دورههای آموزشی فنی و حرفهای را کوتاهتر کردیم/عدم تناسب رشتههای دانشگاهی با نیاز بازار و صنعت
به گزارش خبرنگار آنا، همزمان با عقد قرارداد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان و ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان، مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی واحد دهاقان افتتاح شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان در این آیین گفت: این ادارهکل در ۲۸ شهرستان دهاقان ۵۴ مرکز آموزشی ویژه برادران و خواهران دارد و جامعه هدف شامل افراد جویای کار، افراد شاغل و متقاضی ارتقای مهارت، دانشآموزان، دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهها، زنان سرپرست خانوار، صنعت، خدمات، کشاورزی، فرهنگ و هنر، روستاییان، عشایر، سربازان، خانوادههای کادر در پادگانها و زندانیان است که به آنان خدمات آموزشی ارائه میدهیم و آموزشهای مهارتی برای این جامعه هدف، تکلیف ماست.
محمدرضا مصلحی عنوان کرد: عدم تناسب بین مهارت و رشتههای آموزشی فارغالتحصیلان دانشگاهی با نیاز بازار و صنعت، یکی از مهمترین مشکلات موجود در جامعه است.
وی متذکر شد: برخی رشتههای در حال آموزش براساس نیاز بازار و کشور نبوده و استفاده از هزینهها و ردیف بودجه این قبیل رشتهها میتواند کمک بسیار زیادی برای گسترش رشتههای کاربردی دیگر در پی داشته باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان توضیح داد: دانشآموخته دارای مهارت میتواند به کمک مملکت و جامعه خود بیاید و فنی و حرفهای در کشور دنبال ایجاد این مهارت است.
مصلحی با بیان برخی خصوصیات جوانان یادآور شد: واقعیت این است که تابآوری جوانان بسیار کم است و آستانه تحمل آنان بسیار پایین، به همین دلیل فنی و حرفهای، دورههای آموزشی خود را کوتاه و کوتاهتر کرده تا مشاغل نو، مشاغل پررشد و مشاغل پررونق، احصاء شده و آموزش این مشاغل در دستورکار قرار گیرد.
وی تأکید کرد: متأسفانه ظرفیتهای دولتی محدود است و کار مهارتآموزی باید به صورت مشارکتی انجام شود و راهحل برونرفت از این مشکل و مشکل اعتبارات دولتی، استفاده از ظرفیت مشارکتی است، یعنی استفاده از سایر ظرفیتهای موجود در جامعه و به اشتراک گذاشتن داشتهها با سایر ارگانها.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان تصریح کرد: موفق شدیم از اشتراکگذاری تجهیزات و همکاری با صنعت، نتایج مطلوبی را به دست بیاوریم، چراکه صنعت امکانات و تجهیزات خوب و بهروزی دارد.
مصلحی تشریح کرد: راهاندازی مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی، یکی دیگر از طرحهای موفق ادارهکل فنی و حرفهای استان اصفهان است که با چند دانشگاه دیگر نیز شروع به فعالیت کرده و هدف ما از اجرای این طرح، انجام کار است، بهطوری که ما دادهها و آوردههایی داریم و دانشگاه نیز ظرفیتهایی دارد و در کنار هم قرار میگیریم و براساس استانداردهای فنی و حرفهای، دورههای آموزشی را برگزار میکنیم و به شرکتکنندگان دورههای آموزشی، گواهی معتبر بینالمللی اعطا میکنیم.
مصلحی یادآور شد: دانشگاه دارای ظرفیتهای بسیار خوبی همچون امکانات و اعضای هیئت علمی کارآمد است و میتوانیم از ظرفیتهای آنان استفاده کنیم و متقابلاً دانشگاه نیز قادر است از ظرفیت فنی و حرفهای استفاده بهینه داشته باشد تا بتوانیم ابرچالش کشور را که موضوع اشتغال است با همکاری بین دستگاههای دولتی و بخش خصوصی حل و فصل کنیم.
انتهای پیام/