صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۲ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۳

بانداژ هوشمند، زخم‌های زیرپوستی را می‌بیند

نوع تازه‌ای از بانداژ که دانشمندان در دانشگاه یوسی‌برکلی موفق به اختراع آن شده‌اند، امکان تشخیص به‌موقع جلوگیری از ایجاد زخم بستر را فراهم می‌آورد.
کد خبر : 9292

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، «بانداژ هوشمند» از جریان‌های الکتریکی ضعیف استفاده می‌کند تا آسیب‌های اولیه به بافت ‌های بدن در جراحت‌های ناشی از فشار یا زخم بستر را قبل از دیده شدن با چشم انسان تشخیص بدهد. از این فناوری برای مشاهده و تشخیص چگونگی بهبود زخ‌ها نیز می‌توان استفاده کرد.


مایکل ماهاربیز، استادیار مهندسی برق و علوم رایانه‌ای دانشگاه برکلی کالیفرنیا (یوسی‌برکلی) در مورد این فناوری گفته است: «ما تصمیم گرفتیم نوعی از بانداژ را طراحی کنیم که بتواند زخم بستر را در حال شکل‌گیری و پیش از آنکه آسیب به سطح پوست برسد، تشخیص بدهد. می‌شود تصور کرد که پرستارها از این وسیله برای کنترل نقاط خاص بدن بیماران استفاده کنند یا بتوان آن را در پوشش روی زخم قرار داد و چگونگی بهبود آن را به‌طور مرتب مشاهده کرد.»


به نوشته سایت futurity.org پژوهشگران در این فناوری که جزئیات آن در مجله Nature Communications منتشر شده است، از تغییرات الکتریکی که موقع مرگ یک سلول سالم ایجاد می‌شود، استفاده کرده‌اند. آنها در مراحل پژوهشی روی موش‌ها از بانداژ نازک استفاده کردند و دریافتند که این وسیله قادر به تشخیص درجات متغیری از آسیب‌هی بافتی است.


زخم‌های بستر با جراحت‌هایی عفونی همراه می‌شود و آمارها نشان می‌دهد که آمار مرگ‌های بیماران در بیمارستان را به شدت بالا می‌برد. با این یافته‌ها و اختراع «بانداژ هوشمند» می‌توان تا اندازه زیادی از معضل بهداشتی زخم بستر که تخمین زده می‌شود سالانه فقط در ایالات متحده 2.5 میلیون نفر را درگیر خود می‌کند و 11 میلیارد دلار هزینه بر جا می‌گذارد، جلوگیری کند.


به گفته مایکل هریسن، استاد رشته جراحی دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو که یکی از افراد شرکت کننده در مطالعات منجر به ایجاد فناوری «بانداژ هوشمند» بوده است، «موقعی که بتوانید نشانه زخم بستر را روی پوست ببینید، دیگر خیلی دیر است. با این بانداژ می‌توان سیستمی را برای هشدار زودهنگام و پیش از آنکه جراحت، دائمی شود، فراهم کرد. اگر بتوانید زخم بستر را زود تشخیص بدهید، حل مشکل آسان می‌شود. کافی است فشار را بردارید.»


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

برچسب ها: زخم بستر
ارسال نظر