رابطه مافیای دخانیات و وفور استعمال سیگار در آثار نمایشی/ رضایی: منتظر برخورد قانونی باشید
مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره نمایش بیش از اندازه استعمال دخانیات در آثار سینمای و نمایش خانگی عنوان گفت: از تیر ماه سال گذشته با حکم وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «کارگروه ارتقای فرهنگ سلامت» در شورای فرهنگ عمومی کشور تشکیل شد و معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان رئیس این کارگروه و اینجانب هم به عنوان دبیر این کارگروه توفیق خدمت در این عرصه مهم را پیدا کردیم.
فرشید رضایی افزود: یکی از وظایف این کارگروه «ترویج فرهنگ سلامت در کشور و رصد حرکت هماهنگ تمامی دستگاهها، نهادها، تصمیمسازان و تصمیمگیران عضو برنامه ارتقای فرهنگ سلامت» است. در موضوع نمایش استعمادل دخانیات و مشروبات الکلی در آثار نمایشی، تاکنون وزارت بهداشت به صورت مستقیم و جدی ورود نداشت و صرفاً به نامه نگاریهای پراکنده بسنده میشد. در واقع با شکلگیری این کارگروه این موضوع به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است. در کارگروه ارتقای فرهنگ سلامت، نهادهایی همچون «ساترا» و دادستانی هم به صورت مستقیم حضور دارند و اعمال نظر میکنند.
حضور مافیای دخانیات و خلاءهای قانونی برای برخورد
وی اظهار کرد: برای برخورد موثر با این پدیده، ما از حیث قانونی و حقوقی خلاء داریم. ضمن این که موضوع بسیار پیچیده است و این وفور نمایش دخانیات صرفاً مروبط به سلیقه یا نگاه یک کارگردان یا تهیهکننده نیست حتی رد پای مافیای تولید و فروش دخانیات و مواد مخدر را میتوان در این رویکرد مخرب دید؛ در کنار نظارت و تذکرهایی که ساترا میدهد، حتماً به برخوردهای قضایی مناسب هم نیاز داریم.
رضایی عنوان کرد: این کارگروه تاکنون سه جلسه برگزار کرده و در این جلسات موضوع پیامدهای منفی نمایش بیش از اندازه و خارج از چارچوب مصرف دخانیات در سینما و شبکه نمایش خانگی بررسی شد. به اذعان کارشناسان متخصص در حوزه سینما و تلویزیون، در بسیاری از موارد نمایش شخصیتها در حال کشیدن سیگار و یا مواد مخدر هیچ ضرورت هنری ندارد. حتی بیان دیالوگها و انجام رفتارهای خشنوت آمیز که سلامت روانی جامعه را تهدید میکند هم شامل این موضوع میشوند. این وضعیت نامطلوب به نوعی از حد معمول و حتی نگرانکننده هم گذشته و به یک بحران رسیده است به گونهای که صدای بسیاری از خانوادهها را درآورده و جای تعجب داشت که چرا اقدام جدی در این زمینه رقم نخورده بود.
دبیر کارگروه ارتقای فرهنگ سلامت در شورای فرهنگ عمومی گفت: بررسی این موضوع در کارگروه در جریان است؛ اگرچه هنوز به نتیجه نهایی و لازم نرسیده است. انتظار داریم که با مصوبات دقیق در این زمینه و ضمانتهای قانونی اتفاقات خوبی بیفتد و شاهد اصلاح این وضعیت باشیم.
انتهای پیام/