صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا همزمان با قطع برق اینترنت موبایل قطع می‌شود؟ / از به روز نبودن تجهیزات مخابراتی تا عدم پاسخگویی مسئولان

کمبود برق اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر روی توسعه فاوا دارد، اما این نارسایی در تامین برق باعث ایجاد اختلال و قطعی در شبکه‌های ارتباطی کشور شده است.
کد خبر : 941187

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این روز‌ها کشور با برنامه قطعی برق زمان بندی شده‌ای مواجه است اتفاقی که بر روی کیفیت شبکه ارتباطی نیز تاثیر زیادی گذاشته چرا که قطع یا اختلال در اینترنت بسیاری از کسب‌وکار‌ها برای ارائه خدمات و مدیریت سیستم‌ها را با مشکل مواجه کرده است در نتیجه قطع اینترنت باعث کاهش بهره‌وری و افزایش خسارات مالی شده در این میان ایجاد مشکلات امنیتی همچون اختلال در سیستم‌های نظارت و امنیتی، مانند دوربین‌های مداربسته موضوعی است که نمی‌توان از کنار آن به سادگی عبور کرد. بنابراین لازم است این مشکل مورد توجه مسئولان قرار بگیرد تا علاوه بر بی برقی قطعی اینترنت هم مردم را دچار کلافگی و سردرگمی نکند. 

یکی از مهمترین تجهیزاتی که برای تامین برق اینترنت استفاده می‌شود دکل‌های مخابراتی که با انرژی برق کار می‌کنند، قطع برق به طور مستقیم بر عملکرد آنها اثر می‌گذارد، به‌عنوان نمونه بی‌تی‌اس‌ها به باتری‌های پشتیبان وابسته هستند از همین رو دکل‌های مخابراتی به باتری‌های UPS مجهز هستند، اما این باتری‌ها تنها برای چند ساعت (حدودا ۳ ساعت) می‌توانند برق دکل را تأمین کنند و باید این نکته را در نظر بگیریم شارژ آنها بسیار زمان‌بر است حدودا ۱۸ ساعت، از سوی دیگر خاموش شدن یک دکل به معنی افزایش بار روی دکل‌های مجاور است که باعث کاهش کیفیت خدمات می‌شود. 

از طرفی بخش قابل‌توجهی از ایستگاه‌های «بی‌تی‌اس» به باتری مجهز هستند و لازم است اپراتور‌ها برای مجهز کردن ایستگاه‌ها به باتری اقداماتی انجام دهند. شبکه‌های مخابراتی در زمان طراحی، دوره نگهداری و بهره برداری می‌بایستی از استاندارد‌های بین المللی و ملی در رابطه با امنیت، تاب آوری و پایداری برخوردار بوده و آمادگی لازم برای شرایط بحرانی جهت خدمت رسانی به مردم، امداد رسانی، مدیریت شهری و کشوری را دارا باشند.

صرف نظر از مشکلاتی که گفته شد باید به مسئله تعمیر و نگهداری از این دکل‌ها نیز اشاره کرد که به دلیل قطع و وصل مکرر برق سرعت فرسودگی تجهیزات آن افزایش پیدا می‌کند. نکته مهم در بحث اختلال شبکه، عدم دسترسی به اینترنت است، موضوعی که می‌تواند روند زندگیِ بخش بزرگی از جامعه را با اختلال مواجه کند.مشکل اینجاست که بسیاری از باتری‌های موجود، قدیمی هستند و عمر مفید آنها تمام شده است لذا علی‌رغم زمان شارژ طولانی، در هنگام مصرف (دشارژ) بازدهی لازم را ندارند.

لزوم نظارت هوشمند اپراتور‌ها روی ایستگاه‌های bts برای ایجاد پوشش پایدار

از طرفی قطع برق و اینترنت پیامد‌های اجتماعی و اقتصادی مختلفی همچون افزایش هزینه‌ها برای تعمیر تجهیزات، خرید دستگاه‌های پشتیبان و تأمین باتری‌های ذخیره را به افراد و سازمان‌ها تحمیل می‌کند و لازم است که اپراتور‌ها و وزارت ارتباطات برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی سیستم‌های باتری با ظرفیت بیشتر و بهره‌گیری از فناوری‌های بهینه انرژی در دکل‌های مخابراتی بهره ببرند؛ بنابراین لازم است درباره باتری‌های تامین کننده برق لازم برای به کار انداختن مجددا دکل‌های مخابراتی تجدد نظری صورت بگیرد.

یکی از راهکار‌های قابل اجرا در شرایط قطع برق همکاری جدی و قابل اتکای اپراتور‌ها با یکدیگر در قالب طرح ترابرد در زمان‌های قطع برق است که شرایط احیای باتری‌های با عمر متوسط باید فراهم شود؛ بنابراین تعویض باتری‌های قدیمی با باتری‌های نو بر بستر فناوری‌های جدید، راه‌حلی قابل اجرا و برنامه‌ریزی و نظارت هوشمند اپراتور‌ها روی ایستگاه‌های bts به‌منظور پوشش پایدار و مستمر به کاهش اختلالات کمک می‌کند.

از این رو ضروری است که مسئولان و متولیان ارتباطات امن و پایدار کشور مشکل پیش آمده در برق رسانی را بیشتر مورد توجه قرار دهند و آن را به عنوان یک مانور برای اطمینان از استقامت شبکه‌های ارتباطی در شرایط غیرعادی تلقی و با یک برنامه جدی برای رفع نقاط ضعف شبکه تدبیر کنند. از طرفی هر چند اپراتور‌ها موظف به تامین خدمات بر بستر شبکه ارتباطاتی هستند، اما لازم است تا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی علاوه بر نظارت بر عملکرد اپراتورها، تمهیداتی برای حمایت از آنها نیز داشته باشند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر