صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳
پرونده «پساانتخابات ۲۰۲۴»/ ۹؛

آیا «اوربان» از اروپایی‌ها انتقام می‌گیرد؟

انتظار می‌رود که در دوره زمامداری جمهوری‌خواهان در آمریکا، نخست‌وزیر مجارستان نه‌تنها سطح روابط بوداپست با واشنگتن را ارتقا دهد، بلکه از اهرم فشاری به نام ترامپ جهت تنظیم رفتار اروپای واحد استفاده کند.
کد خبر : 941153

به گزارش خبرگزاری آنا، «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان و یکی از اندک متحدان ترامپ در اروپا، نمی‌تواند خوشحالی زاید‌الوصف خود را نسبت به بازگشت رئیس‌جمهور سابق آمریکا به کاخ سفید کتمان کند.

اوربان که در طول سال‌های اخیر چالش‌های پرشماری با رهبران بروکسل داشته، ازجمله مخالفان حمایت از اوکراین نیز به شمار می‌رود

اوربان در جریان برگزاری نشست اخیر سران اروپایی نیز ابایی از ابراز این خرسندی نداشت و اتفاقاً تلاش کرد دستور جلسه مشترک اروپاییان در بوداپست را از بررسی مسائل جاری در اروپا منحرف و موضوع موردعلاقه خود (بازگشت ترامپ به کاخ سفید و تأثیر آن بر مناسبات امنیتی و اقتصادی در اروپا) را تبدیل به دستور کار جدید جلسه کند.

اوربان که در طول سال‌های اخیر چالش‌های پرشماری با رهبران بروکسل داشته، ازجمله مخالفان حمایت از اوکراین نیز به شمار می‌رود. همین کافی است که اوربان و ترامپ را در یک جبهه قرار دهد. ضمن اینکه هر دو رهبر، پوپولیست، دست راستی و ملی‌گرا هستند و چندان با سازمان‌های بین‌المللی سر سازگاری ندارند؛ ضمن اینکه این دو رهبر در دوره نخست حضور ترامپ در کاخ سفید روابط نزدیکی با یکدیگر داشتند.

{$sepehr_key_3528}

اوربان همچنین از چالش‌آفرینی در روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده حتماً استقبال خواهد کرد و می‌تواند امیدوار باشد که از همین مسیر فشار‌های بروکسل بر او کاهش یابد. به عبارت بهتر، اوربان نه‌تنها سطح روابط بوداپست با واشنگتن را در دوران ریاست جمهوری ترامپ ارتقا خواهد داد، بلکه تلاش می‌کند از اهرم فشاری به نام ترامپ و جمهوری‌خواهان آمریکا جهت تنظیم رفتار اروپای واحد استفاده کند.

در هرگونه طرح انتقام ترامپ علیه بازیگران ارشد اروپایی، اوربان مشارکتی آشکار یا حداقل پنهان خواهد داشت

ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود. اوربان به‌سادگی از کنار تحریم‌های کنونی اروپا علیه خود (که به دلیل تک‌روی وی در اتحادیه اروپا اعمال‌شده) نخواهد گذشت. بدون شک در هرگونه طرح انتقام یا نقشه راه محدودکننده‌ای که علیه کشور‌هایی مانند آلمان، فرانسه و دیگر بازیگران ارشد اروپایی در واشنگتن تهیه و تنظیم شود، اوربان مشارکتی آشکار یا حداقل پنهان خواهد داشت.

برخی تحلیلگران می‌گویند اوربان روحیه انتقام جویانه‌ای نسبت به افرادی مانند امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه و اولاف شولتز صدراعظم آلمان داشته و از فرصتی که متعاقب پیروزی ترامپ در اختیار وی قرار گرفته است به‌سادگی نخواهد گذشت. اوربان قصد دارد تبدیل به کارگزار آمریکا (دولت ترامپ) در اتحادیه اروپا، ناتو و منطقه یورو شود و این رویکرد، در مواضع قبلی و کنونی وی کاملاً نمود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر