صالحی: علوم انسانی را برای دیده شدن در عرصه جهانی هدف قرار دادیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، شصتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی صبح امروز (سهشنبه، یک آبان ۱۴۰۳) با حضور حسین سیمایی در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
پیمان صالحی در این برنامه اظهار کرد: در این جلسه قصد دارم اجرای برنامه هفتم توسعه در وزارت علوم را در ۲ حوزه تامین مالی و دیپلماسی علمی بررسی کنم. از اجرای ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان در استانها راضی نیستیم. معاونان پژوهشی موظف هستند که با صنایع استان خود گفتگو کرده و از این ظرفیت استفاده کنند.
وی افزود: واگذاری ۴۴ ماموریت ملی به دانشگاهها بر اساس اولویتهای کشور از جمله اقدامات معاونت پژوهشی وزارت عتف است. بررسی انواع دورههای پسادکتری نشان میدهد که متاسفانه در نوع دوم، سوم و چهارم ضعیف هستیم.
صالحی خاطرنشان کرد: الزامات تحقق برنامه هفتم شامل کسب رتبه ۱۴ تولید علم در جهان است. برای رسیدن به این رتبه باید بیش از ۱۰۰ هزار تولید علمی داشته باشیم. ۶۰ درصد تولید علمی کشور توسط اعضای هیئت علمی وزارت علوم انجام میشود که فقط ۳۵ درصد عصو هیئت علنی در کشور را دارد.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: علوم انسانی را هدف قرار دادهایم تا بتوانیم در عرصه جهانی دیده شویم. افزایش نمایهسازی مجلات ۱۰ درصد به بهبود رتبه ایران در جهان کمک کرد. از ۸ هزار مقاله مربوط به ایران، ۳۱ درصد مقالات فارسی هستند. اگر بخواهیم مرجع علم بشویم بایر میزان علم جهان باشیم. باید افراد بخواهند مقالاتشان را در مجلات ما چاپ کنند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از اهداف کمی برنامه هفتم توسعه، افزایش تعداد دانشجویان خارجی به ۳۲۰ هزار نفر است. همچنین ۳۹ درصد مقالات باید مشترک با محققان خارجی تدوین شود. هماکنون حدود ۳۵ درصد مقالات مشکلات هستند.
صالحی تصریح کرد: رویتپذیری دانشگاهها و پژوهشگاهها یکی از لوازم توسعه علمی است. مشکلی که وجود دارد این است که IR، خارج از کشور مسدود است و این مانع رویتپذیری ما میشود.
انتهای پیام/