صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اینترنت اشیا در ایران؛ سامانه‌ای بومی برای پایش محیط‌های بزرگ

سامانه پایش بومی مبتنی بر اینترنت اشیا، با هدف نظارت و حفاظت از محیط‌های بزرگ، آماده ارائه راهکار‌های امنیتی نوین در ایران است که توسط محققان کشور طراحی شد.
کد خبر : 938550

علی رحمان‌پور؛ مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: محصولی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در حوزه اینترنت اشیا توسعه داده‌ایم که برای پایش و حفاظت از محیط‌های بزرگ طراحی شده است. این سامانه با استفاده از سنسورها، محیط‌های گسترده را تحت پوشش سنسوری قرار می‌دهد و بسته به شرایط محیط، سنسورهای مختلفی به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: برای محیط‌های بسته از سنسورهای PIR (حساس به حرکت)، درب و پنجره، و در محیط‌های بزرگ‌تر از سنسورهای لیزری، راداری و دفنی استفاده می‌شود.

رحمان‌پور توضیح داد: این سامانه قابلیت هشدار ورود غیرمجاز به مجموعه و تعریف سناریوهای مختلف را دارد. محیط‌هایی که مدنظر ما هستند، معمولاً در ساعاتی از شبانه‌روز بدون تردد هستند، و بر اساس شرایط، سنسورهای مختلفی نصب می‌شود؛ به عنوان مثال، در صورت استفاده از فنس، سنسور ارتعاشی نصب می‌شود و در صورت وجود دیوار، سنسورهای لیزری و دفنی به کار می‌رود.

وی ادامه داد: سنسورهای PIR بیشتر برای محیط‌های بسته و کوچک مناسب‌اند و هر کدام تا ۷ متر را پوشش می‌دهند. این سنسورها به عوامل مختلفی مانند حرارت و حرکت حساس هستند.

رحمان‌پور افزود: این سامانه به نحوی طراحی شده که در نگهبانی‌های محیط‌های بزرگ پیاده‌سازی شود تا نیازی به حضور مداوم نگهبان در محل نباشد و او بتواند محیط را از راه دور رصد کند. این سیستم در یک محیط بزرگ و آموزشی پیاده‌سازی و آزمایش شده است.

وی با اشاره به وجود نمونه‌های خارجی این محصول اظهار داشت: نمونه‌های خارجی معمولاً در بستر اینترنت و سرورهای خارجی عمل می‌کنند، اما سامانه ما به صورت غیرآنلاین و در شبکه لوکال مجموعه پیاده‌سازی شده و از اینترنت استفاده نمی‌کند، که برای محیط‌های امنیتی بسیار مناسب است. با این حال، در صورت درخواست، می‌توان قابلیت برخط بودن را نیز به آن اضافه کرد.

وی در پایان گفت: شرکت ما هنوز به‌عنوان دانش‌بنیان ثبت نشده و به عنوان یک واحد فناور فعالیت می‌کند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر