صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایران چهارمین کشور فعال در تدوین استانداردهای بین‌المللی نانو

تاکنون ۱۱۱ استاندارد در بخش‌های مختلف فناوری نانو در ایزو منتشر شده است که کشورمان با تدوین ۱۲ استاندارد، در جایگاه چهارم فعال‌ترین اعضای ایزو قرار دارد.
کد خبر : 936039

به گزارش خبرگزاری آنا، چندی پیش همفکری پروژه‌های جدید استانداردهای بین‌المللی نانو در محل ستاد نانو برگزار شد. این نشست با حضور کارشناسانی از سازمان ملی استاندارد و ستاد نانو، مسئولان پروژه‌های استانداردهای بین‌المللی نانو و همچنین متخصصان دارای تجربه فعالیت‌های بین‌المللی برگزار شد تا پیشنهادهای جدیدی که قرار است از طرف ایران به ایزو ارائه شود، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اصلاحات لازم در این پروژه‌ها انجام شود.

در این نشست، سه پیشنهاد برای تدوین استانداردهای بین‌المللی جدید توسط مدیران پروژه‌ ارائه شد و افراد حاضر در جلسه که دارای تجربه قبلی در تدوین استانداردهای بین‌المللی بودند، نظرات خود را مطرح کردند. این نظرات به غنی‌تر شدن پیشنهادها کمک کرده و موجب آمادگی بیشتر ارائه‌دهندگان برای ارائه و دفاع از پروژه‌های ایزو می‌شوند.

 کشورمان در سه کارگروه از پنج کارگروه این کمیته، پروژه‌های خود را ارائه و از آن‌ها دفاع خواهد کرد. در این دوره، سه پیشنهاد جدید استاندارد بین‌المللی از طرف کشورمان ارائه خواهد شد و همچنین از سه پروژه در حال تدوین که در دوره‌های قبل ارائه شده بودند، دفاع خواهد شد.

تدوین استانداردهای بین‌المللی معمولاً دو تا سه سال زمان می‌برد. اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۴۰ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۶ کشور به عنوان عضو ناظر وجود دارند.

انتهای پیام/

برچسب ها: نانو فناوری ایران
ارسال نظر