ظرفیت بالای داخلی در حوزه نرم افزار هوش مصنوعی/لزوم ایجاد پیوند بین بخش خصوصی و دولتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی ماه سال جاری در محل مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار میشود و امسال علاوه بر شرکتهای حوزه مخابرات، میزبان حضور شرکتهای فناور داخلی در حوزه هوش مصنوعی و فناوریهای نوین خواهد بود.
داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا و عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه تلکام، در گفت گو با خبرنگار آنا، پیرامون برگزاری نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳، ضمن اشاره به این موضوع که ما ناگزیر هستیم که توسعه زیر ساختهای تحول دیجیتال و هوشمند سازی را در کشور سرعت ببخشیم و هر اقدامی که میتواند به این موضوع کمک نماید را حمایت کنیم گفت: اصولا ورود به عرصه تحول دیجیتال نیازمند یک عزم ملی و هماهنگ در بازتعریف برخی ازرویکردهای حاکمیتی مطابق با تحولات روز دنیا میباشد و این یک واقعیت است که بدون توجه به تحول دیجیتال، تعامل با جهان امروزی و برقراری ارتباط در حوزههای فناورانه و تجارت بین الملی، البته با فرض مرتفع شدن برخی از محدودیتهای قانونی و مالی، امری پیچیده خواهد بود و بدیهی است که در این راستا حکمرانی داده و استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند نقش قابل توجهی را داشته باشند.
لزوم ساماندهی کلان دادهها برای کاربردیسازی هوش مصنوعی
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران ادامه داد: امروزه دادهها به طرز قابل توجهی، در حال رشد هستند و در سالهای اخیر با عملیاتی شدن نسلهای جدید هوش مصنوعی وتوسعه ابزارهای مرتبط با آن، مورد توجه اکثر دولتمردان در برخی ازکشورهای توسعه یافته و در حال توسعه قرارگرفته است. تحلیل کلان داده که بخشی از حکمرانی داده است، در سالهای اخیر فرصتهای جدیدی را برای دستیابی به فناوریهای نو ظهور به وجود آورده و به دولتها کمک نموده تا ضمن اتخاذ رویکردهای جدید در حکمرانی مرتبط با حوزههای مختلف از جمله صنعت، بهداشت، آموزش و حوزههای نظامی، درک عمیقی از ارزشهای پنهان دادهها به دست آورده و در راستای امنیت، سلامت و رفاه عمومی، برنامههای خود را بازبینی واصلاح نمایند.
ادیب در خصوص تمرکز این دوره از نمایشگاه و درباره شعار امسال نمایشگاه مطرح کرد: خوشبختانه در نودمین کنگره جهانی«UFI اتحادیه جهانی صنعت نمایشگاه» تاکید زیادی در به روز رسانیهای صنعت نمایشگاهی و استفاده از هوش مصنوعی در برنامههای کاربردی نمایشگاه و همچنین هویت بخشی به نمایشگاه به عنوان کاتالیزوری جهت تغییر برای یک جهان فراگیر پایدار بهتر، دارد و ما سعی داریم که ازبرخی از رویکردهای آن، که مورد توجه شورای سیاست گذاری نمایشگاه تلکام قرار گرفته است استفاده نموده و امیدواریم که آثار آن را در نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ ببینیم. یکی از این اقدامات استقرار شرکتهای حوزه هوش مصنوعی در سالن ۲۷ خواهد بود و پیش بینی مینماییم که با توجه به استقبال تعداد زیادی از شرکتها، رونماییهایی را از فناوریهای نوین در حوزه هوش مصنوعی توسط شرکتهای داخلی در این سالن داشته باشیم.
{$sepehr_key_3086}
تولید داخلی ۸۰ درصد از تجهیزات حوزه ثابت مخابرات
رئیس کانون هماهنگی صنعت، دانش و بازار فاوای کشور در پاسخ به این سوال که آیا دراین زمینه حرفی برای گفتن وجود دارد و فعالیتی در حوزه هوشمصنوعی و مخابرات تاکنون در کشورداشته ایم یا خیر توضیح داد: در خصوص صنعت مخابرات، فارغ از موضوعات هوش مصنوعی، خوشبختانه کشور ایران یکی از مدعیان این حوزه در منطقه میباشد و تولید کنندههای متعددی در حوزه تجهیزات مرتبط با مخابرات ثابت، فعالیت مینمایند و میتوان این ادعا را داشت که بیش از ۸۰ درصد از تجهیزات حوزه ثابت در داخل کشور تولید میگردد.
در حوزه مخابرات سیار نیز اقدامات خوبی در این بخش با حمایت اپراتورهای مرتبط و از جمله حوزه ستادی همراه اول در خرید تجهیزات بار اولی تولید داخل و همچنین مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در حمایت از طرحهای فناورانه تا رسیدن به نمونه صنعتی صورت پذیرفته است. در حوزه کاربردی سازی هوش مصنوعی در صنایع مختلف در شروع کار هستیم. در بخشهای هوش مصنوعی مولد فعالیتهای خوبی را داشته ایم و شرکتهای مختلفی نیز در این حوزه در حال فعالیت میباشند ولیکن در حوزه بخشهایی از سخت افزارها همانند سایر حوزهها محدودیتهایی در تامین وجود دارد که به نظر میرسد که در حوزه هوش مصنوعی قدری هم سخت گیرانه خواهد بود.
ظرفیت قابل توجه شرکتهای دانش بنیان در حوزه نرم افزار هوش مصنوعی
ادیب ادامه داد: خوشبختانه بخش قابل توجهی از موضوعات مرتبط با هوش مصنوعی در حوزه نرم افزار و میان افزار بوده و در این بخش به واسطه ظرفیت قابل توجه شرکتهای دانش بنیان، پتانسیل مناسبی در کشور وجود دارد و امیدوار هستیم که در حوزههایی که امکان رقابت داریم بتوانیم ارزش آفرینی کنیم.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران در خصوص این سوال که بعد از برگزاری نمایشگاه، شرایط برای شرکتهای فعال این حوزه برای فعالیت بیشتر در حوزههای مخابراتی فراهم خواهد بود افزود: همان طور که مطرح شد ورود به نهضت جهانی تحول دیجیتال و قرارگرفتن در مسیر جریان پر سرعت هوش مصنوعی امری کاملاً ضروری است که اگر امروز وارد این حوزه نشویم فرصتهای بزرگی را از دست خواهیم داد. امروز باید هر نهادی در زیست بوم هوش مصنوعی وظیفه خود را به درستی ایفا نماید کانون هماهنگی فاوا و انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران با حمایت شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و وزارت صمت در این نمایشگاه سعی خواهد کرد تا با هماهنگی حضور شرکتهای فناور حوزه هوش مصنوعی ضمن رونمایی از محصولات فناورانه هوش مصنوعی، فضای لازم برای همرسانی شرکتها و مسئولین دولتی که از شرکتهای حاضر در این سالن بازدید به عمل میآورند را فراهم نماید.
انتهای پیام/