صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

به حداقل رساندن فشار در لوله‌های انتقال آب و نفت با مخزن ضربه‌گیر ایران ساخت

یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به بومی‌سازی مخزن ضربه‌گیر شده است که اثرات کاهش یا افزایش فشار در خطوط لوله انتقال آب، نفت و سیستم‌های پمپاژ را به حداقل رسانده و از موج های ناگهانی که اصطلاحا به نام «ضربه قوچی» شناخته می شوند، جلوگیری می کند.
کد خبر : 935257

به گزارش خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش بنیان ایرانی طراحی و مهندسی و پیمانکار کلید دردست E.P.C).) پکیج های پروسسی ایرانی  در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی و نیروگاهی را انجام داده است.

حمید عابدین زادگان عبدی، مدیرعامل  این شرکت دانش بنیان در زمینه کاری این فناوری گفت: ارائه خدمات مهندسی پایه و تفضیلی،  تامین و فروش تجهیزات و ادوات نیروگاهی و پالایشگاهی وسکوهای نفتی، راه اندازی، اصلاح و بهینه سازی واحدهای پروسسی و نیروگاهی و  ارایه پکیج های تخصصی به صورت کلید در دست از فعالیت های این شرکت دانش بنیان است.

عابدین زادگان در خصوص کاربرد مخزن ضربه گیر گفت: مخزن ضربه گیر، یکی از مهم ترین تجهیزات در خطوط انتقال آب، نفت و سیستم های پمپاژ است که سعی در به حداقل رساندن اثرات کاهش یا افزایش فشار در خطوط لوله تحت فشار و رخ ندادن پدیده ضربه قوچی دارد؛ به عبارت دیگر ضربه گیر در مسیر خطوط انتقال سیال تحت فشار قرار می‌گیرد تا در صورت افزایش فشار در نقش مخزن ذخیره و کاهش فشار به عنوان مخزن و منبع تغذیه عمل کند.


وی ادامه داد: افزایش یا کاهش فشار در خطوط انتقال آب، نفت و ... باعث ایجاد موج های ناگهانی می شود که اصطلاحا به عنوان «ضربه قوچی» شناخته می‌شوند. ایجاد پدیده ضربه قوچی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که تغییرات دبی و فشار و سرعت انتقال سیال از جمله این موارد است. با توجه به خطرات و آسیب های جدی که پدیده ضربه قوچی به بدنه لوله ها و تاسیسات انتقال سیال ایجاد می کند، مخزن ضربه گیر می تواند عامل موثری در حذف این پدیده باشد.

عابدین زادگان در پایان در خصوص میزان صرفه جویی ارزی ای که از رهگذر این محصول رقم خورده است، افزود: بومی سازی مخزن ضربه گیر، چیزی حدود 300 هزار یورو صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد و در کنار عواید مالی از قبل این طرح در بحث طراحی هشت نفر و در بحث ساخت 22 نفر مشغول به کار و فعالیت شده اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر