صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
در یک پژوهش مطرح شد؛

ورزش منظم هفتگی سبب ارتقای سلامت روانی و جسمی می‌شود

براساس مطالعات جدید وب‌سایت «Nature»، افرادی که تعطیلات آخر هفته را به ورزش اختصاص می‌دهند کمتر در معرض خطرات عصبی مانند زوال عقلی، پارکینسون و اختلالات روانی قرار می‌گیرند و سلامت جسمی مناسبی دارند.
کد خبر : 930619

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ افزایش سن و مشغله‌های زندگی باعث شده تا عموم مردم فرصت کمتری برای ورزش منظم پیدا کنند. اما حالا دانشمندان در تحقیقاتی، متوجه شده‌اند افرادی که تعطیلات آخر هفته را به ورزش اختصاص می‌دهند، مشابه سایر کسانی که ورزش منظم دارند از سلامت روانی و جسمی برخوردار خواهند بود.

براساس مطالعات جدیدی که وب‌سایت «Nature» منتشر کرده، این دسته از افراد کمتر در معرض خطرات عصبی مانند زوال عقلی، پارکینسون و اختلالات روانی قرار می‌گیرند و سلامت جسمی مناسبی دارند.
 
شیوه تحقیقات دانشمندان
 
این تیم تحقیقاتی چینی داده‌های بیش از ۷۵ هزار نفر را در بیوبانک انگلستان تجزیه و تحلیل کردند و طی مطالعات گسترده هم وضعیت سلامت حدود ۵۰۰ هزار نفر را ردیابی می‌کنند.

از طرفی در این بررسی بیش از ۱۰۰ هزار نفر از ردیاب‌ها و گجت‌های پوشیدنی استفاده می‌کردند که همین موضوع، اطلاعات بیشتری را به دانشمندان ارائه می‌داد. با استفاده از داده‌های مربوط به فعالیت بدنی، داوطلبان این تحقیق در سه دسته قرار گرفتند:
 
افراد کم‌تحرک: کسانی که ۱۵۰ دقیقه فعالیت‌بدنی توصیه‌شده دانشمندان در هفته را نادیده می‌گیرند و تحرک بالایی ندارند.
 
افراد فعال: کسانی که توصیه‌های پزشکان درباره فعالیت ورزشی را در نظر می‌گیرند و در طول هفته بخشی از زمان خود را به ورزش اختصاص می‌دهند.
 
افراد سخت‌کوش: کسانی که عمده زمان خود را در تعطیلات آخر هفته به ورزش اختصاص می‌دهند.
 
سوابق پزشکی داوطلبان، سبک زندگی آنها و معیار‌هایی مثل سن، جنسیت، وضعیت سیگارکشیدن، مصرف الکل و رژیم غذایی ازجمله مواردی بودند که توسط محققان بررسی شدند.


 
نتایج تحقیقات/ تاثر ورزش بر سلامت
 
دسته سوم (افراد سخت‌کوش) در مقایسه با دسته اول، کمتر در معرض بیماری‌هایی مانند زوال عقل، سکته مغزی و پارکینسون قرار دارند؛ مخصوصاً افرادی که بالای ۶۵ سال دارند. این موضوع نشان می‌دهد که ورزش منظم برای سالمندان چه مزایای مهمی را به همراه دارد. از طرفی احتمال بروز افسردگی یا اضطراب در آنها به ترتیب ۴۰ و ۳۷ درصد کمتر از دسته اول است.

البته اگر فرصت ورزش منظم را در آخر هفته ندارید، جای نگرانی نیست. در صورتی یک الی دو روز در هفته را، ولو اگر متوالی نباشد، به ورزش اختصاص دهید می‌توانید سلامت قلب، مغز و روان خود را تضمین کنید. تحقیقات قبلی حاکی از آن است که اگر مدت زمان نام‌برده را برای ورزش درنظر بگیرید، شانس ابتلا به بیماری‌های قبلی را تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهید. به‌علاوه، نیازی به تمرین‌های باشگاه هم ندارید و فعالیت‌هایی اعم از بالا و پایین رفتن از پله‌ها، تحرک بیشتر حین کار و حضور مداوم در بخش‌های مختلف محل کار را می‌توان جزو فعالیت‌های ورزشی منظم قلمداد کرد.
 

البته به‌غیر از عوامل محیطی و ورزش، موارد دیگری هم وجود دارد که می‌توانند روی سلامت مغز و جسم شما اثر مثبت یا منفی بگذارند؛ اما در تحقیقات دانشمندان لحاظ نشده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر