صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از آیین ملی کتاب و کتابخوانی؛

صالحی: نیازمند نهضت کتابخوانی در کشور هستیم/۳ درخواست «مهدی رمضانی» از رئیس‌جمهور

وزیر فرهنگ گفت: تمدن اسلامی پیشرانش علم است، نخستین آیاتی که در این مجلس قرائت شد ناظر بر این نکته است. والاترین نماد ربوبیت حضرت حق همین نگاه است که جامعه و تمدن نبوی را پیش راند و علم پیشران شد. بیش از سی تمدنی که در تاریخ بشر مکتوب است هرکدام پیشران‌هایی داشتند، پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها بودند.
کد خبر : 940816

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیین روز ملی کتاب و کتاب‌خوانی صبح امروز، بیست و چهارم آبان ماه با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشور، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ، مهدی رمضانی دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، دیگر مدیران حوزههای مختلف وزارتی در تالار وحدت برگزار شد.

مهدی رمضانی دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ابتدای مراسم عنوان کرد: هفته کتاب را گرامی می‌داریم و به همه فعالان کتاب و کتاب‌خوانی، مروجین، خیرین و همکاران کتابدارم که صادقانه خدمت میکنند، تبریک میگویم. به جشن کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار خوش آمدید. به برکت انقلاب اسلامی ما امروز شاهد شبکه ۳۸۰۰ واحدی کتابخانههای عمومی با ۷۵۰۰ تلاشگر فرهنگی هستیم که رتبه نخست منطقه را دارد و امکان ۶۰ نوع خدمت را دارد و پایگاهی برای کتاب، کتاب‌خوانی، علم‌اندوزی، گسترش اطلاعات و پر کردن اوقات فراغت، نوجوان و جوان، محل کاستن فاصله اجتماعی و در دسترس با محیطی پویا برای درمان روح و جسم با کتاب هستیم.

وی در ادامه افزود: شاید هیچ‌گاه کلینیک با کتا همراه نمیشد یا کتابخانه با مهد و  ما امسال در کتابخانه نگارخانه و در کتابخانه مهد کتاب داریم. امروز هدهد سفید پرنده مهربان کتاب کودک است و هم میهمان بهرهمند از خدمات آموزشی برای کسب‌وکار هستید. کتابخانههای عمومی امروز در خانه و مدرسه خانه سوم مردم است. ما معتقدیم یکی از راههای همدلی اجتماعی خواندن است آنجا که در دل داستان با شخصیتها همذات پندار میشوید.

رمضانی اظهار داشت: آنچه ذکر شد حقیقت عینی است که حتماً مواجهه هر یک از شما با آن در جای‌جای میهن اسلامی از عمق وجود خوشحالتان میکند. به نمایندگی از همکارانم از محضر رئیس‌جمهور سه درخواست دارم نخست توسعه شبکههای کتابخانه سیار، تکمیل پروژههای ناتمام و تکمیل کتابخانهها و انجام این مهم در راستای عدالت اجتماعی و رفع یکی از دغدغهها است. در حوزه وزارت و بهداشت شخصاً بهترین زمان را میگذارید، ضمن اینکه با توجه به افزایش قیمت کتاب خرید کتاب برای کتابخانهها علاوه بر ایجاد دسترسی عمومی، حمایت از ناشرین و نویسندگان است.

وی همچنین افزود: دوم شرایط خطیر کشور و محدودیتهای بودجه را درک میکنیم، اما دکتر پزشکیان همکاران من از لحاظ معیشتی تحت فشار هستند و از رفاهیات و مزایای جاری و مصوب دولت به خاطر کمبود منابع مالی محروماند. شخصیت فرهنگی کتابداران از هیاهو به دور است و ارائه خدمت را به این چیزها وابسته نمیکند. درخواست دارم یکسان‌سازی و توجه به معیشت عدالت را در حقشان به جا آورید.

رمضانی اظهار کرد: ساختار اداری این نهاد عمومی غیردولتی با چند تصمیم دولت و مجلس به بهره بری بیشترمیرسد. این شبکه با ۸۰۰ شبکه روستایی میتواند پایگاه گروههای متنوع و متکثر جامعه باشد. این شبکه را بزرگ ببینید و در آزمونهای وسیع محک بزنید. در پایان در ماههای ابتدایی دولت جدید در جمع اهالی فرهنگ و کتابداران دلسوز و اثرگذار حاضر شدید شما اولین رئیس‌جمهوری هستید که در سال اول دولت به این جمع آمدید. منش شما مردمی است آقای رئیس‌جمهور دم شما گرم. یا علی.

پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانهها هستند

در ادامه سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحبتهایی گفت: تمدن اسلامی پیشرانش علم است، نخستین آیاتی که در این مجلس قرائت شد ناظر بر این نکته است. والاترین نماد ربوبیت حضرت حق همین نگاه است که جامعه و تمدن نبوی را پیش راند و علم پیشران شد. بیش از سی تمدنی که در تاریخ بشر مکتوب است هرکدام پیشرانهایی داشتند، پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانهها بودند، جریان علم در فضای تمدنی با کتابخانههای شروع شد.

وی با بیان اینکه اگر به پیشرفت ایران اسلامی فکر میکنیم، چشم‌انداز ازاین مسیر است، افزود: ما دو نوع عمر داریم نخست عمر طبیعی و دومی هم عمر علمی ما است. توصیه فرهنگ دینی و تاریخی ما به این بوده که اطلب العلم من المهد الی اللهد، اما متأسفانه عمر علمی در بسیاری از جوامع از جمله جامعه ایران با دو مشکل روبه رو است، نکته اول اینکه این عمر علمی خیلیوقتها اجباری است یعنی با اجبار در آموزش حاصل میشود و نکته دوم موقت و ناپایدار بودنش است یعنی مدرسه و دانشگاه تمام میشود، پرونده عمر علمی بسته میشود و کتاب و کتابخانهها نقطه گریز و دریچه فرار از این دو محدودیت است. اگر ما میخواهیم عمر علمی پا به پای عمر طبیعی حرکت کند و محدود به یک دوره خاص نشود، باید به مسئله کتاب و حوزه کتابخانهها توجه بیشتری کنیم.

صالحی اظهار داشت: در این عرصه است که امتداد حوزه علمی در طول و عمق پدید میآید. اگر بخواهیم بهره‌وری بیشتری از حیات داشته باشیم با این امتداد و عمر علمی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ما نیازمند نهضت کتاب‌خوانی هستیم، گفت: ما جامعهای هستیم که از جامعه شفاهی سنتی سریع به صوت و تصویر وارد شدیم و این یک نوع اختلال اجتماعی در جامعه ایجاد میکند. سند کتاب‌خوانی سال گذشته تصویب شد و این سند فرصتی را فراهم میکند، به نظر میرسد در این جریان نهضت کتاب‌خوانی کشور پنج ضلع اصلی میتواند کنار هم قرار بگیرد و این پنج ضلع، مؤلف، ناشر، کتاب‌فروش، کتابیار و مجموعه رسانهها و کتابداران هستند که این‌ها به عنوان یک شبکه میتواند کنار هم قرار بگیرد

وی با اشاره به جایگاه کتابداران در بین این اضلاع گفت: ما شبکه قوی و گستردهای در عرصه کتابخانههای عمومی کشور داریم که خیلی مغتنم است. به‌درستی مسائل معیشتی کتابداران جایگاه مهمی است که من هم بدان تأکید میکنم و اغراق هم نیست.

کتابدار برتر کتابخانه سیار -امید امانی کاریزی، کتابخانه سیار پیک دانایی شماره یک تایباد استان خراسان رضوی

کتابدار برتر بخش نابینایان -شهرزاد محمدزاده، کتابخانه محمد تقی کریمپور بیرجند استان خراسان جنوبی 

کتابخانه برتر روستایی -افسانه افضلی ( رابط برتر فرهنگی کشور )

کتابخانه شهری دو نیرو -پریسا نبوی کتابدار کتابخانه شهدای گمنام رزن استان همدان

کتابدار برتر -فاطمه بلوچ کتابخانه زنده یاد سرهنگ فرامز ناوی استان خراسان رضوی (رابط برتر فرهنگی)

کتابدار بخش ناشنوایان -راضیه لشگری کتابخانه مرکزی یزد، استان یزد

کتابخانه برتر هدهدسفید -کتابخانه هدهدسفید تهران، استان تهران (نماینده مریم امیدخدا)

کتابخانه برتر -کتابخانه شهید مدرس همدان،‌استان همدان(نماینده طیبه ریحانی)

کتابخوانان برتر خردسالان -مهرسام اسماعیلی از استان همدان و السا سیاوشی از استان البرز

اعضای کتابخوان برتر گروه کودک -امیرعلی سیاوشی از استان البرز

در ادامه یک جلد کلام الله مجید توسط اعضای کودک و نوجوان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور کتابت شده به رئیس‌جمهور و همینطور کارت عضویت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز به او تقدیم شد.

در حال تکمیل ...

انتهای پیام/

ارسال نظر