صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۸ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳

آیت‌الله محقق داماد: دانش الهیات، نیاز واقعی جامعه امروز است

مراسم بزرگداشت آیت‌الله حاج آقا روح‌الله کمالوند با عنوان «سفیر نهضت» و رونمایی از کتاب «مرد علم و سیاست» با حضور جمعی از علما، بزرگان و چهره‌های مذهبی و فرهنگی کشور با حضور آیت الله محقق داماد در فرهنگستان علوم برگزار شد.
کد خبر : 940840

به گزارش خبرگزاری آنا، آیت الله مصطفی محقق داماد عضو پیوسته فرهنگستان علوم در این مراسم غزلی از رحی معیری خواند و بیان کرد: اگر از من بپرسند که بین علوم، کدام علم از همه لازم‌تر برای جامعه است، شما چه می‌گویید؟ حتماً خواهید گفت پزشکی، یا شاید فیزیک و شیمی. اما تجربه من نشان می‌دهد که در زمان فعلی، مهم‌ترین دانش که نیاز بشر به آن یک نیاز حقیقی و واقعی است، دانش الهیات است. اگر این دانش ضعیف باشد، می‌بینیم که خطراتی مانند ظهور داعش به وجود می‌آید و این ناشی از نادانی مردم در مورد الهیات است.

وی ادامه داد: اگر دانش الهیات تعمیق نشود، ممکن است خطر آن به گونه‌ای باشد که همه دانش‌های دیگر را از بین ببرد. نتیجه‌گیری‌های همه دانش‌ها تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد و اگر دانش الهیات عمیق نباشد، مشکلات جدی در جامعه به وجود می‌آید.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم بیان کرد: شهری که فقیهی ندارد، فقیر است. شما نمی‌دانید چه مشکلاتی به وجود می‌آید که یک فقیه صاحب‌نظر می‌تواند با یک فتوای عالمانه آنها را حل کند.

آیت الله محقق داماد اضافه کرد: این موهبت عظیم از دست ما رفته است. دیگر در خرم‌آباد کمالوندی را نداریم و در بروجرد مرحوم آیت‌الله بروجردی، یا مرحوم شیخ علی محمد بروجردی وجود ندارد. در یزد نیز مرحوم مدرسی و مرحوم صدوق را نداریم. افسوس، برای از دست رفتن این ظرفیت‌ها باید گریست.

وی گفت: مرحوم کمالوندی از این نعمت خدا برخوردار بود و در زمانی که بروجرد مظهر علم و آیت‌الله بروجردی در آنجا حضور داشت، فرصت‌های بسیار خوبی برای تحصیل داشت. مرحوم کمالوند ابتدا به بروجرد و سپس به اراک ملحق شدند. بنابراین، وجود یک عالم موفق و مدرسین ارزشمند، شانس بزرگ یک طلبه است.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم در پایان خاطراتی از آیت الله کمالوندی را بیان کرد و یاد او را گرامیداشت.

 خاکی صدیق معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت‌الحق حسینی، آیت‌الله مبلغی نماینده خبرگان رهبری و حجت‌الاسلام و المسلمین پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

انتهای پیام/

ارسال نظر