صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست «شهر آرمانی» مطرح شد؛

عزم مجلس برای رفع موانع گردشگری

رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس در تلاشیم موانع موجود در این مسیر را برطرف کنیم، مشکلات را شناسایی و به بدنه وزارت میراث فرهنگی منتقل و در جهت رفع آن موانع قدم برداریم.
کد خبر : 940224

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سلسه نشست‌های «شهر آرمانی» صبح امروز با محوریت گردشگری در تالار ایوان شمس برگزار شد.

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام حسین اسکندری استاد اخلاق در این برنامه عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمود اگر بر روح خود امیر نباشی او‌ امیر تو‌ خواهد شد و نمی‌دانی تو را به کجا می‌برد؛ بزرگان عالم سوار بر نفس خود شدند.

وی در بخش دیگر با اشاره به اینکه چطور باید برای نفس اشتغال ایجاد کرد گفت: اگر نفست را مشغول طاعت خدا نکنی او تو را مشغول خواهد کرد، اگر در مسیر حق مشغول نکنی او تو را مشغول به باطل می‌کند، نکته اینجاست که قلب و روح انسان هیچگاه خالی نمانده و حالت فراغت ندارد و همیشه مشغول است، بزرگان ما فرمودند قلب تابع اراده و همت انسان است، انسان به هر چه ایمان دارد مومن باشد قلب هم در پی آن می‌رود.

به گفته این استاد اخلاق، چنانچه خدا دلمشغولی انسان شد، او دیگر از همه چیز فارغ می‌شود.

در ادامه مراسم، زهرا خدادادی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت: در چند سال اخیر شاهد اتفاقات و قدم‌های خوبی در حوزه گردشگری بودیم، واقعیت این است امروز مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که باید به سمت گردشگری و صنایع دستی حرکت کنیم. سال‌هاست که ظرفیت‌هایی داشته و همچنان داریم ولی تغییر اولویت کم کم برای سیاست گذاران کشورمان در حال انجام است که البته همین هم جای امیدواری دارد. 

وی افزود: در سال‌های اخیر گردشگری جز اولویت‌های کشور نبود، چون منبع درآمد نبوده، اما امروز با وجود کسری بودجه حقیقتاً جای خالی فعالیت گردشگری احساس می‌شود.

خدادادی با اشاره به درآمدزایی کشور‌های همسایه از طریق گردشگری و توسعه آن کشور‌ها گفت: ایران کشوری چهار فصل با تنوع زیاد در صنایع دستی است، بنابراین ما نیز این ظرفیت‌ها را داریم که با مدیریت درست وارد مسیر درآمدزایی و توسعه از طریق گردشگری شویم.

وی به اولویت دادن به گردشگری داخلی اشاره کرد و گفت: ابتدا باید مسیر را برای هموطنان و سپس سهولت را برای همسایگان و گردشگران سایر کشور‌ها فراهم کنیم، باید بتوانیم تبلیغات منفی معاندان علیه کشور را خنثی کرده و با ایران شناسی و شناساندن میراث فرهنگی با آن تبلیغات مبارزه کنیم. در حوزه صنایع دستی بانوان بیش از آقایان در حال فعالیت هستند، در مجلس در تلاشیم موانع موجود در این مسیر را برطرف کنیم، مشکلات را شناسایی و به بدنه وزارت میراث فرهنگی منتقل و در جهت رفع آن موانع قدم برداریم چراکه ما نمایندگان مجلس باید صدای رسای مردم باشیم.

رکورد جدید از حضور شهروندان در برنامه های شاد در پایتخت / نوروز امسال شادی به دل محله ها می رود

توکلی زاده با اشاره به هم افزایی ایجاد شده میان شهرداری و ارکان مختلف مدیریتی پایتخت در حوزه های گوناگون اجتماعی و فرهنگی، اضافه کرد: همدلی‌ها سبب شده است در شهر تهران شاهد اتفاقات ارزشمندی در حوزه های مختلف از جمله گردشگری باشیم و قدردان کسانی هستیم که در سه سال گذشته با همکاری آنان تعداد گردشگران، مراکز اقامتی و بازدید از اماکن گردشگری افزایش یافته است.

معاون شهردار تهران به رویکرد شهرداری پایتخت در تدوین و اجرای اسناد بالادستی شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهردار تهران شهر را متعلق به شهروندان و مدیریت در شهر را انسان محور می داند و از این رو، شهرداری برای شهروندان برنامه‌ریزی می‌کند چرا که اگر شهر متعالی می‌خواهیم باید شهروند متعالی داشته باشیم. 

توکلی زاده هویت‌بخشی و توجه به سبک زندگی را از رویکردهای مدیریت شهری دانست و گفت: در حوزه هویتی دارای ذخایر مستحکم و متنوع فرهنگی و اجتماعی هستیم که دارای عمق بالایی است. تهران از این منظر دارای سرمایه‌ای گرانبها است که متاسفانه تاکنون به خوبی از آن استفاده نشده است. 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه پایتخت در همه حوزه های گردشگری حرف برای گفتن دارد، اظهار کرد: در سند جامع شهر تهران، گرشگریِ هویتی، دارای اهمیت است. در این رویکرد به دنبال آن هستیم که شهروندان در گردشگری با انتقال مفاهیم در قالب های مختلف با گذشته خود ارتباط برقرار کرده و به آن افتخار کنند. 

وی به شتاب گرفتن تم‌پارک‌های موضوعی در این دوره مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: در این دوره مدیریت شهری ساخت شهربازی با مدل های سنتی در اولویت قرار ندارد بلکه، ساخت و اجرای شهربازی هایی با مدل‌های نوین مانند اقیانوس پارک، سرزمین افسانه ها و سرزمین تمدن ها در دستور کار قرار گرفته است. با ساخت این تم پارک‌ها در تلاش هستیم تا مفاهیم آموزشی، موضوعات تاریخی و فرهنگ باستانی ایران را در قالب هایی چون شاهنامه خوانی و .. به مخاطب عرضه کنیم. 

توکلی زاده به تحریم شادی و حذف جشنواره ها در رویکردهای گذشته در مدیریت شهری اشاره و با بیان اینکه در دوره کنونی مدل های جدیدی از شادی و ترویج آن در پایتخت اجرا شده است، اظهار داشت: در سه سال گذشته کاروان های شادی را در تهران با موضوع شاهنامه و محوریت فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی اجرا کردیم و آئین های نوروز با محورهای اقوام، ملل و آداب و رسوم آن به شکل کاروان های شادی در شهر راه اندازی شد که میلیون ها نفر در آن شرکت کردند. حضور میلیونی مردم در این رویدادهای شاد و فرهنگی رکورد بی سابقه ای از حضور مردم در مراسم های شاد در تاریخ تهران به ثبت رساند.

وی به نزدیکی ایام نوروز اشاره کرد و با بیان اینکه نسبت به شاهنامه وظیفه خود را انجام نداده ایم، گفت: سال گذشته گروه های شاهنامه خوانی استعدادیابی شدند و امسال با کمک شهرداران و ستاد گردشگری شهرداری تهران، کاروان های شادی در هر محله با موضوع شاهنامه خوانی به اجرای برنامه خواهند پرداخت تا شادی در دل هر محله رنگ اجرا به خود بگیرد.

شهرداری تهران در ساخت تم پارک پیشرو است

علی اصغر شالبافیان در دومین همایش از سلسله همایش های شهر آرمانی که با حضور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، برخی اعضای شورای اسلامی شهر، شهرداران، معاونین اجتماعی و فرهنگی مناطق ۲۲ گانه پایتخت و فعالان گردشگری در تالار ایوان شمس برگزار شد با بیان این مطلب افزود: یا رویکرد تخصصی شورای شهر، موضوع فعالیت شهرداری تهران در بخش گردشگری با تشکیل سازمان گردشگری در حال ساختارمند شدن است و امیدواریم با این اقدام شاهد برکات آن برای مردم باشیم.
 
وی اضافه کرد: ایجاد. سازمان گردشگری در شهرداری تهران همواره یکی از موضوعاتی بوده است که هم در دوره گذشته وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هم در دوره کنونی خواهان تحقق آن بودیم چراکه با ایجاد این سازمان شاهد هم افزایی و همپوشانی در برنامه های مدیریت شهری با این وزارتخانه و دیگر بخش های فعال در این عرصه خواهیم بود. 
 
مشوق های شهرداری به گردشگری بی سابقه است معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه با اشاره به سیاست در پیش گرفته شده از سوی شورای شهر و شهرداری تهران در اعطای مشوق به فعالان حوزه گردشگری، این مشوق ها را بی سابقه ارزیابی کرد و اظهار داشت: شهرداری تهران به شکل بی سابقه ای با اعطای مشوق به فعالان و سرمایه گذاران در طرح های گردشگری، موجب رونق گرفتن روند سرمایه گذاری در این حوزه و افزایش زمینه های توسعه صنعت  گردشگری پایتخت شده است.
 
شالبافیان به برخی از این مشوق ها اشاره کرد و گفت: به پیشنهاد شهرداری و با تصویب شورای اسلامی شهر تهران، عوارض ساخت اقامتگاه های گردشگری در سال های اخیر تا ۸۰ درصد مشمول تخفیف قرار گرفته است و مابقی این عوارض نیز در اقساط ۷ ساله از سرمایه گذاران اخذ می شود که این اقدام کمک شایانی به توسعه اقامتگاه های پایتخت و افزایش ظرفیت اسکان مسافران و گردشگران کرده است. 
 
وی ادامه داد: خوشبختانه در سال جاری نیز، سیاست حمایتی شهرداری تهران از توسعه زیر ساخت های گردشگری افزایش یافته است. اینک علاوه بر تخفیف اعمال شده در عوارض ساخت اقامتگاه ها، این تخفیف ها در ۲۶ موضوع مرتبط دیگر از جمله در ساخت مهمان خانه ها، هتل ها، هتل بیمارستان ها و .. تسری یافته است که در نوع خود در کشور بی سابقه است. 
 
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه رویکرد شهرداری تهران در حمایت از صنعت گردشگری در کشور رویکرد خلاقانه است، افزود: شهرداری تهران از جمله شهرداری های پیشروی کشور در حمایت از صنعت گردشگری است به گونه ای که اقدامات شهرداری تهران اکنون به الگویی برای سایر کلانشهرها تبدیل شده است. 
 
وی اضافه کرد: اکنون ۱۰ کلانشهر کشور با پیگیری سیاست های شهرداری تهران در موضوع اعطای مشوق برای ساخت اماکن گردشگری در این مسیر حرکت کرده اند و توانسته ایم مدیریت شهری در کشور را با صنعت گردشگری کشور همراه کنیم. 
 
وی به قانون مصوب شورای شهر در مورد حمایت از بافت های تاریخی اشاره و با قدردانی از تلاش شهرداری برای حفظ و احیای این بناها گفت: خوشبختانه این رویکرد شهرداری با استقبال ۴ شهرداری در کلانشهرهای دیگر رو به رو شده است و این روند به حفظ میراث گذشتگان کمک کرده است. 
 
تهران میزبان اجلاس جهانی گردشگری شهری می شود شالبافیان با بیان اینکه رویکردهای مدیریت شهری سبب شده است که تهران سال آینده میزبان اجلاس جهانی گردشگری شهری شود، افزود: سال آینده اجلاس گردشگری شهری به میزبانی شرکت اراضی عباس آباد در تهران برگزار خواهد شد.‌
 
شهرداری تهران در ساخت تم پارک پیشرو استمعاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی،در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ساخت تم پارک های موضوعی در پایتخت اشاره کرد و گفت: ضرورت دارد در کنار جاذبه های تاریخی و گردشگری موجود، گردشگری را به معنای عام آن مورد توجه قرار دهیم و در ازن راستا، با صدور مجوز برای ساخت تم پارک های موضوعی تلاش کرده ابم تا نیازهای مخاطبان را به شکل حداکثری پوشش دهیم. شهرداری تهران در ساخت تم پارک ها نیز از شهرداری های پیشرو کشور است و توانسته است دیگر شهرداری ها را نیز به اجرای چتین تم پارک هایی علاقه مند کند.
 
مراکز اطلاع رسانی جاذبه های پایتخت ایجاد شودشالبافیان، موضوع گردشگری را نیازمند اطلاع رسانی موثر و مستمر به مخاطب برای تشویق به بازدید از این اماکن و مراکز دانست و با بیان اینکه بسیاری از ساکنان پایتخت درباره جاذبه های این شهر اطلاعات کافی ندارند، گفت: ضرورت دارد با ایجاد شبکه اطلاع رسانی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری تهران به گونه ای عمل کنیم که شهروندان بدانند چگونه می توانند اوقات فراغت خود را در این اماکن سپری کنند. 
 
وی اضافه کرد: اگر شهروندان بدانند در پایتخت جذابیت های زیادی وجود دارد که آن را ندیده اند، قطعا از خروج آخر هفته آنان از تهران جلوگیری و تهران گردی در پایتخت رونق بیشتری خواهد گرفت. 
 
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تاکید کرد: ایستگاه های اطلاع رسانی در مناطق مختلف تهران باید با استفاده از کمک بخش خصوصی و دست اندرکاران آموزش دیده در این حوزه مدیریت شود تا علاوه بر ایجاد اشتغال در حوره گردشگری، اطلاعات دقیق و کاربردی به مخاطب ارایه شود.
 
وی با بیان اینکه گردشگران با استفاده از اطلاعات ارایه شده باید بتوانند برای فراغت خود برنامه ریزی مناسبی داشته باشند، بیان داشت: اکنون شاهد آن هستیم که یک گردشگر ساعت ها از وقت خود را برای بازدید از یک اثر تاریخی و فرهنگی صرف می کند در حالی که برای این گردشگران باید مسیر گردشگری تعریف شود که بتوانند در یک نیم روز از چند اثر بازدید کنند که این اتفاق اکنون‌در ستادگردشگری شهرداری تهران به انجام رسیده است.
 
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان خواستار ایجاد بسته سفر برای افزایش ارزش افزوده گردشگری در تهران شد و گفت: در صورت تحقق این هدف شاهد افزایش کسب و کارهای مشتق از گردشگری در پایتخت خواهیم بود.
 

لازم به ذکر است در این آیین از کتاب جغرافیای حماسه تهران(بچه تهرون) و نیز کتاب معرفی جاذبه های گردشگری برای نابینایان به خط بریل با عنوان «شهر گشت بینا» رونمایی و از ۴۴ تن از فعالان و مدیران گردشگری با اهدای لوح و هدایایی قدردانی شد.

در حاشیه این همایش نیز غرفه های گردشگری مناطق ۲۲ گانه در قالب معرفی جاذبه های گردشگری، صنایع دستی و فرهنگی هر منطقه و نیز معرفی اقوام، اداب و رسوم و غذاهای بومی از شرکت کنندگان پذیرایی کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر