تفاوت نگاه دو رئیس جمهوری به یک مجلس/ هیئت رئیسه مجلس سینه خود را مقابل تندروها سپر کند
محمدرضا خباز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تعامل مجلس با دولت اظهار کرد: برای اظهار نظر پیرامون هر چیزی باید معیاری مانند مقایسه تعریف شود، برای مشخص کردن تعامل مجلس با دولت کنونی باید تعامل مجلس با دولت قبل را مقایسه کنیم چراکه این مجلس با دولت دهم همزیستی داشته باشد.
دولت قبل اصولگرا بود اما در عین حال، تقابل سنگینی با مجلس اصولگرای نهم داشت؛ به طوری که رئیس جمهوری بیشترین توهین را میکرد، در این دوره مجلس برای اولین بار در تاریخ ایران از رئیس دولت دهم سؤال کرد. رئیس جمهور هم به جای پاسخ به نمایندگان، مجلس را به توپ بست |
وی افزود: دولت قبل اصولگرا بود اما در عین حال، تقابل سنگینی با مجلس اصولگرای نهم داشت؛ به طوری که رئیس جمهوری بیشترین توهین را میکرد، در این دوره مجلس برای اولین بار در تاریخ ایران از رئیس دولت دهم سؤال کرد. رئیس جمهور هم به جای پاسخ به نمایندگان، مجلس را به توپ بست.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری ادامه داد: رئیس دولت قبل برای آسیب به مجلس، به تخریب خانواده رئیس مجلس پناه برد و با نشان دادن فیلمهایی به دنبال این هدف بود. در مقام مقایسه آن شرایط با امروز، همه چیز خوب است و مشکلی حادی بین دولت و مجلس وجود ندارد ولی با شرایط ایده آل فاصله داریم.
وی گفت: دولت یازدهم سعه صدر زیادی دارد، رئیس جمهوری پنج دوره نماینده مجلس بوده و قبول دارد که مجلس در رأس امور است؛ این تفاوت دو دیدگاه است.
خباز با بیان اینکه «مشی تعامل دولت یازدهم با مجلس، ابتدا از سوی دولت در پی گرفته شد»، تصریح کرد: دولت یازدهم بر این باور است که درگیری بین قوا جز ضایعه چیزی برای کشور ندارد، چون در حالت تقابل حل مشکلات در اولویت قرار نمیگیرد.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری تأکید کرد: دولت یازدهم قانون را محترم میشمارد و آن را فصلالخطاب میداند.
وی درباره حجم سؤالات و تذکرات مجلس از وزرا گفت: تعداد سؤالها و تذکرات در طول عمر یک و نیم ساله دولت یازدهم تقریبا به اندازه عمر چهار ساله یک دولت است.
خباز اضافه کرد: تعداد زیادی از سؤالها و تذکرات در حیطه اختیارات وزراست و مربوط به وظایف دولت نیست. خوشبختانه کاری که هیئت رئیسه مجلس در این زمینه در پیش گرفته این است که سؤالات در حیطه اختیارات وزرا را از دستور کار خارج میکند.
وی با تأکید بر اینکه «هیئت رئیسه مجلس باید همین روند را ادامه دهد»، افزود: هیئت رئیسه در این میان نقشی مهم دارد و برای اینکه مشکلات میان دولت و مجلس کم شود، باید سینه را سپر کند و جلوی تندرویها را بگیرد.
خباز تأکید کرد: باید مسائل برای مردم روشن شود، آن بخش از افکار عمومی که احساس میکنند عدهای اندک میخواهند عظمت مجلس را خوار کنند، متوجه شوند که حقیقت چیست. متأسفانه مطرح کردن برخی از سؤالها موجب وهن مجلس است.
باید بدانیم که مجلس در رأس امور است نه نماینده؛ در واقع باید دانست که برایند مجلس در رأس امور است. مجلسیها نباید اجازه دهند که مجلس با تندروها اداره شود. |
وی خاطرنشان کرد: ما بر این باوریم که اکثریت مجلس علاقهمند است مشکلات مردم حل شود. نمیتوان تندرویها را از بین برد بلکه میتوان اثر آنها را کم کرد. میتوان گاهی با پاسخ دادن و استفاده از مسائل قانونی جلوگیری کرد.
خباز با تأکید بر اینکه «باید بدانیم که مجلس در رأس امور است نه نماینده»، گفت: در واقع باید دانست که برایند مجلس در رأس امور است. مجلسیها خودشان باید حرمت مجلس را حفظ کنند. کسی که هتاکی میکند باید امر به معروف شود. مجلسیها نباید اجازه دهند که مجلس با تندروها اداره شود. آدم جاهل یا افراطی است یا تفریطی.
معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری با بیان اینکه «میانهروی عاقلانه است»، ادامه داد: در سال آینده انتخابات مجلس را در پیش داریم، آنهایی که در مسیر میانهروی و اعتدال هستند زمینه رأی دارند، آنهایی که در مسیر تندروی هستند میدانند که دیگر زمینه رأی ندارند و از این منظر، به تندروی خود ادامه میدهند؛ چراکه جایگاه خود را از دست رفته میدانند.
خباز در پایان اظهار کرد: در همه جلسات رئیس جمهوری ما را نصحیت میکنند که با نمایندگان به تقابل نپردازید، نماینده ماهو مقدم است. ممکن است جناحهای سیاسی متفاوت باشند ولی ما باید به وظایفمان عمل کنیم. آقای روحانی توصیه دارند که به تهمتها در چارچوب پاسخ داده شود تا افکار عمومی روشن شوند؛ از این رو ما در همین مسیر پیش میرویم.
انتهای پیام/