صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۰۳ آبان ۱۴۰۳
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با آنا؛

بهترین سرمایه برای وقف «اعتماد» است/ امورات موقوفه برای مردم باید شفاف‌سازی شود

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: برخی مطالب و رفتارهایی تحت عنوان نظارت بر وقف در حال اتفاق افتادن است که باعث می‌شود مردم نسبت به وقف بی اعتماد شوند، این تفکر باید اصلاح شود و فعالیت‌ها با شفاف‌ بیان شود.
کد خبر : 937294

حسینعلی حاجی دلیگانی نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس و نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: مهمترین اصل در وقف اعتماد است، یعنی دست اندرکاران وقف، سازمان اوقاف و مسئولانشان به نحوی عمل کنند که وقف کننده و کسانی که دوست دارند مالشان را وقف کنند، اضطراب و نگرانی نداشته باشند، بلکه حسن اعتماد در میان باشد، یعنی بدانند این مالی که وقف می‌کنند همه صرف آن جهتی می‌شود که نیتشان بوده است.

وی با بیان اینکه این تفکر در حال حاضر ضعیف شده چون برخی مطالب و رفتارهایی تحت عنوان نظارت بر وقف در حال اتفاق افتادن است و همین باعث شده که افراد احساس کنند مالی که برای وقف می‌دهند در جای خود ممکن است مصرف نشود و این بدترین آسیب برای وقف است، گفت: یعنی اگر کسی که هزار ، ده هزار یا هر مقدار در ضریح یک امامزاده می‌اندازد که با هزار آرزو و خواسته نذر اهل بیت(ع) کرده است،  اطلاع پیدا کند که وقتی این نذورات جمع آوری می‌شود، صرف چه چیز می‌شود. این موضوع اکنون برای مردم شفاف نیست که نذورات صرف چه چیزی می‌شود، کجا هزینه می‌شود. وقتی این اتفاق نمی‌افتد طبیعتا انگیزه برای انجام مجدد نذر کاهش پیدا می‌کند. بنابراین بهترین سرمایه برای وقف اعتماد است.

حاجی دلیگانی یادآور شد: یکی از زمینه‌های وقف امورات و نیازمندی‌های مردم است. اما ممکن است به چشم دیده نشود مثلا امروز اگر کمکی از محل موقوفه به بیماری شود، مهم است. خود بیمارستان‌های خیرساز برای خود هرکدام درآمد اقتصادی دارند ، و هزینه درمان این بیماران همه از وقف پرداخت می‌شود؛ منتها این پول دیده نمی‌شود . به همین دلیل شاید یک خیر بخواهد ساختمان و درمانگاهی را بسازد که دیده هم بشود، این هم خوب است. اما امروز برخی نیازها که می‌تواند حاصل از درآمد یک موقوفه باشد، به چشم نیاید از جمله فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و کمک به بیماران نیازمند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: من معتقدم اگر نیازهای جامعه درست برای مردم تبیین شود، مردمی که توانمندی دارند ، هم کمک می‌کنند و هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید. مشکل جایی به وجود می‌آید که اعتماد مردم نسبت به مسئول و دستگاه از دست می‌رود وگرنه اگر اعتماد باشد،‌ همانطور که اول گفتم وقف‌ها اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام/

ارسال نظر