صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۶ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
با برگزاری نخستین دوره تکمیلی کمک پرستاری؛

«فوق‌العاده سختی» در حکم کارگزینی کمک پرستاران اعمال شد

معاون آموزشی ضمن خدمت کارکنان نظام سلامت گفت: شرکت‌کنندگان در دوره‌های عملی و تئوری «کمک پرستاری» و موفقیت در آزمون پایانی توانستند از مزایای تغییر عنوان به کمک پرستار در حکم کارگزینی، شامل تعلق فوق‌العاده سختی شرایط کار و مشمول قانون ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت شوند.
کد خبر : 930058

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین دوره تکمیلی کمک پرستاری به‌منظور افزایش توانمندی‌های علمی و مهارتی ۲۹۳ کمک پرستار حائز شرایط از تابستان سال ۱۴۰۲ تا بهار ۱۴۰۳ برگزار و در آیین اختتامیه آن در ۷ شهریور ۱۴۰۳، از برگزیدگان این دوره قدردانی شد.

در این مراسم، حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اهمیت مقوله آموزش در افزایش بهره‌وری گفت: به ازای هرسال آموزش، بهره‌وری و درآمد ناشی از آن افزایش می‌یابد.

قناعتی آموزش خلاق را عامل مهم افزایش توانمندی دانست و افزود: بسیاری از شخصیت‌های برجسته و خلاق، آموزش‌های متعارف کلاسیک ندیده‌اند بنابراین مهم است که دانشگاه‌ها آموزش‌های عملی و علم نافع را به فراگیران بیاموزند.  

رئیس دانشگاه با تأکید بر تغییرات آگاهانه مبتنی بر نیاز جامعه گفت: تغییرات باید متناسب با شرایط و نیاز جامعه اصلاحات صورت گیرد؛ مانند برگزاری دوره تکمیلی کمک پرستاری که به کمک کادر درمان آمد.  

قناعتی حضور کمک پرستاران را در کاهش فشار سنگین کار پرستاران مؤثر دانست و افزود: افرادی که برحسب مشاهده و نیاز مطالعه می‌کنند، رشد بهتری خواهند داشت.  

رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود از تلاش‌های برگزارکنندگان این دوره قدردانی کرد و گفت: امیدوارم برگزاری این دوره برای توانمندی بیشتر همکاران ادامه یابد.

گام مهم در ارتقای سطح کیفی خدمات پرستاری

کامبیز مراد زاده معاون آموزشی و قائم‌مقام سرپرست مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان نظام سلامت کشور ضمن تشکر از حضور مسئولان دانشگاه و قدردانی از زحمات اعضای گروه برگزارکننده دوره با اشاره به اینکه این مرکز برای نخستین بار در سطح کشور دوره‌های کمک پرستاری را در راستای ساماندهی کمک بهیاران و بیمار یاران شاغل در بیمارستان‌های تابع دانشگاه علوم پزشکی تهران برنامه‌ریزی و تدوین کرده بود؛ گفت: شرط حضور در این دوره؛ داشتن مدرک دیپلم، گواهینامه دوره یک‌ساله کمک بهیاری، اشتغال به شغل کمک پرستاری و رضایت مسئولان بیمارستان بود.

وی یادآور شد: شرکت‌کنندگان در دوره‌های عملی و تئوری «کمک پرستاری» و موفقیت در آزمون پایانی توانستند از مزایای تغییر عنوان به کمک پرستار در حکم کارگزینی، شامل تعلق فوق‌العاده سختی شرایط کار و مشمول قانون ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت بهره‌مند شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: شرط حضور در دوره اول آموزشی تکمیلی کمک پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس برنامه آموزشی مصوب وزارت بهداشت بود. که در قالب ۷ گروه ۵۰ نفره و بر اساس معیار‌های معاونت درمان انتخاب شدند و به این دوره راه یافتند.

مراد زاده بابیان این‌که این دوره از ۱۰ تیر ۱۴۰۲ آغازشده بود؛ خاطرنشان کرد: شاغلینی که موفق به اتمام دوره شدند در پایان دوره گواهی‌نامه کمک پرستاری مرکز ملی مهارتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کردند.

نیروی انسانی سرمایه ارزشمند دانشگاه

رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در این جمع و با تأکید بر اینکه این دوره جهت ساماندهی ۱۰۵۴ نفر از کمک بهیاران و شاغل در بیمارستان‌های تابع دانشگاه علوم پزشکی تهران برنامه‌ریزی و تدوین‌شده بود؛ گفت: در ابتدا برای ۲۳۲ نفر با شرط داشتن مدرک دیپلم، گواهینامه دوره یک‌ساله کمک پرستاری، اشتغال به شغل کمک پرستاری و رضایت مسئولان بیمارستان تغییر عنوان به کمک پرستار آغاز شد که این افراد می‌توانند از مزایای تغییر عنوان به کمک پرستار در حکم کارگزینی، شامل تعلق فوق‌العاده سختی شرایط کار و شمول قانون ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت بهره‌مند شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود ۷۲۶ نفر از شاغلین کمک پرستاری به دلیل نداشتن گواهی‌نامه کمک پرستاری یک‌ساله از امکان برخورداری مزایای فوق محروم می‌شدند؛ دوره اول آموزشی در سال ۱۴۰۲ بر اساس کوریکولوم مصوب وزارت بهداشت با ۳۵۰ نفر در قالب ۷ گروه ۵۰ نفره بر اساس معیار‌های معاونت درمان (سابقه خدمت، رضایت محل خدمت و...) انتخاب شدند و به این دوره راه یافتند.

وی یادآور شد: این تصمیم باوجود کمبود شدید منابع مالی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال گذشته به جهت رعایت حقوق همکاران زحمت‌کش عزیز دانشگاه با هزینه‌ای بالغ‌بر ۵۵ میلیارد تومان صورت گرفت.

معاون توسعه دانشگاه افزود: باور و اعتقادداریم هیچ سرمایه‌ای باارزش‌تر از نیروی انسانی نیست و باید قدر نیروی انسانی را بدانیم؛ برای ما مهم هستید و شما عزیزان را می‌بینیم.

رحیم نیا با اشاره به اهمیت «ارتباط بین‌بخشی و کار تیمی»؛ تأکید کرد: برگزاری نخستین دوره تکمیلی کمک پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران باهمت کار تیمی و ارتباط بین‌بخشی به نتیجه نشست، به نیروی انسانی خود می‌بالیم.

اهمیت کار کمک پرستاران در افزایش رضایتمندی بیماران و ارتقا شاخص رعایت ایمنی بیمار 

در ادامه سیمین رنجبران مدیر پرستاری دانشگاه با قدردانی از حمایتگران این دوره، کمک پرستاران را دارای مسئولیت مهم در عرصه بهداشت و درمان دانست و گفت: حضور شما در افزایش رضایتمندی بیماران و ارتقا شاخص رعایت ایمنی بیمار تأثیر بسزایی دارد.

مدیر پرستاری دانشگاه بابیان اینکه هر جا که کمک پرستاران اخلاق محور حضور دارند میزان رضایتمندی بیماران بیشتر است افزود: شما بدون دریافت مزایای فعلی بهترین خدمات را تاکنون ارائه کرده‌اید و در دوران کرونا هم  رضایتمندی خوبی از عملکرد شما وجود داشت. اگر قبلاً سهواً خطایی داشتید اکنون‌که علم، آگاهی و مهارت لازم را به دست آورده‌اید در برابر خداوند، وجدان خود و بیماران مسئول هستید و بیماران را به‌عنوان خانواده درجه‌یک خود در نظر بگیرید و از آنان مراقبت کنید؛ زیرا انتظار ما از اجرای این طرح بزرگ افزایش کیفیت مراقبت‌های پرستاری و جلوگیری از وقوع حوادث ناخواسته برای بیماران است.

مدیر پرستاری دانشگاه در پایان سخنان خود بابیان اینکه به همت مسئولان محترم، آرزوی ۱۵ ساله‌ام در دیده شدن زحمات کمک پرستاران و حمایت از آنان  برآورده شده گفت: کمک پرستاران به‌عنوان یکی از اعضا اصلی کادر درمان و تحت نظر پرستاران هستند و نوع خدمات آنان را بیماران می‌شناسند. خوشحالم که با اجرای این طرح بزرگ احکام جدید صادر و جبران زحمات آنان انجام‌شده است.

دانشگاه علوم پزشکی تهران پرچم‌دار رشد علمی کارکنان 

سپس حمید چراغی مسئول پیگیری ساماندهی کمک پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان پرچم‌دار رشد علمی کارکنان یادکرد و گفت: آموزش کمک پرستاری کار بزرگی است که برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران شکل گرفت و پس‌ازآن در ۶ دانشگاه دیگر به اجرا درآمده است.  

وی با اشاره به پیشینه فعالیت کمک پرستاران از دهه ۸۰ با عنوان کمک بهیار تاکنون گفت: با توجه به اهمیت جایگاه و نقش کمک پرستاران در مراقبت از بیماران و همچنین نبود نظارت کافی بر آموزش این گروه و  وجود گواهی‌های فاقد اعتبار، ساماندهی کمک پرستاران در بیمارستان‌ها در دستور کار معاونت پرستاری قرار گرفت که در مرحله اول از سال ۱۴۰۰ اعتبار سنجی گواهی شاغلین کمک پرستار و سپس برگزاری دوره‌های آموزشی تکمیلی با همکاری مرکز ملی مهارتی علوم پزشکی از سال ۱۴۰۲ به انجام رسید.

وی بابیان اینکه این دوره به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای افزایش توانمندی و بهبود دریافتی کمک پرستاران ایجادشده ابراز امیدواری کرد با اجرای آن، شاهد اثرات ارتقا و بهبود کیفیت مراقبت از بیماران توسط کمک پرستاران در مراکز درمانی باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر