تولید پایههای رویشی منهای کود و سموم با عمر ۲۰ ساله
ساناز همتی مدیرعامل یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند که در رویداد عصر امید غذا و فراسودمندهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور دارد در گفتوگو با خبرنگار آنا با معرفی محصول «کشتبافت نهال» اظهار کرد: تکنیک کشتبافت نهال طرح اولیه شرکت فناور به شمار میرفت، اما پایه اصلی پایه رویشی Myrobalan یعنی پایه پیوندی زردآلو، آلو، بادام و گردو بود.
وی با بیان اینکه تکنیک کشتبافت نهال را برای نخستینبار در شهرستان مرند راهاندازی کردیم، اضافه کرد: از سویی روی گیاه زینتی بنفش آفریقایی، ارکیده «فالانوپسیس» و اکنون نهال «بلوبری» کار میکنیم.
{$sepehr_key_3359}
مدیرعامل شرکت فناور متذکر شد: هرکدام از گیاهان دارای دستورالعمل خاصی هستند، البته کار روی این دستورالعملها زمانبر است و باید روی آن آزمایش صورت بگیرد تا دستورالعملی که نیاز داریم، مهیا کنیم.
همتی عنوان کرد: بعد از SET UP کردن شروع به تولید نمونه اولیه میکنیم و بعد از تأیید آن را در سطح بالاتر تولید میکنیم، اکنون آزمایش لازم را روی گیاه «بلوبری» با پایههای رویشی Myrobalan، GF، GN، پایه گزیلا و گیاهان زینتی انجام میدهیم.
پایههای رویشی عاری از بیماری و سموم
وی درباره کاربرد و کارایی محصولات حاصل از تکنیک کشتبافت نهال به آنا گفت: مهمترین کاربرد محصولات اینکه پایههای رویشی تولید شده عاری از بیماری است، یعنی روش سنتی نیست که در بدو ورود به گیاه یا نهال مزرعه شاید کود یا سموم صدرصد از موادی استفاده میکنند که وارد چرخه غذایی میشود و برای بدن انسانها مضر است.
مدیرعامل شرکت فناور «زیست فناوران سانا نهال» بیان کرد: بنابراین پایههای رویشی تولید شده در شرکت ما فاقد کود یا سموم است و تا ۲۰ سال عمر مفید دارد و وقتی وارد چرخه غذایی میشود، کوچکترین موادی که ممکن است برای بدن انسانها مضر باشد در کشتبافت نهال مشاهده نمیشود.
{$sepehr_key_3360}
همتی افزود: تکنیک کشتبافت نهال برای مناطقی مانند آذربایجانشرقی یا مرند که به باغشهر معروف است، مفید است؛ چراکه با تکنیک کشتبافت نهال میتوان باغهای مدرن احداث کرد، با این روش بهرهوری باغها بسیار بالاتر میرود و هم کیفیت محصولات رشد میکند؛ چراکه ۹۰ درصد محصولاتی که از تکنیک کشتبافت نهال تولید میشود درجه یک هستند و ۱۰ درصد دیگر هم درجه دو.
وی با تأکید بر اینکه محصولات تولیدشده با تکنیک کشتبافت نهال بهلحاظ اقتصادی برای کشاورزان بسیار مفید است، تأکید کرد: با این تکنیک میتوان محصولاتی درجه یک را به سایر شهرها و کشورها هم صادر کرد.
مدیرعامل شرکت زیست فناوران سانا نهال درباره اینکه رویداد عصر امید تا چه اندازه میتواند ارتباط بین شرکتها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ چنین پاسخ داد: نخستین هدف ما برای شرکت در رویداد عصر امید این بود که با سایر شرکتهای فعال ارتباط برقرار کنیم و همکاری داشته باشیم.
همتی افزود: میتوان با شرکتها تعامل مثبت برقرار کرد، به این صورت که مسئولیت تولید با شرکت ما باشد و شرکت دیگر بستهبندی کند؛ بنابراین رویداد عصر امید بهترین فرصت برای ارائه تکنیکهاست تا به این صورت محصولات تولیدشده گسترش یافته و در کشور شناسانده شوند.
مسئولان حمایت کنند تا صادرات داشته باشیم
وی تشریح کرد: شرکت فناور دارای متخصص کشتبافت نهال است که حتی در سطح استان آذربایجانشرقی و شهرستان مرند و قاعدتاً به کارشان مسلط هستند و از مسئولان دانشگاه آزاد و کشور درخواست دارم از شرکت حمایت کنند تا بتوانیم تولید در حد صادرات داشته باشیم.
{$sepehr_key_3361}
مدیرعامل شرکت زیست فناوران سانا نهال یادآور شد: با دو سه دستگاه اتوکلاو، مهساهود و ... نمیتوان به صادرات در سطح جهانی فکر کرد، بلکه باید از سوی مسئولان حمایت شویم، از سویی درصدد تنوع در محصولاتمان هستیم و برای این کار باید مسئولان توجه ویژهای به شرکتهای دانشبنیان، فناور و هستهها فناور داشته باشند.
همتی توضیح داد: متأسفانه مراحل دانشبنیان شدن بسیار پروسه طولانی است، در حالی که باید سریعتر این روند طی شود؛ چراکه زمان در فعالیت ما بسیار مهم و حیاتی است.
به گزارش آنا، رویداد عصر امید از فردا (22 آبان) تا 24 این ماه با محورهای «فراسودمندها، غذای سالم، خوراک دام و طیور، خوراک آبزیان، کود و سم ارگانیک، تجهیزات و ماشینآلات، صنایع تکمیلی و تبدیلی، بذر و آب» با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه صنایع غذایی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار میشود.
انتهای پیام/