صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۰۵ آبان ۱۴۰۳

سایه جنگ اوکراین بر انتخابات گرجستان

در رقابت پارلمانی ۲۷ اکتبر، دوگانه واضحی که در تفلیس شکل گرفته، انتخاب بین یکپارچگی عمیق‌تر با اروپا یا نزدیک‌تر شدن به روسیه است.
کد خبر : 937390

به گزارش خبرگزاری آنا، هر اندازه به برگزاری انتخابات پارلمانی گرجستان نزدیک می‌شویم، آثار جنگ اوکراین و تبعات راهبردی آن بیش از پیش در مبارزات انتخاباتی نامزد‌ها نمود پیدا می‌کند. گرجستان قرار است انتخاباتی برگزار کند که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مسیر آینده این جمهوری سابق شوروی را تعیین می‌کند.

 دوگانه واضحی که در تفلیس شکل گرفته، انتخاب بین یکپارچگی عمیق‌تر با اروپا یا نزدیک‌تر شدن به روسیه است. 

حزب حاکم «رویای گرجستان» معتقد است با توجه به واقعیات میدانی جنگ اوکراین و تبعاتی که اصرار این کشور بر روند تقابلی با مسکو داشته است، نمی‌توان به گزینه‌ای جز مدیریت روابط دوستانه با روسیه و دوری از ناتو فکر کرد. 

اعضای حزب رویای گرجستان تاکید دارند که اپوزیسیون - که خواهان یکپارچگی بیشتر با ناتو و اروپا است، گرجستان را به سمت جنگی مانند جنگ اوکراین می‌کشاند، حال آنکه در شرایط فعلی باید زدودن ناامنی‌های احتمالی در آینده را در دستور کار قرار داد.

صورت مسئله مشخص است: روسیه و اروپا نقش دو متغیر کلیدی را در انتخابات سراسری گرجستان ایفا می‌کنند. با این حال عضویت ۲۸ کشور اروپایی در پیمان آتلانتیک شمالی، غیریت سازی میان اتحادیه اروپا و ناتو را عملاً ناممکن ساخته و این مسئله مورد توجه شهروندان گرجی نیز قرار گرفته است. یکی دیگر از موضوعاتی که مورد توجه گرجی‌ها قرار دارد، سرنوشت بازی زلنسکی رئیس جمهور اوکراین و دولت متبوع وی در زمین غرب است. رئیس جمهور اوکراین در دوران قبل از جنگ مدعی بود که کشورش به سادگی عضو ناتو و اتحادیه اروپا خواهد شد و حمایت غرب از کی یف منجر به تضمین امنیت آن می‌شود.

 اکنون خبری از عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی نیست و حتی آمریکا به‌عنوان اصلی‌ترین شریک راهبردی کی‌یف، از پذیرش عضویت سریع این کشور در این پیمان سرباز می‌زند. این قاعده در خصوص عضویت اوکراین در اروپای واحد (اتحادیه اروپا) نیز صدق می‌کند، جایی که اساساً چشم‌اندازی برای عضویت یک کشور جنگ‌زده که تبدیل به زمین نبرد غرب و روس‌ها شده، در منظومه یکپارچه اروپایی باقی نمانده است. فراتر از آن، اوکراین (به فرض اینکه جنگ در همین لحظه پایان پیدا کند)، باید دهه‌ها تلاش کند تا خود را به لحاظ اقتصادی، زیرساختی و امنیتی به شرایط قبل از جنگ بازگرداند. درهرحال، باید در انتظار انعکاس وقایع جاری در جنگ اوکراین و روسیه بر الگوی رفتاری رأی‌دهندگان گرجی و مشخص شدن نتیجه نهایی در انتخابات ۲۶ اکتبر ماند.

انتهای پیام/

ارسال نظر