هر طرح کلانی باید پیوست سلامت داشته باشد
به گزارش خبرگزاری آنا؛ مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره کاردرمانی ایران، روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در سالن قلم مرکز همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم، جمعی از استادان پیشکسوت و بزرگان رشته کاردرمانی، همچنین مهمانان ویژه از سازمان نظام پزشکی و سازمان بهزیستی حضور یافتند.
در ابتدا، نرگس قمری دکترای کاردرمانی و دبیر اجرایی کنگره، ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان، برنامههای بیست و پنجمین کنگره کاردرمانی را تشریح کرد.
اکرم آزد عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر علمی کنگره، در سخنانی، اهمیت و جایگاه رشته کاردرمانی را یادآوری کرد و با بیان نیازهای روز کاردرمانی در کشور، مانند نیاز به اجرای دکترای حرفهای یا DOT؛ نتیجه برآورده شدن این نیازها را، بهبود کیفیت خدمات رسانی کاردرمانی دانست.
در ادامه سیدعلی جسینی دبیر بورد تخصصی کاردرمانی و رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با اشاره به شعار امسال روز جهانی کاردرمانی «کاردرمانی برای همه»، نقش توانبخشی و جایگاه پررنگ کاردرمانی، در بخشهای مختلف جامعه را یاد آور شد و در ادامه تاریخچه رشته کاردرمانی را مرور و مسئولیت کاردرمانگران نسبت به آینده این رشته را بیان کرد.
همچنین، دبیر بورد تخصصی کاردرمانی، به اهمیت پیگیری اجرای دکترای حرفهای کاردرمانی تاکید کرد.
در ادامه مراسم افتتاحی، قدرت خاوری رئیس انجمن علمی کاردرمانی سخنرانی خود را با یادآوری اهمیت اضافه شدن DOT، با توجه به پارادایم کلنگر و منحصر به فرد این رشته، آغاز کرد و افزود: به دلیل نیاز جامعه هدف کاردرمانی و همچنین گستردگی رشته، اجرای دکترای حرفهای و بازنگری کوریکلوم، یک نیاز اساسی است.
پس از آن، سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی، در سخنانی «کاردرمانی برای همه» را با شکستن موانع، اجتماعی، فرهنگی و…، برای استفاده از خدمات کاردرمانی معنی کرد و گفت: نقش کاردرمانگران در این راه مهم است.
وی در ادامه جایگاه کاردرمانی در بهزیستی را یادآور شد و افزود: در سال گذشته، بهزیستی، ۱۸ هزار جلسه کاردرمانی را پوشش داده است.
حسینی، با تاکید بر پوشش بیمهای خدمات کاردرمانی، اهداف و برنامههای بهزیستی برای اشتغال مددجویان را بیان کرد.
در ادامه، محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی، به بیان نقش مهم سلامت در همه ابعاد زندگی پرداخت و اهمیت افزایش سهم حوزه سلامت از تولید ناخالص داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: هر طرح کلانی، باید پیوست سلامت داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت پزشکی شخصی، هویت بایوسایکوسوشالِ رشته کاردرمانی را با پزشکی شخصی کاملاً مرتبط دانست.
آرش انیسیان مدیرکل اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی کشور، به عنوان آخرین سخنران مراسم، ظرفیتهای کاردرمانی در حوزه صنعت، کیفیت زندگی، تأمین اجتماعی، بخش خصوصی و…، را بسیار بالا دانست و افزود: در دو سال گذشته، به همت انجمن علمی کاردرمانی و سازمان نظام پزشکی، تلاشهای فراوانی جهت ویرایش کُد خدمتهای کاردرمانی صورت گرفت و امسال، تمرکز بر حذف هشتگها و پوشش بیمه است.
وی با اشاره به بدعهدیهایی که در خصوص بیمه خدمات کاردرمانی صورت گرفت، تاکید کرد: به رغم این بدعهدی، اهمیت بیمه همچنان پررنگ است، چرا که علاوه بر افزایش تقاضا و استفاده از خدمات کاردرمانی، هویت بخشی به رشته را تسهیل میکند.
انتهای پیام/