صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۲ آبان ۱۴۰۳

طرح پیروزی یا توهم؟

طرح موسوم به «پیروزی» که از سوی زلنسکی مطرح و مورد تأکید قرارگرفته، دارای نقاط مبهم و غیرقابل‌توجیه زیادی است و بیش از همه بر عبور از خطوط قرمز روسیه تمرکز دارد.
کد خبر : 937185

به گزارش خبرگزاری آنا، کاخ کرملین طی هفته‌های اخیر خطوط قرمز معینی را برای سران ناتو در قبال جنگ اوکراین تعیین کرده که به‌طور طبیعی، قدرت مانور آمریکا-اروپا در صحنه جنگ را تا حد زیادی کاهش داده است.

یکی از این خطوط قرمز، «عضویت اوکراین در ناتو» و دیگری «حمایت از حملات اوکراین به خاک روسیه» است.

مسکو اعلام کرده که تحقق هر یک از این موارد مصداق عینی ورود آتلانتیکی‌ها به صحنه جنگ مستقیم با روس‌ها خواهد بود. به عبارت بهتر، روسیه به ناتو در خصوص احتمال تغییر ماهیت جنگ اوکراین هشدار داده است: بر این مبنا، عبور آمریکا و اروپا از خطوط قرمز میدانی و راهبردی تعیین‌شده از سوی مسکو مترادف با تبدیل نبرد «روسیه –اوکراین» به «روسیه-ناتو» خواهد بود.

{$sepehr_key_2828}

طرح موسوم به «پیروزی» که از سوی زلنسکی مطرح و مورد تأکید قرار گرفته، دارای نقاط مبهم و غیرقابل‌توجیه زیادی است. زلنسکی که به اروپا سفر کرده بود، نه در لندن و نه در پاریس به‌طور علنی حاضر به توضیح در مورد جزئیات «طرح پیروزی» خود نشده، اما عضویت فوری در ناتو را یکی از اجزای اصلی این طرح قلمداد می‌کند!

از سوی دیگر، محور مذاکرات ولودیمیر زلنسکی با مارک روته «طرح پیروزی» و امکان استفاده کی‌یف از موشک‌های غربی برای هدف گرفتن مواضع ارتش روسیه در خاک این کشور بود.

{$sepehr_key_2829}

رئیس‌جمهوری اوکراین از بریتانیا و آمریکا درخواست کرده تا مانند فرانسه اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد خود برای حمله به خاک روسیه را بدهند. همان‌گونه که مشاهده می‌شود، زلنسکی در مطالبات خود روی عبور ناتو از هر دو خط قرمز تعیین‌شده از سوی روس‌ها تأکید دارد. همین مسئله سبب شده تا طرح موهوم زلنسکی از سوی همراهان و حامیان غربی کی‌یف پس زده شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه صراحتاً در مواضع خود تأکید کرده است که استفاده از موشک‌های غربی توسط کی‌یف به معنای ورود ناتو به جنگ خواهد بود. در چنین شرایطی، تکلیف تور سیاسی زلنسکی به کشور‌های مختلف اروپایی جهت القا و تحکیم طرح پیروزی، مشخص است.

 در این میان، کاخ سفید نیز علاقه‌ای در خصوص شنیدن توضیحات زلنسکی و تشریح اجزای طرح وی از خود نشان نمی‌دهد. در چنین شرایطی ابراز حمایت‌های کلی اروپا از کی‌یف در جنگ اوکراین، قطعاً نمی‌تواند تضمینی برای رسیدن وی به رویا‌های خام خود در این آوردگاه باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر