صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۱۷ آبان ۱۴۰۳

تدوین ۱۲ پایان‌نامه تخصصی هوش مصنوعی در مشهد/ ارسال ۷۵ مقاله به دبیرخانه رویداد ملی «حقوق فضای مجازی»

مسئولان در نخستین رویداد ملی «حقوق فضای مجازی» با اعلام تدوین ۱۲ پایان‌نامه تخصصی هوش مصنوعی در مشهد اعلام کردند که ۷۵ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد ملی ارسال شده است.
کد خبر : 939686

به گزارش خبرنگار آنا، عباس شیخ‌الاسلامی دبیر کمیته علمی رویداد ملی «حقوق فضای مجازی» در اختتامیه نخستین رویداد ملی «حقوق فضای مجازی» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از بین مقالات پذیرش شده در این رویداد ملی، سه مقاله به‌عنوان مقالات برتر انتخاب شدند.

وی اضافه کرد: هوش مصنوعی و چالش‌های حقوق دیجیتال، سیاستگذاری و حکمرانی با داده و حکمرانی بر داده، حریم خصوصی داده‌ها، امنیت فضای مجازی و جرایم سایبری، کسب و کار‌ها و معاملات اینترنتی، رمز ارز‌ها و بلاک‌چین محور‌های این رویداد ملی بودند.

دبیر کمیته علمی رویداد ملی «حقوق فضای مجازی» عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع قانونمند شدن فضای مجازی را مطرح و بر آن تأکید کرده بودند، براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد رویداد ملی «حقوق فضای مجازی» را برگزار کرد.

شیخ‌الاسلامی اعلام کرد که در نخستین رویداد ملی «حقوق فضای مجازی»، ۷۵ مقاله علمی به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد، ۲۹ مقاله برای چاپ در مجلات «آی. اس. آی» مورد پذیرش قرار گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌رضوی هم در این مراسم گفت: یکی از رویکرد‌های تحول‌آفرین در دانشگاه آزاد اسلامی رویکرد حضور در فضای اجتماعی و توجه به حل مسئله است که در این راستا از سال ۱۳۹۷ دانشگاه با هزینه خود به احصای نیازها، معضلات و چالش‌های سازمان‌ها پرداخته و بیش از ۵۰ برنامه علمی با عنوان برنامه‌های نظام موضوعات کشور مورد توجه دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری قرار گرفته و هر استان مأمور اجرای دو برنامه در کشور شده بوده و در خراسان‌رضوی سه برنامه محلی حاشیه‌نشینی، صنایع گاز و سازمان‌های بزرگ مقیاس تدوین و موضوعات آموزشی ذیل آن تدوین شده است.

محسن مرادی از تدوین بیش از ۱۲ پایان‌نامه تخصصی هوش مصنوعی در مشهد خبر داد و افزود: فضای مجازی و حقوق فضای مجازی از موضوعات مهمی است که دانشجویان و صاحبان کسب و کار با آن مواجه هستند.

وی تبیین کرد: مشهد قطب فناوری اطلاعات در شرق کشور به‌شمار می‌رود و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد دارای استادان برجسته و ایده‌ها و راهکار‌های مهم در این حوزه است.

شهردار مشهد هم در این آیین گفت: در مدیریت شهری و در حوزه فضای مجازی، فناوری‌های نوین و هوشمندسازی در شهر مشهد، اقدامات بسیاری در شهرداری انجام شده است.

محمدرضا قلندرشریف افزود: در ارزیابی صورت گرفته در حوزه ارتقای رفاه اجتماعی و زندگی در سال ۱۴۰۱ شهر مشهد پس از دبی و مسکو رتبه سوم را کسب کرده است.

وی با تأکید بر ضرورت حرکت به سمت هوشمندسازی در شهر گفت: هزاران میلیارد در حوزه حمل و نقل شهری هزینه می‌شود که با هزینه ۲۰ درصد از این مبلغ در حوزه فضای مجازی و هوشمندسازی شهری می‌توان مراجعه ارباب رجوع به دستگاه‌های سازمان‌ها را کاهش داد.

ضرورت بازنویسی قوانین فضای مجازی

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور هم با تأکید بر ضرورت تحول دیدگاه‌های عمومی در حوزه فضای مجازی اظهار کرد: اینکه ما از چه منظری به حوزه فضای مجازی نگاه کنیم، رویکرد رفتاری ما در کل زندگی را شکل خواهد داد، به‌عنوان مثال، شاید تا قبل از این هرکس دنبال تماشای فیلم بود، به سراغ بلیت سینما می‌رفت، اما امروز شبکه‌های نمایش خانگی در قالب سکو‌های هوشمند فعال شده‌اند و افراد می‌توانند از داخل خانه‌هایشان به‌صورت خصوصی، هر فیلمی که خواستند تماشا کنند.

محمدامین آقامیری افزود: تا پیش از این، مسئله کسب‌وکار‌ها براساس دیدگاه‌های سنتی متمرکز بر بازگشایی یک مغازه در یک نقطه شهر بود، اما در سال‌های اخیر توسعه زیرساخت‌های دیجیتال در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، سکو‌هایی را در اختیار مردم قرار داده که حتی بدون اینکه از خانه بیرون بیایند، می‌تواند در بازار بگردند، اقلام مختلف را باهم مقایسه کنند و در نهایت، محصول را در منزل خود تحویل بگیرند، اینها دو مصداق از کاربری‌های نامحدود سبک زندگی دیجیتال است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: سؤال مهم در شرایط کنونی این است که قوانین موجود را ما باید تطبیق بدهیم یا به‌کلی آنها را بازنویسی کنیم؟ پاسخ به این پرسش باید برمبنای مشاهدات و تجربیات کشور‌های دیگر باشد و در این حوزه، باید اذعان کرد که تطبیق قوانین جهانی در حوزه فضای مجازی با فرهنگ اسلامی ایرانی نمی‌تواند راهبرد عملی و مؤثر ما باشد، بنابراین باید از ابتدا منطبق بر قانون اساسی و احکام اسلامی، قوانین حوزه فضای مجازی موردبازنویسی قرار بگیرد.

به گزارش آنا، نخستین رویـــداد ملی «حقوق فضای مجازی» از ۱۵ آبان‌ماه امسال به مدت دو روز با حضور متخصصان، دانشجویان، فعالان حوزه فناوری اطلاعات، استارت‌آپ‌ها، کسب و کار‌های اینترنتی و دیجیتال، کارشناسان و مدیران روابط عمومی و ناظران حراست و امنیت و همچنین حقوقدانان با هدف ارتقای آگاهی عمومی در خصوص مسایل حقوقی حاکم بر دنیای مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر