صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۹ - ۰۸ آبان ۱۴۰۳

کشف مین‌های عمق ۳۰۰ متری دریا با شهپاد زیرآبی 

محققان در ترکیه نوعی شهپاد با کاربرد‌های نظامی و غیر نظامی ابداع کرده اند که نه تنها مین‌های زیرآبی در عمق ۳۰۰ متری را کشف می‌کند بلکه قابلیت ارزیابی بستر دریا و محیط زیست آبی، بازرسی و رصد خطوط لوله و تحقیقات ژئو فیزیکی را در محیط زیر آبی دارد.
کد خبر : 938113

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE ، شرکت فناوری دفاعی «Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş» (STM) در ترکیه از شناور هدایت پذیر از راه دور (شهپاد) الکتریکی جدید زیرآبی خود به نام «NETA ۳۰۰» رونمایی کرده است.

اولین نمایش این وسیله نقلیه بدون سرنشین زیر آبی در نمایشگاه SAHA Expo انجام شد. این شرکت آن را شهپاد ملی ترکیه می‌نامد و «مصطفی مورات شکر» معاون صنایع دفاعی، مدیر کل STM و دیگر مقامات نظامی ترکیه در نمایش آن حضور داشتند.

بر اساس اعلام شرکت STM این شهپاد با ترکیب قابلیت‌های مهندسی این شرکت در زمینه کشتی‌های نظامی و سیستم‌های خودمختار بدون سرنشین ساخته شده است

«اوزگور گولریوز» «Özgür Güleryüz» مدیر کل این شرکت می‌گوید این گام نخست است چرا که STM در حال برنامه ریزی ارائه یک خانواده محصول است که می‌تواند وظایفی از جمله شناسایی‌های نظامی، نظارت، جمع آوری اطلاعات، مشارکت در جنگ دفاعی زیردریایی و انهدام مواد منفجره تا مصارف غیرنظامی مانند بازرسی خطوط لوله و تحقیقات ژئوفیزیکی را انجام دهد.

این شهپاد در حال حاضر در مرحله آزمایش در استخر و دریا است و شرکت سازنده آن امیدوار است به زودی آن را عملیاتی کند.

STM می‌گوید نام این شهپاد از اصطلاح دریایی NETA به معنای مناسب، ایمن و همیشه آماده گرفته شده است. ساختار جمع و جور و طراحی مدولار به این معنی است که STM NETA ۳۰۰ برای حمل و نقل فقط به دو نفر نیاز دارد.

این شهپاد می‌تواند در عمق ۳۰۰ متری به راحتی کار کند و به حداکثر سرعت ۵ گره دریایی (۹.۲۵ کیلومتر در ساعت) برسد.

گفته می‌شود مهمترین ویژگی NETA ۳۰۰ احتمالا باتری آن است که بر اساس ادعای شرکت سازنده، با یک بار شارژ تا ۲۴ ساعت کار می‌کند.


این زیردریایی بدون سرنشین طیف گسترده‌ای از کاربرد‌ها را با گزینه‌های پیکربندی مختلف و بادوام ارائه می‌دهد که از پیکربندی اولیه ۷۰ کیلوگرمی تا ۸۵ کیلوگرمی متغیر است.

این شرکت گقته است از این شهپاد برای عملیات مقابله با مین در عمق ۳۰۰ متری استفاده خواهد شد که می‌تواند مناطق زیر آب را برای شناسایی مین‌های احتمالی با رادار اسکن جانبی و رادار پرکننده شکاف با مفهوم استفاده خودکار خود، اسکن کند. این شهپاد به کاربر اجازه می‌دهد تا مین و سایر اشیای مین مانند را به سرعت و کارآمد کشف، طبقه بندی و شناسایی کند.

این شناور بدون سرنشین زیرآبی همچنین دارای یک گزینه ادغام رادار دیافراگم مصنوعی (SAS) برای دستیابی به منطقه اسکن گسترده‌تر و وضوح افقی بالا است. 

NETA ۳۰۰ را می‌توان از هر سکوی سطحی پرتاب و به سرعت در منطقه ماموریت مستقر کرد. از این رو بر اساس نیاز می‌تواند در عملیات جستجو و نجات نیز به کار گرفته شود.

این شهپاد به دلیل طراحی مودولار خود قابلیت استفاده نظامی و غیرنظامی را دارد. در کاربرد‌های نظامی می‌تواند برای پشتیبانی اطلاعات، شناسایی، نظارت و ارزیابی سریع محیطی، عملیات دفاعی زیردریایی، انهدام مواد منفجره و دفاع از بنادر استفاده شود.

از سوی دیگر، در کاربرد‌های غیرنظامی نیز می‌توان آن را برای ارزیابی بستر دریا و محیط زیست، بازرسی و مشاهده خط لوله، تحقیقات و مشاهدات ژئوفیزیکی، بررسی منابع انرژی تجدیدپذیر فراساحلی و باستان شناسی دریایی مستقر کرد.

به گفته گلریوز، این شرکت همچنین قصد دارد خانواده این شهپاد‌ها را با «وسایل نقلیه زیرآبی بدون سرنشین کلاس متوسط و بزرگ که می‌توانند در اعماق بیشتر و در انواع عملیات‌ها فعالیا کنند» گسترش دهد.

وی افزود: «میزان نقش خانواده STM NETA در حفاظت از اعماق سرزمین آبی و افزایش قدرت بازدارندگی مان را ارزیابی کرده ایم.»

انتهای پیام/

ارسال نظر