صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

فناوری ایمن‌سازی معادن کشور چقدر در دسترس است؟/ مشارکت استارتاپ‌های معدنی با پروژه‌های دانشگاهی

مجری مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی با بیان اینکه تا امروز ۱۱ رویداد دانش بنیانی در حوزه‌های مختلف معدنی برگزار شده است، گفت: این مرکز با فعالیت در زیست بوم‌های فناور معدنی سعی در پردازش و ایجاد زمینه‌های رشد و تعالی دانش بنیان‌ها و استارتاپ‌های حوزه معدن دارد و در این راستا پروژه‌های دانشگاهی و رویداد‌های دانش بنیانی معدن برگزار خواهد شد. 
کد خبر : 938944

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ با تعطیلی معدن زمستان یورت به دستور دادستانی به دلیل نقص ایمنی بار دیگر مبحث فناوری‌های مورد نیاز برای برقراری ایمنی در معادن مطرح شد. تجهیزات پیش اخطار نشست گاز، تکنولوژی‌های پیشرفته تهویه‌ای و همچنین تجهیزات ایمن سازی محیطی در فاصله‌ای به باریکی یک مو بین مرگ و زندگی معدن کاران هستند.

برخی عدم بهره گیری از این فناوری‌ها را اهمال کاری و برخی دیگر این موضوع را ناشی عدم ورود و تولید این تکنولوژی در کشور می‌دانند. 

در این خصوص مجید وفایی فر، مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو)، در پاسخ به سوال آنا، مبنی براینکه آیا فناوری ایمنی ساز در معادن کشور در دسترس است؟، گفت: استارتاپ‌های زیادی در حوزه معدن فعال بوده و مشغول تحقیقات و توسعه ابداعات نوینی هستند که امیدواریم هر چه زودتر این موارد به مرحله عملیاتی برسند. عده‌ای از فعالان دانش بنیان و استارتاپی بخش معدن نیز‌ در خصوص سنسور‌هایی که در بحث شناسایی گاز‌های معدنی کاربردی هستند، مدعی دستیابی به موفقیت‌هایی شده اند.

{$sepehr_key_3196}

وی ادامه داد: برخی دیگر از دانش بنیان‌های معدنی نیز با فعالیت در زمینه هوش مصنوعی سنسور‌هایی که برای سنجش گاز متان کاربرد دارند پیشرفت‌هایی داشته اند. همچنین برخی دیگر از دانش بنیانی‌ها نیز با به کارگیری هوش مصنوعی مدعی پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه آنالیز هستند.

ابداعات دانش بنیان ها در زمینه سنجش تجهیزات تهویه هوا 

وفایی فر گفت: در خصوص سنسور‌های پیشرفته سنجش گاز‌ها به دلیل وقوع تحریم‌ها مشکلاتی پدید آمده است، اما دانش بنیان‌های این حوزه با توجه به وسعت نیاز این صنعت به شدت در حال فعالیت هستند. حتی برخی از دانش بنیان‌ها موفق به ابداعاتی در زمینه سنجش تجهیزات تهویه هوا شده اند، اما این که چرا از آنان حمایت نمی‌شود، را باید از مبادی دیگر جویا شد. 

مجری مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی در ایران تصریح کرد: برای حمایت بیش از پیش از دانش بنیان‌های معدنی و اتصال آنان به بخش اجرایی معدن قرار است که رویدادی در این زمینه برگزار شود. در این رویداد دانش بنیان‌های واقعی بخش معدن، آخرین دستاورد‌های خود را به نمایش گذاشته و به عرضه محصولات و ابداعات خود خواهند پرداخت. 

{$sepehr_key_3197}

وی تصریح کرد: برای افزایش کیفیت این موضوع سازمــان توسعـه و نوســـازی معادن و صنایع معدنی ایران نظر بر راستی آزمایی نمونه‌های دانش بنیانی و همچنین ترسیم مسیر رشد و تکمیل این ایده‌ها را دارد. مجموعه مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی نیز با فعالیت در زیست بوم‌های فناور معدنی سعی در پردازش و ایجاد زمینه‌های رشد و تعالی دانش بنیان‌ها و استارتاپ‌های حوزه معدن دارد و در این راستا پروژه‌های دانشگاهی و رویداد‌های دانش بنیانی معدن برگزار خواهد شد. 

برگزاری ۱۱ رویداد دانش بنیانی در حوزه‌های مختلف معدنی

مجری مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی گفت: تا امروز ۱۱ رویداد دانش بنیانی در حوزه‌های مختلف معدنی از جمله فولاد، استخراج، اکتشاف و فرآوری محصولات توسط این مرکز برگزار شده است و برنامه ریزی‌های لازم برای برگزاری رویدادی دانش بنیانی در حوزه فولاد با همکاری شرکت ملی فولاد در جریان است. شایان ذکر است که رویداد فولاد طی سه ماه آینده برگزار خواهد شد. 

{$sepehr_key_3198}

وی ادامه داد: هرچند که هنوز تا به بلوغ رسیدن استارتاپ‌های حوزه فولاد و دانش بنیان شدن آنان مسیری در پیش است، اما در این رویداد دانش بنیان‌های فولادی که موفق به ارائه محصول و یا خدماتی شده اند حضور خواهند داشت. شایان ذکر است که تاکنون بیش از ۱۲۰ دانش بینان حوزه معدن و صنایع معدنی در ارتباط با مرکز نوآوری قرار گرفته و به شرکت‌ها و معادن بزرگ فعال در این حوزه معرفی شده اند.

انتهای پیام/

برچسب ها: معدن دانش بنیان
ارسال نظر