صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پاسخ به آنا مطرح شد؛

منسوخ شدن ۴ هزار رشته در دانشگاه علمی‌کاربردی

معاون آموزشی دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه در دانشگاه علمی‌کاربردی حدود ۴ هزار کدرشته منسوخ شده بیان کرد: آمایش آموزش عالی و شناسایی رشته‌های کاربردی ضروری است.
کد خبر : 937965

اصغر کشتکار، معاون آموزشی دانشگاه علمی‌کاربردی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره تدوین سرفصل دروس متناسب با فناوری‌های نوظهور اظهار کرد: رشته‌های نوظهور که از مشاغل نوظهور نشأت می‌گیرند، به سرعت در حال توسعه هستند.

وی با بیان اینکه تحولات علمی و فناوری در دنیا باعث تغییرات جدی در مشاغل شده است، گفت: در گذشته مشاغلی وجود داشتند که در حال حاضر به‌طور کلی از بین رفته‌اند. به‌عنوان مثال، کسب‌وکارهای خرید و فروش حضوری به کسب‌وکارهای اینترنتی تبدیل شده‌اند.

کشتکار تأکید کرد: ایجاد یا از بین رفتن مشاغل جدید بیشتر به پیشرفت‌های هوش مصنوعی وابسته است و اغلب این مشاغل از طریق فناوری اطلاعات و اینترنت انجام خواهند شد. به همین دلیل، برای تحقق این تحولات نیاز به آموزش‌های تخصصی و جدید در محیط‌های کاری است و آموزش‌های طولانی‌مدت دیگر پاسخگوی نیازهای روز نخواهند بود.

معاون آموزشی دانشگاه علمی‌کاربردی ادامه داد: سال گذشته ۱۲۵ رشته جدید را در قالب نیازآفرینی تدوین کردیم که از این تعداد، ۴۲ رشته در حوزه‌های IT، حقوق و تجهیزات پزشکی هستند. برای این رشته‌ها، هزار کدرشته ایجاد شده که از دو سال پیش اجرایی شده و با استقبال خوبی روبه‌رو است.

کشتکار تصریح کرد: رشته‌هایی که در گذشته تدریس می‌شدند، باید منسوخ شوند، چرا که دیگر نیازی به آنها احساس نمی‌شود. به همین دلیل، حدود ۴ هزار کدرشته از ۸۷۰۰ کدرشته موجود منسوخ شده‌اند، اما انجام این تغییرات نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد و به‌سادگی نمی‌توان این کار را انجام داد.

وی افزود: زمانی که یک رشته منسوخ می‌شود، باید به وضعیت استادان، تجهیزات و آزمایشگاه‌های مربوط به آن رشته توجه شود. این مسئله چالش‌هایی به همراه دارد. در دانشگاه علمی‌کاربردی با همکاری بخش خصوصی، با مشکلات کمتری روبه‌رو هستیم، اما در کارگروه آمایش نظام آموزش عالی باید تدابیری اندیشیده شود.

کشتکار گفت: برای آمایش آموزش عالی باید فکری اساسی کرد تا رشته‌های کاربردی و مرتبط با نیازهای بازار شناسایی شوند. برخی از رشته‌ها در گذشته ظرفیت بالایی داشتند، اما دانشجویان تمایلی به تحصیل در آنها نداشتند، اما خوشبختانه این روند بهبود یافته و ۹۰ درصد رشته‌های دانشگاه علمی‌کاربردی هم‌اکنون متناسب با نیاز بازار کار هستند.

معاون آموزشی دانشگاه علمی‌کاربردی در پایان افزود: برای سه سال متوالی، برخی رشته‌ها در آموزش عالی تدریس می‌شده‌اند، اما دانشجویی برای آن‌ها وجود نداشته است. این رشته‌ها همچنان در دفترچه کنکور گنجانده شده‌اند، زیرا از نظر اجتماعی اقبال زیادی ندارند. در صورتی که بخواهیم آن‌ها را حذف کنیم، با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر