صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۶ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

ظفرقندی ساکن طبقه 16 ساختمان ایوانک شد

محمد رضا ظفرقندی که از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر بهداشت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، از نمایندگان رأی اعتماد گرفت.
کد خبر : 928954

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رضا ظفرقندی با 163 رأی موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.

ظفرقندی استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، فوق تخصصی جراحی عروق و تروما است.

ریاست سازمان نظام پزشکی، و دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمله سوابق اجرایی ظفرقندی است. وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از پزشکان قدیمی دوران دفاع مقدس و از جمله مؤسسان تیم‌های امداد اضطراری در آن زمان است.

او همچنین بنیان‌گذار رشته جراحی عروق در بیمارستان سینا بوده و تحقیقات مفصلی نیز در حوزه مجروحان شیمیایی و تروما انجام داده است.

او چند روز پس از معرفی خود به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت برنامه‌های خود را ذیل چندیل اصل ارائه کرد.
برنامه‌های ظفرقندی بر اساس تکالیف پیش‌بینی شده در قانون اساسی، سند چشم انداز ۱۴۰۴، سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، برنامه پنج ساله هفتم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بیانیه گام دوم انقلاب در چندین محور  اعلام تدوین شده است.

تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم، توجه به اولویت پیشگیری بر درمان در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات کشور، تحکیم تولیت یکپارچه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی نظارت و ارزشیابی راهبردی در استقرار مداخلات سلامت، تأمین منابع الی پایدار حوزه سلامت و متناسب‌سازی سهم سلامت از اعتبارات عمومی دولتی، توسعه کمی و کیفی بیمه‌های بهداشتی و درمانی با اصلاح نظام پرداخت جهت کاهش هزینه‌های خانوار، تعمیق رویکرد و فرایندهای ادغام آموزش و پژوهش وزارت بهداشت و درمان به منظور تقویت تولید دانش جهت‌ پاسخگویی‌ به‌ نیازهاي حوزه سلامت‌  از جمله محورهای پیشنهاد شده از سوی ظفرقندی بود.

همچنین اصلاح ساختار و فرآیندهاي ارائه‌ خدمات جهت‌ سهولت‌ سطح‌ دسترسی‌ مردم به‌ خدمات پایه‌ و تخصصی‌ سطح‌ بندي شده سلامت‌، حفظ‌ و ارتقاء سلامت‌ روانی‌ و اجتماعی‌ جامعه‌ با ترویج‌ سبک‌ زندگی‌ سالم‌ با تاکید بر تحکیم‌ بنیان خانواده و مدیریت‌ آسیب‌ها و عوامل‌ خطر، تعهد بر ساماندهی‌ نظام دارویی‌ و تجهیزات پزشکی‌ و نظارت کامل‌ بر تولید، مصرف و واردات محصولات سلامت‌، حفظ‌ و توانمندسازي منابع‌ انسانی‌، حمایت‌ و صیانت‌ از حقوق حرفه‌اي و کرامت‌ و منزلت‌ آنان بر اساس نیازهاي نظام ارائه‌ خدمات سلامت‌، توسعه‌ فرایندهاي تشخیصی‌ و درمانی‌ مبتنی‌ بر شواهد علمی‌ با کیفیت‌ مطلوب در دسترس همگان، عادلانه‌، با نگاه ویژه بر سلامت‌ الکترونیک‌ و هوش مصنوعی‌ است نیز دیگر محورهای ارائه شده توسط گزینه وزارت بهداشت در دولت چهاردهم است.

حمایت از مردم و کاهش رنج بیماران 

وزیر بهداشت همچنین در روز ارائه دفاعیه خود در مجلس شورای اسلامی بر حمایت از محرومان تأکید کرد و گفت:  به عنوان یک پزشک یاد گرفتم که باید حامی همین مردم باشم. مردمی که علیرغم تمامی پیشرفت‌های به دست آمده در حوزه سلامت هنوز در برخی نقاط کشور دچار کمبود‌ها و محرومیت‌های جدی هستند و با چالش‌های بزرگی نظیر دسترسی به خدمات، میزان پرداخت از جیب هزینه‌های کمرشکن و توانبخشی روبرو هستند.

وی همچنین گفت: من آماده هستم که با تمام توان و تجربه و همت خودم برای ارتقای حوزه سلامت و کاهش رنج مردم به کار ببرم. حوزه سلامت یک بخش خدماتی و تخصصی است که برای موفقیت در آن راهی به جز استفاده از سلایق معتبر در داخل و بین‌المللی نداریم. ما باید تجربیات دیگران و نتایج اقدامات خود را بازخوانی کنیم و بر اساس این شرایط راهکار‌های مناسب را برای ادامه مسیر انتخاب کنیم.

متولی نظام سلامت در کابینه چهاردهم همچنین تولیت سلامت، نیروی انسانی، مهاجرت کادر درمان، بحران و دارو تجهیزات پزشکی را مهمترین چالش‌های نظام سلامت دانست.

انتهای پیام/

ارسال نظر