هریس، ترامپ و دوران پساانتخابات
به گزارش خبرگزاری آنا، دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه آوردگاه انتخاباتی آمریکا بهگونهای سخن میگویند که گویا هر دو، پیروزی مطلق در رقابت ریاست جمهوری پنجم نوامبر را پیشبینی کرده و کمترین شبههای در این خصوص ندارند!
ترامپ حتی برای نتانیاهو و زلنسکی در خصوص نحوه ادامه جنگ غزه و اوکراین تعیین تکلیف کرده و رایزنیهای مستقیم و غیرمستقیم فشردهای را در این خصوص با آنها صورت داده است.
{$sepehr_key_3211}
در مقابل، کامالا هریس نیز چشمانداز ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری خودش در صورت پیروزی در انتخابات را تبیین نموده و اولویتهای اصلی دولت در حوزه قانونگذاری را کاهش هزینهها و تضمین حق باروری عنوان کرده است.
در مورد طرحهای کاهش هزینهها، هریس اشاره کرد که بسته قانونی پیشنهادی او به مسائل مربوط به مسکن، مشاغل کوچک و معافیتهای مالیاتی برای والدین دارای فرزند خواهد پرداخت و بهموجب آن «پول بیشتری را در اختیار کارگران آمریکایی قرار میدهد» و درعینحال مالیاتها را برای طبقه متوسط کاهش میدهد.
بااینحال، قطعاً هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این آوردگاه پیروز نمیشوند! نزدیکی آرای هر دو نامزد در نظرسنجیهای عمومی و ایالتی سبب شده است تا مؤسسات نظرسنجی نیز رویکرد محتاطانهای در قبال این موضوع در پیش بگیرند و از اطلاق نام برنده یا بازنده به ترامپ یا هریس اجتناب کنند.
درهرحال، پس از برگزاری انتخابات امروز (که به نظر میرسد با جنجالها و بحرانهایی همراه باشد)، یکی از این دو نامزد از تصاحب کاخ سفید باز خواهد ماند.
{$sepehr_key_3212}
در این صورت، نامزد برنده با دهها وعده انتخاباتی خود و لزوم عملیاتی سازی آنها مواجه میشود! باید دید آیا اولویتهای اعلامی ترامپ و هریس در صورت پیروزی در انتخابات میتوانند از سد تصویب کنگره آمریکا بگذرند یا خیر.
فراتر از آن، پیروزانگاری هر دو نامزد انتخاباتی آمریکا، شرایط پساانتخابات را در این کشور بحرانیتر خواهد ساخت.
رئیسجمهور سابق آمریکا اساساً تصور شکست در رقابت با هریس را نمیکند و اگر این اتفاق رخ دهد، مرگ سیاسی وی رقم خواهد خورد.
کامالا هریس نیز در صورت شکست در برابر ترامپ، از سوی همحزبیهای خود در حزب دموکرات متهم به ناتوانی در مدیریت حداقلی کمپین انتخاباتی خواهد شد. ضمن اینکه جو بایدن رئیسجمهور آمریکا نیز بابت تلاش معاونش برای غیریت سازی از خود (بایدن)، دل خوشی از او ندارد.
بنابراین، انعکاس مواضع انتخاباتی اخیر هریس و ترامپ را نباید صرفاً در صحنه رقابت انتخاباتی پنجم نوامبر موردتوجه و تحلیل قرار داد. بخش اعظمی از این مواضع و منازعات، خود را پس از ژانویه ۲۰۲۵ میلادی (زمانی که رئیسجمهور جدید بر مسند قدرت مینشیند) منعکس خواهد ساخت!
این منازعه میتواند تبدیل به یک جدال تمامعیار داخلی در آمریکا شود که قطعاً هزینههای امنیتی و اجتماعی زیادی برای واشنگتن به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/