صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳

«کارل فیشر» رقیب پیدا کرد؛ تولید محصولی دانش‌بنیان با توانایی تشخیص آب در هیدروکربن‌ها+ فیلم

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید محصولی شده که توانایی تشخیص آب در انواع هیدروکربن‌ها را دارد و رقیبی سرسخت برای «کارل فیشر» به شمار می‌رود.
کد خبر : 940174

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ یک شرکت دانش‌بنیان که از سال ۱۳۹۲فعالیت خود را آغاز کرده، موفق به تولید محصول «سنسور تشخیص آب در هیدروکربن‌ها» شده است. این محصول پلیمری بر پایه نانوتکنولوژی است که در محدوده وسیعی از هیدروکربن‌ها به منظور شناسایی غلظت‌های مختلفی از آب به‌کار می‌رود. 

محصول این شرکت دانش‌بنیان با قیمت کمتر و کارایی بیشتر روانه بازار شده و در ایران هنوز محصولی روی دست این محصول نیامده، محصول دیگر شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، رنگ سوپرلاستیک است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه از سال ۱۳۹۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر شده‌ام و شرکت را سال ۱۳۹۴ در پارک علم و فناوری راه‌اندازی کردیم، اظهار کرد: البته همزمان عضو هیئت علمی هم بودم و زمینه فعالیت این شرکت دانش‌بنیان، مهندسی شیمی و پلیمر است که دو سال بعد یعنی سال ۱۳۹۶ نخستین شرکت دانش‌بنیان در استان بوشهر لقب گرفتیم.

سیدامیدرضا موسوی عنوان کرد: روزهایی که کسب مجوز شرکت دانش‌بنیانی بسیار دشوار بود، موفق به کسب مجوز دانش‌بنیان شدیم و یک‌هزار و پانصدمین شرکتی بودیم که دانش‌بنیان شدیم، چراکه آن زمان برای کسب مجوز دانش‌بنیان بسیار سخت می‌گرفتند و اینگونه نبود که به‌ اجبار ۸ یا ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور داشته باشیم و به موضوع دانش‌بنیان نگاه علمی وجود داشت.

تولید چسب بر پایه مواد ترکیبات سبز و گیاهی

وی عنوان کرد: محصولی که موفق به کسب مجوز دانش‌بنیان آن شدیم، «سنسور تشخیص آب در انواع هیدروکربن‌ها» است، علاوه بر این رنگ سوپرلاستیک تولید کردیم که کاربرد صنعتی دارد، همچنین چسب بر پایه مواد ترکیبات سبز و گیاهی (چسب چوب) ساختیم که استحکام بسیار بالایی دارد و به اندازه چسب چوب سنتزی و صنعتی است، اما پایه آن گیاهی است، در کنار آن بتنی آماده کردیم که استحکام ضربه بسیار بالایی دارد و می‌تواند کاربردهای صنعتی زیادی داشته باشد.

محصولی که موفق به کسب مجوز دانش‌بنیان آن شدیم، «سنسور تشخیص آب در انواع هیدروکربن‌ها» است، علاوه بر این رنگ سوپرلاستیک تولید کردیم که کاربرد صنعتی دارد، همچنین چسب بر پایه مواد ترکیبات سبز و گیاهی (چسب چوب) ساختیم که استحکام بسیار بالایی دارد و به اندازه چسب چوب سنتزی و صنعتی است

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «سیراف پارس پلیمر پویا خلیج فارس» درباره اینکه از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر حاصل شده و چه دستاوردهایی داشته‌اید؟ چنین پاسخ داد: از سال ۱۳۹۲ فعالیت پژوهشی و علمی خود را آغاز کردیم و اکنون ۱۱ سال است که شرکت دانش‌بنیان فعالیت دارد و در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کند.

موسوی در پاسخ به این سؤال که آیا شرکت دانش‌بنیان شما در کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه نقشی داشته و دانشگاه سهمی از فعالیت شما دارد؟ گفت: خیر، دانشگاه آزاد هیچ کمکی درراستای درآمدهای غیرشهریه‌ای نداشته، از سال ۱۳۹۲ چندین و چند بار در نمایشگاه‌ها با مسئولان مختلف دانشگاه آزاد دیدار داشتم، در مرحله نخست که محصول سوپرلاستیک دارای کاربرد صنعتی را ساخته بودیم با مسئولان واحد بوشهر، استان و سازمان مرکزی جلسه گذاشتیم و عنوان کردیم که این محصول می‌تواند درآمدهای زیادی نصیب دانشگاه کند.

وی توضیح داد: از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد خواستیم تا در شرکت دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کند، اما وقتی دانشگاه روی محصولات فناور و دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری نمی‌کند، بالطبع این محصولات هم روانه بازار نخواهد شد و کسب درآمد برای دانشگاه ایجاد نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان متذکر شد: متأسفانه نه ما روی دانشگاه به‌لحاظ درآمدهای غیرشهریه‌ای تأثیر گذاشتیم و نه دانشگاه این جسارت را داشت که روی محصولات دانش‌بنیانی که عضو هیئت علمی این دانشگاه تولید کرده، سرمایه‌گذاری کند.

موسوی درباره اینکه محصول و نوع خدمت شرکت دانش‌بنیان شما چه نیازی از نیازهای مردم و کشور را برطرف می‌کند؟ خاطرنشان کرد: معتقدیم سراغ محصولاتی برویم که مشکلی را به‌طور واقعی از مردم یا صنعت رفع کند.

وی تشریح کرد: وقتی رنگ سوپرلاستیک را تولید کردیم این محصول روی انواع البسه قرار می‌گرفت؛ البته رنگ‌ها بیشتر وارداتی هستند، اما هیچ‌کدام کیفیت رنگی که ما تولید کردیم را نداشتند، ندارند و نخواهند داشت؛ چراکه محصول سوپرلاستیک را به‌گونه‌ای فرموله کردیم که حداقل هیچ شرکتی تا ۲۰ سال آینده به فرمولاسیون، تولید و خواص آن نخواهد رسید.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان یادآور شد: روی ادعای خود پافشاری می‌کنیم، هنوز فردی نتوانسته بعد از ۱۱ سال که این رنگ ساخته شده، به آن نزدیک شود و هیچ رنگی در بازار ایران هم موفق نشده روی دست محصولی که ما ساختیم بلند شود.

موسوی عنوان کرد: موضوع دوم صادرات رنگ تولیدی است، این محصول با توجه به خواص لازم و قیمت تمام شده پایینی که دارد، می‌تواند به کشورهای منطقه، اروپا و حتی کشورهای آمریکای شمالی صادر هم شود و آنجا هم حرف برای گفتن دارد.

وی با تشریح کاربرد محصول سنسور تشخیص آب هم گفت: این محصول در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد بسیار زیادی دارد و بسیاری از میعانات گازی و ترکیبات هیدروکربنی نباید دارای آب باشند؛ چراکه این آب موجب بروز مشکلاتی می‌شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: سنسور تشخیص آب پلیمری است که بر پایه نانو طراحی و ساخته شده و توانایی تشخیص آب را در درجه‌های مختلف در انواع هیدروکربن‌ها دارد و می‌تواند جایگزین کالایی که در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد به نام «کارل فیشر» شود، البته با قیمت خیلی پایین‌تر و دقت و سرعت بسیار زیاد.

موسوی تأکید کرد: همچنین چسب پایه گیاهی می‌تواند مصرف صنعتی داشته باشد و به جای چسب چوب مورد استفاده قرار بگیرد و آلودگی محیط زیست و بوی مناسب را ندارد و عارضه‌ای که برای پوست می‌گذارد دیگر نخواهد داشت.

وی مطرح کرد: از آنجا که چسب زیست‌تخریب‌پذیر است، اگر اضافاتی داشته باشد و وارد محیط زیست شود می‌تواند به‌راحتی تجزیه شود و بعد از پنج سال هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و زمانی که روی چوب سوار شده، بین دو سطح چوب قرار می‌گیرد، به این دلیل که هوا وارد آن نمی‌شود، توانایی حفظ دو سطح چوب را برای مدت‌های بسیار طولانی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر