صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۶ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳
در آیین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم زار‌ها؛

پزشکیان: جنگ امروز جنگ اقتصادی است / ما موشک داریم که نتوانند به ما حمله کنند

رئیس جمهور گفت: جنگ امروز جنگ اقتصادی است، جنگ بمب و موشک نیست. ما موشک داریم برای اینکه جرئت نکند کسی به ما حمله کند، ما موشک نداریم که کشورگشایی کنیم، موشک درست کردیم که مانند غزه اسرائیل جرئت نکند هروقت دلش خواست، هرکجایی که دلش خواست را بمباران کند.
کد خبر : 939102

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور امروز (دوشنبه) در آیین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم زار‌ها اظهارکرد: چرا کشاورز باید زحمت بکشد و سودی حاصل آن نباشد،  باید به کشاورزان کمک کنیم که زحمت یکساله توسط دلال از بین نرود.  هر جا دلمان خواسته فشار به کشاورز آوردیم و قیمت تعیین کردیم. ما نیامدیم امر و نهی کنیم، آمدیم که خدمت کنیم.

وی افزود: جنگ امروز جنگ اقتصادی است، جنگ بمب و موشک نیست. ما موشک داریم برای اینکه جرئت نکند کسی به ما حمله کند، ما موشک نداریم که کشورگشایی کنیم، موشک درست کردیم که مانند غزه اسرائیل جرئت نکند هروقت دلش خواست، هرکجایی که دلش خواست را بمباران کند، البته آنها بیچاره نیستند، با قدرت ایستاده‌اند، یک سال است که اسرائیلی‌ها خودشان را کشته‌اند، اما نتوانسته‌اند فلسطینیان را تسلیم کنند و این عزت و عظمت است.

رئیس جمهور گفت: بی‌شرمی و بی‌هویت کشوری است که دم از حقوق بشر و قوانین بین‌الملل می‌زند و بعد پشت آن چهره‌های به ظاهر تمیز و کرواتی خشونت، نحص و جنایت می‌بارد. اصلاً باورکردنی نیست اینجا در کشور کسی را اعدام می‌کنیم که این اعدامی ۱۰ نفر و ۱۰۰ نفر آدم کشته است و بمب‌گذاری کرده است و از آن طرف ادعا می‌کنند که شما حقوق بشر را رعایت نکردید و اعدام کردید.

پزشکیان تصریح کرد: شما نامرد‌ها که بمب شیمیایی می‌زنید، شما‌ها که بچه و زن و کودک را می‌کشید و آب و نان مردم را می‌برید، شما انسان هستید؟  

وی همچنین گفت: آنچه که ما باید به دنبال آن برویم برترین و بهترین است. این بهترین نیاز به آموزش و تغییر رفتار و تغییر نگرش دارد. در جریان انتخابات هم به اصلاح‌طلبان و هم به اصولگرایان گفته‌ام که به عنوان یک انسان به شدت به اصولی معتقد هستم و تا کنون سعی کرده‌ام روی آن پایبند باشم؛ اصولی که به آن معتقد هستم حق و عدالت است و ما نباید حق کسی را ضایع کنیم.

رئیس جمهور تأکید کرد: برای حق و عدالت باید اصلاحات را انجام دهیم. اگر بخواهیم با نگرش امروز مسیر آینده را پیش بگیریم تغییری ایجاد نخواهد شد.

پزشکیان با بیان اینکه برای بهترین بودن در منطقه باید نگرشمان را تغییر دهیم تا بتوانیم مشت محکمی بر دهان آمریکا بزنیم، ادامه داد: مردم در امرار معاش روزمرگی خود در جامعه اسلامی نباید مشکل داشته باشند. دشمنان می‌خواهند ما در ذلت زندگی کنیم. راه ما راه عزت است. باید تلاش کنیم  آن را با تمام وجود و باور اصلاح کنیم. اگر توانستیم به آن جهت برویم در مسیر درست حرکت کرده‌ایم اگر نتوانستیم هر چیزی که بگوییم شعار است.

وی اظهارداشت: منابع بسیاری در کشور داریم اما باید از همان ابتدا بدانیم چه چیزی تولید کنیم با چه کیفتی به چه مقداری و در چه بازاری آن را به فروش برسانیم. امروز ما محصولات کشاورزی تولید می‌کنیم اما در توزیع آن به مشکل می‌خوریم. این مسائل را باید بشناسیم و چاره‌اندیشی کنیم تا زحمت یکساله کشاورزان هدر نرود.

بنابراین گزارش، پیش از سخنان مسعود پزشکیان، عبدالکریم حسین زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: حقیقت این است که جهان امروز گرفتار جنگ، خونریزی و تروریسم شده است و متأسفانه کودک‌کشی در بسیاری از مناطق دنیا به امری عادی تبدیل شده است. این فجایع به‌ویژه در خاورمیانه به داستان‌های تکراری جوامع کنونی تبدیل شده‌اند.

وی افزود: ایران در برابر تمام بلا‌ها و مشکلات به‌واسطه همبستگی و اتحاد ملی‌اش مقاوم مانده است. این باهم‌بودگی است که ما را در برابر هر چالشی حفظ می‌کند و این تنها یک شعار نیست، بلکه اعتقاد قلبی من است.

حسین‌زاده ادامه داد: ما باید هویت ملی‌مان را بر سایر هویت‌های جزئی برتری دهیم تا بتوانیم زیر چتر ایران و ایرانی بودن، وحدت و استحکام خود را تقویت کنیم. این باعث می‌شود که حوادث تلخی مانند آنچه در سیستان و بلوچستان شاهد بودیم، کاهش یابد و به سمت امنیت پایدار حرکت کنیم. ملت ایران باید در برابر تهدید‌هایی که متوجه آب و خاک این کشور است، ایستادگی کند.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اضافه کرد: حقیقتاً وقتی مسئولیت توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی را پذیرفتم، افتخار کردم که در کنار جمع زیادی از مسئولان این حوزه قرار گرفتم.  

وی گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که از سال ۵۵ تاکنون جمعیت روستا‌ها و شهر‌ها روند معکوسی را طی کرده است. در گذشته ۷۰ درصد جمعیت در روستا‌ها و ۳۰ درصد در شهر‌ها بودند، اما اکنون این نسبت برعکس شده است. از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند.

حسین‌زاده با بیان اینکه با وجود اجرای طرح‌های هادی، زیرساخت‌هایی، چون آب، برق، گاز و تلفن، و تمام فعالیت‌های عمرانی، چرا نتوانستیم جمعیت روستایی را در روستا‌ها ثابت نگه داریم؟ ادامه داد: باید بررسی کنیم چه اقداماتی را نباید انجام می‌دادیم و چه کار‌هایی را باید به‌طور مؤثرتر انجام می‌دادیم تا بتوانیم از مهاجرت روستایی جلوگیری کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور روستایی و مناطق محروم تأکید کرد: مجموعه‌ای از عوامل مانند کمبود فرصت‌های شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستا‌های ما را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند.  بزرگترین مانعی که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و بهره‌وری را به سمت صفر می‌برد، موازی‌کاری‌های گسترده‌ای است که به‌ویژه در حوزه توسعه روستایی وجود دارد.

وی افزود: من معتقدم که به جای دخالت در امور اجرایی و کاستن از اختیارات نهادها، باید یک سیاست‌گذاری کلان و هماهنگ ایجاد شود. هدف من این است که هر نهادی وظایف خود را به‌درستی انجام دهد و ما به‌عنوان یک نهاد فرابخشی، بر عملکرد‌ها و هزینه‌ها نظارت داشته باشیم.

حسین‌زاده همچنین گفت: باید فضای بروکراسی سنگین را کاهش دهیم و با سیاست‌گذاری مناسب، روند توسعه روستایی را هدایت کنیم تا اقدامات مؤثرتری انجام شود و مشکلاتی نظیر تاخیر در پرداخت تسهیلات بانکی یا آماده‌سازی زیرساخت‌ها برطرف گردد.

انتهای پیام/

ارسال نظر