صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۳ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳

پیش‌بینی هوشمند هواشناسی کشاورزی با پلتفرم ایرانی

محفقان یک استارت‌آپی در حوزه کشاورزی موفق به طراحی پلتفرم هواشناسی هوشمند کشاورزی شدند که برای هر مزرعه اطلاعات از ۵۰ سال گذشته تا ۱۴ روز آینده را با بیش از ۵۰ پارامتر مختلف آب و هوایی در دسترس کشاورز قرار می‌دهد.
کد خبر : 938798

سید مهدی آل یعقوب، مدیرعامل این استارت آپ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این مجموعه ارائه دهنده سرویس‌های هواشناسی هوشمند در زمینه‌های گردشگری و جاده‌ای، بیمه، پیش‌بینی مخاطرات هواشناسی، انرژی و صنعت برق، هواشناسی عمومی است. یکی از موضوع‌هایی که به آن ورود پیدا کرده‌ایم در ارتباط با بحث هواشناسی کشاورزی است. در این طرح‌ها برای پردازش اطلاعات‌مان از روش‌هایی مانند ماشین لرنینگ، شبکه عصبی و هوش مصنوعی استفاده کرده‌ایم.

وی اظهارکرد: ساختار این پلتفرم با بحث سازمان هواشناسی متفاوت بوده و اصلا قابل مقایسه نیست. در طرح هواشناسی هوشمند کشاورزی به روی ده هزار نقطه (اصطلاحا ایستگاه مجازی) خدمت ارائه می‌دهیم. این پلتفرم برای هر مزرعه اطلاعات از ۵۰ سال گذشته تا ۱۴ روز آینده را با بیش از ۵۰ پارامتر مختلف آب و هوایی در دسترس کشاورز قرار می‌دهد.

وی افزود: استفاده از داده‌های هواشناسی به کشاورزان کمک می‌کند تا بهترین زمان برای کاشت، آبیاری و برداشت محصولات خود را تعیین کنند و از آسیب‌های ناشی از آب و هوای نامساعد مانند خشکسالی، سیل، گرد و غبار و... تا حدی در امان باشند یا شرایط را مدیریت کنند.

وی خاطرنشان کرد:  API یا سرویس دریافت نمی‌کنیم تا به مشتریان ارائه دهیم. تمام کار‌های پردازشی و صحت سنجی دیتا‌ها توسط این مجموعه انجام می‌شود؛ اکنون بانک اطلاعاتی بسیار غنی از انواع هواشناسی و تاریخچه هواشناسی ایران و محصولات مختلفی داریم. این مسئله کمک می‌کند تا مدام مجموعه‌مان را ارزیابی و محصول تولیدی‌مان را صحت سنجی کنیم و با دقت و اطمینان بیشتر خدمات را ارائه دهیم.

وی بیان کرد: همچنین دیتا لاگر یا ثبت کننده داده (وسیله‌ای الکترونیکی که داده‌های مکانی و زمانی را ذخیره می‌کند) این پلتفرم توسط این مجموعه تولید شده است و به علت اینکه داده‌ها را از نقاط مختلف ایران پردازش و صحت سنجی کرده‌ایم، پارامتر‌های آن مانند نیاز‌های گرمایی، سرمایی، تبخیر، تعرف و شاخص‌های رشد گیاه _که با توجه به دما اندازه گیری می‌شود_ متنوع‌ بوده و کیفیت آن نیز از اپلیکیشن‌ها و دیتا‌های رایگان بهتر است.

آل یعقوب به اهمیت اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: طبق آمار‌هایی که از صندوق بیمه کشاورزی دریافت کردیم با وجود اینکه نصف مردم بیمه نشده‌اند و مبالغ صندوق کشاورزی بابت خسارت خیلی کم و دور از مقادیر واقعی است، بعضی از سال‌ها شاید ۴ تا ۵ میلیارد دلار خسارت به محصولات کشاورزی‌مان وارد می‌شود.

به گفته وی، برخی از آسیب‌ها مانند تگرگ سنگین اجتناب ناپذیر است. علاوه بر آب و هوای مخرب، پایش دائمی شرایط آب و هوایی محیط به بهره برداری گیاهان (تا ۵۰ درصد)، کاهش خسارت و پیشگیری از ایجاد ضایعات کشاورزی کمک می‌کند.

مدیرعامل این استارتاپ به چالش‌های اجرای این طرح پرداخت و افزود: این پلتفرم کاربرد دوگانه دارد و برای موارد نظامی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. درون دیتالاگر‌ها چیپست و قطعات خارجی استفاده می‌شود که اکنون به علت اعمال تحریم‌ها، واردات این قطعات دشوار است، اما خوشبختانه اکنون مشکلی در تهیه و تامین سنسور‌ها نداریم.

وی تصریح کرد: جدا از این مساله در حال حاضر بزرگترین چالش این مجموعه جذب نیروی انسانی است. زمانی که یک نیروی از شرکت خارج می‌شود، جایگزین کردن فردی متخصص برایمان کاری سخت و دشوار است. از سوی دیگر برای توسعه دیتا‌های ایستگاه‌های هواشناسی با پاره‌ای از مشکلات مواجه هستیم.

وی در پایان گفت: توقع خاصی از دولت نداریم. دولت اگر هراز چندگاهی با قوانین عجیب و غریب رگولاتوری سنگ جلوی پای نندازد می‌توانیم روی محصول، فروش و کیفیت محصول‌مان( به جای قوانین دولتی) تمرکز بیشتری داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر