صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۸ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳
یادداشت؛

«مقاومت» زبان فطری انسان

امروز مشاهده می‌کنیم که جبهه مقاومت اینگونه عظمت و وسعت یافته و در نقاط عالم حتی آمریکا و اروپا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در دفاع از غزه و لبنان تحصن و راهپیمایی می‌کنند.
کد خبر : 938365

خبرگزاری آنا - مجتبی جعفری؛ در قرآن کریم نام حضرت موسی ۱۳۶ بار و نام فرعون ۷۴ مرتبه تکرار شده و حدود یک‌هزار آیه قرآن به داستان موسی و فرعون پرداخته است، در حقیقت داستان موسی و فرعون بیشترین تکرار را در قرآن دارد و از این نظر لازم است بیش از سایر داستان‌ها مورد دقت قرار گیرد، به‌خصوص که در روایات ائمه اطهار علیهم‌السلام تصریح شده که حوادثی که برای بنی‌اسرائیل پیش آمده برای این امت هم تکرار خواهد شد.

یکی از سوره‌هایی که داستان حضرت موسی و فرعون به تفصیل در آن بیان شده، سوره طا‌ها است، در این سوره به ماجرای سرنوشت‌ساز تقابل فرعون با موسی و انداختن عصا توسط حضرت موسی علیه‌السلام اشاره شده که در آن نکات فراوانی وجود دارد.

یکی از نکات این داستان وجود سحر و جادو و اوهام و تخیلات یک عده انسان ضعیف و البته مدعی در یک طرف و وجود قدرت اعجاز یک پیامبر الهی در طرف دیگر است که با انداختن عصای موسی همه سحر‌ها باطل و موجب ایمان آوردن عمومی ساحران می‌شود و فرعون که مشاهده کرد همه بافته‌ها و رشته‌های او پنبه شده، سراغ تهمت و تهدید ساحران رفت.

فرعون به ساحران تهمت زد که اولاً شما شاگرد موسی هستید و موسی ساحر بزرگی است که به شما آموزش سحر داده و علاوه بر این، ساحران را تهدید کرد که اگر از همکاری با موسی دست برندارید شما را به سخت‌ترین شکل ممکن شکنجه خواهم کرد.

اما آنچه در این داستان اهمیت مضاعف دارد تعابیر ساحران است که در پاسخ فرعون گفتند با توجه به آنچه از دلایل روشن مشاهده کردیم هرگز تو و راه تو را بر راه و مکتب موسی ترجیح نخواهیم داد.

تعبیر قرآن این چنین است: «قَالُوا لَن نُّؤْثِرَکَ عَلَىٰ مَا جَاءَنَا مِنَ الْبَیِّنَاتِ وَالَّذِی فَطَرَنَا فَاقْضِ مَا أَنتَ قَاضٍ إِنَّمَا تَقْضِی هَٰذِهِ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا» (طه، ٧٢)، یعنی قسم به آن خدایی که ما را براساس فطرت آفرید هرگز موسی را وانخواهیم گذاشت و تو را بر او ترجیح نخواهیم داد.

از واژه (فَطَرَنَا) در آیه فوق مشخص می‌شود که مسیر مقاومت مسیر فطرت بوده که خداوند در نهاد تمامی انسان‌ها سرشته و براساس آیه۳۰سوره روم تغییرناپذیر است.

راه فطرت راهی است که همه انسان‌های پاک و خداجو آن راه را بر راه ذلت و بردگی ترجیح خواهند داد و اگر امروز مشاهده می‌کنیم که جبهه مقاومت اینگونه عظمت و وسعت یافته و در اقصی نقاط عالم حتی در آمریکا و اروپا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در دفاع از غزه و لبنان تحصن و راهپیمایی می‌کنند، به این دلیل است که راه، راه فطرت و این وعده الهی است که پیروزی با راه حق و راه انبیاء است و راه و مکتب فرعون‌ها و طاغیان در همه زمان‌ها سرانجام نیکویی نخواهد داشت.

ان‌شاءالله به‌زودی شاهد شکست مفتضحانه فراعنه این روزگار و پیروزی جبهه مقاومت خواهیم بود و به خواست خداوند همانگونه که امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) فرموده‌اند در قدس نماز خواهیم خواند.

*مدیرکل فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان

انتهای پیام/

ارسال نظر