صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۱۸ مهر ۱۴۰۳

اسرائیل و سندروم جانسون

این روزها خبر جاسوسی صهیونیست‌ها از یکی از نزدیک‌ترین متحدانشان سر زبان‌ها افتاده- مسئله‌ای که ناشی از احساس تردید ذاتی تل‌آویو نسبت به متحدان غربی رژیم و حس آسیب‌پذیری آنها است.
کد خبر : 934848

به گزارش خبرگزاری آنا، پرونده مفتوح جاسوسی صهیونیست‌ها از شرکای خود در نظام بین‌الملل تمامی ندارد. سخنان اخیر «بوریس جانسون» نخست‌وزیر سابق انگلیس در خصوص جاسوسی رژیم اشغالگر قدس از تلفن همراه وی، موردتوجه بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی در نظام بین‌الملل قرار گرفته است.

این افشاگری در حالی صورت می‌گیرد که جانسون یکی از اصلی‌ترین متحدان سیاسی نتانیاهو و ترامپ محسوب می‌شد و در پیشبرد استراتژی‌ها و حتی تاکتیک‌های طراحی‌شده از سوی تل‌آویو کمترین تردیدی به خود راه نمی‌داد.

این مسئله ناشی از احساس تردید ذاتی تل‌آویو نسبت به متحدان غربی رژیم صهیونیستی و احساس آسیب‌پذیری صهیونیست‌ها است.

مقامات اطلاعاتی اروپا از ترس افشای مناسبات نزدیک و پشت پرده خود با موساد، از افشای جزئیات جاسوسی تل‌آویو خودداری می‌کنند و حتی در اکثر موارد، پرونده‌هایی که در این خصوص وجود داشته را مختومه کرده‌اند

بوریس جانسون مدعی شده است که حدود ۷ سال پیش، پس از دیدار بنیامین نتانیاهو با او و استفاده نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس از سرویس بهداشتی شخصی او در ساختمان وزارت خارجه بریتانیا، یک عدد «دستگاه شنود» در این محل پیدا شده است.

به عبارتی بهتر، نتانیاهو شخصاً، آن‌هم به‌صورت عامدانه دستگاه شنود را در سرویس بهداشتی متعلق به جانسون جاسازی کرده است! این اقدام در حالی صورت گرفته که قبلاً نیز جاسوسی مقامات صهیونیستی از دیگر مقامات اروپایی به اثبات رسیده بود.

مقامات اطلاعاتی اروپا از ترس افشای مناسبات نزدیک و پشت پرده خود با موساد، از افشای جزئیات جاسوسی تل‌آویو خودداری می‌کنند و حتی در اکثر موارد، پرونده‌هایی که در این خصوص وجود داشته را مختومه کرده‌اند.

بوریس جانسون می‌گوید این حادثه در سال ۲۰۱۷ میلادی روی داده است؛ یعنی زمانی که او به‌عنوان وزیر خارجه بریتانیا در دولت «ترزا می» فعالیت می‌کرد.

به نظر می‌رسد صهیونیست‌ها که اتفاقاً از حامیان اصلی نخست‌وزیری جانسون در انگلیس بوده‌اند، تصمیم به نظارت اطلاعاتی بیشتر از این سیاستمدار گرفته‌اند! جاسوسی صهیونیست‌ها از آمریکا، اروپا و دیگر شرکای خود مسبوق به سابقه است و در حال حاضر نیز ادامه دارد.

این پرونده (جاسوسی از جانسون) نیز نه‌تنها طی ۷ سال اخیر افشا نشده، بلکه علاقه‌ای نیز از سوی مقامات اطلاعاتی انگلیس جهت بررسی آن (حتی در ابعاد غیررسمی) وجود ندارد. جانسون دراین‌باره توضیح بیشتری نداده و روشن نیست که پس‌ازاین ماجرا آیا مقامات اسرائیل بازخواست شده‌اند یا خیر.

نکته مهم‌تر در تحلیل کلیت موارد اعلام شده از سوی بوریس جانسون، برهه زمانی خاصی است که جاسوسی صهیونیست‌ها در آن رخ داده است. در همان زمان اسرائیل متهم به نصب دستگاه‌های شنود در کاخ سفید شده بود. 

اگرچه نتانیاهو هرگز در آژانس جاسوسی اسرائیل یا همان «موساد» کار نکرده، اما بار‌ها با آنها همکاری داشته است. 

موساد بر جمع‌آوری اطلاعات خارجی و انجام عملیات مخفی تمرکز دارد و حتی متحدان خود را نیز از این جاسوسی مستثنی نکرده است.

نکته مهم و قابل‌توجهی که در این خصوص وجود دارد، معطوف به واکنش منفعلانه دستگاه‌های اطلاعاتی اروپا و آمریکا در قبال موارد افشاشده از جاسوسی موساد در خاک کشورهایشان است. همان‌گونه که تأکید شد، در این خصوص نوعی خط قرمز امنیتی پررنگ در غرب وجود دارد که به‌سادگی آمریکا و اروپا قادر به عبور از آن نیستند!

انتهای پیام/

ارسال نظر