صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

از کشت سلولی تا استفاده از توالی ژنتیکی/کسری ۲ درصدی تولید بذر در کشور جبران می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: کاراصلاح بذر از کشت سلولی آغاز و هم اکنون به استفاده از توالی ژنتیکی رسیده ایم؛ به همین جهت از کشور های همسایه عقب نیستیم و می توانیم کسری ۲ درصدی در تامین بذر را جبران کنیم.
کد خبر : 940428

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامرضا گل محمدی رئیس سازمان تات و معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز۲۲ آبان در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی، گفت: َفرآیند معرفی رقم روندی طولانی است و ارقامی که امروز معرفی می شود حداقل ۱۰ سال قبل کار بر روی آن ها آغاز شده است؛ این مهم بر اهمیت دور اندیشی در این موضوع دلالت دارد. 

وی ادامه داد: گردش مالی صنعت بذر در جهان تا ۹۰ میلیارد دلار خواهد رسید. در کشور ما نیز ما در بذر ذرت خودکفا هستیم و همچنین بذر چغندر صادر می شود و امیدواریم که بتوانیم در این زمینه به برنامه هفتم برسیم . چالش هایی مانند خشکسالی و شوری زمین و ... در پیش است و عبور از این مهم یکی از ماموریت های اصلاح بذر در گشور است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: ما کاراصلاح بذر را از کشت سلولی آغاز و هم اکنون به استفاده از توالی ژنتیکی رسیده ایم؛ به همین جهت می توان گفت که از کشور های همسایه عقب نیستیم و می توانیم کسری ۲ درصدی در تامین بذر را جبران کنیم. چالش بعدی در حوزه بذر بالا بودن درصد خود مصرفی بذر در بین کشاورزان است. اگر بتوانیم دانه را از کشت حذف و بذر را کشت کنیم حداقل ۱۰ درصد در میزان مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.

گل محمدی با تاکید بر شروع صادرات بذر چغندر قند گفت: همکاری بین بخشی در وزارت جهاد کشاورزی موجب شد تا شرایطی پدید آید که بتوانیم بذر های اصلاح شده را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

با کمترین میزان آب و زمین به سوی خودکفایی حرکت کنیم

در ادامه برگزاری هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی، علیرضا مهاجر معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، گفت: در دوران کرونا زمانی که برای خرید گندم مراجعه کردیم، پس از سه روز رایزنی موفق به خرید ۵ هزار تن روغن و ۵۰ هزار تن گندم شدیم؛ در صورتی که نیاز کشور چندین برابر بود. این اتفاق جرقه‌ای برای درک اهمیت خود کفایی غذایی در گندم شد.

{$sepehr_key_3384}

وی ادامه داد: در قرآن مقدس در سوره حضرت یوسف نیز با ذکر داستانی در خصوص اهمیت نگهداری گندم و ... مسائلی ذکر شده است. با مراجعه به تاریخ نیز دیگر اتفاقاتی که بر اهمیت نگهداری گندم دلالت دارد پیدا خواهیم کرد؛ در این حالت ما باید با کمترین میزان آب و زمین به سوی خودکفایی حرکت کنیم. در زمینه جو و برخی دیگر ارقام تلاش‌ها موجب سرفرازی کشور شد.

مهاجری با تاکید بر عقب ماندگی کشور در بخش بذر‌های هیبرید گفت: باید پروژه‌های بزرگی در این زمینه آغاز شود و در زمینه بذر‌هایی مانند برنج و کلزا و ... به خودکفایی برسیم.

وی تاکید کرد: باید تا ۴ سال آینده چندین رقم مناسب دانه‌های روغنی با توجه به اهمیت این بخش تولید شود. لازم به ذکر است که بدون توسعه تحقیقات نمی توانیم امنیت غذایی مورد نظر برای کشور را ایجاد نماییم. 

انتهای پیام/

ارسال نظر