زریبافان: احمدینژاد از دکتر عارف مکرر خواست معاون اول بماند/ اگر من به اندازه یک حبه قند در بنیاد شهید استفاده کردم، رو کنید
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از انتخاب، مسعود زریبافان از نزدیکان محمود احمدینژاد گفت: احمدینژاد در دوره نخست ریاست جمهوری خود، از عارف برای پست معاون اولی دعوت کرده بود.
رئیس بنیاد شهید در دولت احمدینژاد اخبار در مورد فساد در این ارگان در دوره خود را رد میکند و میگوید: اگر من به اندازه یک حبه قند استفاده در بنیاد کردم، رو کنند.
متن کامل گفتوگوی زریبافان را در ادامه بخوانید:
در فضاهای مجازی پیچیده که شما جلساتی با آقای احمدینژاد درباره انتخابات سال آینده دارید؟
من هیچ بحثی با کسی نداشتم.
به نظر شما سفرهایی که آقای احمدینژاد از ابتدای امسال شروع کرده، با اهداف انتخاباتی انجام میشود؟
نمیدانم.
نظر افکار عمومی در مورد ورود مجدد ایشان چیست؟
نمیتوانم پیش بینی کنم.
با توجه به عملکرد دولت فعلی، آقای احمدینژاد چقدر اقبال دارد؟
دولت هر کاری بلد است انجام بدهد، دلیل ندارد انتقاد کنیم. دولت کارش را میکند.
تا به امروز عملکرد دولت خوب بوده است؟ به وعدههایی که داده جامه عمل پوشانده؟
من درباره هیچی نظر نمیدهم. باید هر کسی در مقابل پیشگاه خدا و ملت جواب بدهد. اینکه ما بگوییم خوب یا بد عمل کرده مهم نیست. بالاخره وجدان مردم قضاوت میکند.
شما به عنوان کسی که در این جامعه زندگی میکنید، چه نظری در این رابطه دارید؟
ما دعا میکنیم هر کسی در نظام مسئولیت میگیرد موفق شود و بتواند کارش را خوب انجام بدهد؛ چون معتقد هستیم اگر مسئولی کارش را خوب انجام دهد، هم به نفع نظام و هم به نفع مردم است. از صمیم قلب با تمام وجود برای هر کسی که مسئول است دعا میکنیم که در کارش موفق باشد.
امیدوارم دعای شما مستجاب شود. آیا آقای روحانی توانسته تا به امروز وعدههایی که داده را عمل کند؟
نتوانستهاند و باید در سال آخر تمام سعی و تلاش خود را کنند و قول و وعده خود را عمل کنند.
در این سه سالِ آخر ایشان توانسته قولهایشان را عملیاتی کند؟
دولت در زمینه اقتصاد موفق نبوده است. این تحلیل اقتصاددانهای طرفدار دولت هم است، بالاخره تحلیل اقتصاددانهای دولت را توجه میکنم و میبینم اکثر قریب به اتفاقشان، تعریفشان این بوده که دولت در برنامه اقتصادی موفق نبوده است.
یعنی تیم اقتصادی قوی نداشته ؟
یک برنامههایی و قولهایی داده و حتی شعارهایی داده، ولی نتوانسته عملیاتی کند.
بحث سیاست داخلی چطور؟
قابل تحلیل نیست. آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی گفتند ما تورم را باید از جیب مردم بفهمیم نه آمار بانک مرکزی و مرکز آمار. از مرکز آمار و از جیب مردم متوجه میشویم که تورم شدیدی وجود دارد و روز به روز جنسها گران میشود، آمار بدهند که یک رقمی شده مردم احساسشان چیز دیگری است. پولی که در جیب مردم است ولی کفایت زندگی شان را نمیکند و روز به روز جنس گران میشود. من به استناد حرف آقای روحانی میگویم تورم را باید از جیب مردم فهمید، نه آمار بانک مرکزی و مرکز آمار یا آماری که مسئولین رسما میگویند.
برخلاف تحلیلی که شما ارائه کردید، بسیاری براین باورند که آقای روحانی در حال آواربرداری است و میراث دولت گذشته مخرب است و مانع از پیشرفت سریع کشور میشود؟
این کم لطفی است. آقای روحانی روز اولی که آمدند تبلیغ کردند و گفتند من برای مبارزه با بداخلاقی میآیم. ایشان هر ایرادی را به گردن دولت قبلی میاندازند. در یک سال مانده دولت هر هنری دارد باید ارائه کند. اگر مسکن مهر بد بوده، بسمالله طرح رو کنند. این بداخلاقی است. این اخلاق را هر کی میخواهد داشته باشد فرقی ندارد. بداخلاقی است که طرف وقتی سر کار است هر جا کم میآورد دولت قبل را مقصر جلوه میدهند. تا هوا گرم و سرد میشود، میگویند دولت قبل. آب کم میشود می گویند دولت قبل، ریزگرد ایجاد میشود میگویند دولت قبل. اینها همه بداخلاقی است. این بداخلاقیها انسانها را زمین میزند، دولتها را زمین میزند، هر کی میخواهد باشد.
ما خوشحال شدیم روحانی گفت من برای مبارزه با بداخلاقیها آمدم. فکر کردیم ایشان آمدند واقعا اخلاق را رایج کنند. اینکه هر ایرادی در دولت پیش میآید میاندازند گردن دولت قبل و این بداخلاقی است. خب دولت قبل بد بوده، شما خوب کار کنید. آمارهای رسمی که معجزه نیست. زیربناها را ببینید، کارهای زیربنایی شده بببینید، تولید فولاد را ببینید. در دولتهای نهم و دهم چقدر تولید سیمان افزایش پیدا کرد. تولید برق چقدر افزایش پیدا کرد، زیربناها چقدر افزایش پیدا کرد، اینها را ببینید بعد بگویید دولت قبل انقدر بد کار کرده و حالا حالاها باید جبران کنند.
خب اینکه همه میگویند دولت قبل میراث خوبی نداشته، درست نیست؟
خود نفس بداخلاقی یک ضعف است، اگر یک کاری را نتوانند بکنند بالاخره یک طوری برای مردم توجیه میکنند. نمیآیم به مردم بگویم که من ناتوانم از حل مشکل، باید یک توجیه بتراشم. بداخلاقی حکم میکند که مشکل را بیاندازیم گردن یکی دیگر. این حرفها در سال اول شاید خریدار داشته باشد ولی در سال سوم دیگر خریدار ندارد.
توان مدیریتی دولت آقای روحانی را چطور دیدید ؟
من معتقد هستم میتوانند گزینههای بهتری داشته باشند و فعالیت بهتری بکنند.
برخی از مخالفان آقای روحانی معتقدند دولت ایشان یک دورهای است، شما چطور فکر میکنید؟
یک چیزی درباره دولت بگویم؛ دولتی که میآید سر کار و به بهانه و به جرم اینکه فلان مسئول در دولت گذشته بوده را کنار میگذارد، کم میآورد. دولت نهم بعد از سه سال ببینید چقدر کار کرد من شاهد بودم آقای احمدینژاد از آقای دکتر عارف مکرر خواست به عنوان معاون اول بماند، او اصلا قصد حذف نیروهای دولت قبل را نداشت.
پس چرا آقای عارف قبول نکرد ؟
اینکه قبول نکرد عیبی ندارد، مهم این است که رئیس جمهوری خواست بماند و بقیه را حفظ کرد. رئیس بانک مرکزی را حفظ کرد، رئیس بنیاد شهید را حفظ کرد، خیلی از مقامات دولت قبل را حفظ کردند. من دبیر دولت شدم و در دبیرخانه دولت یک نفر را دست نزدم، در بنیاد هم که رفتم به یک نفر دست نزدم. ولی این دولت طرف را به جرم اینکه در دولت قبل مسئولیت داشته کنار میگذارد. دولت قبل هر اشکالی داشت باز یک دولت کاری بود و از توزیع یک سبد کالا در کشور عاجز بود. خیلی بد بود اگر همان عوامل و همان عناصر دولت قبل را استفاده میکردند، شاید آن اتفاقات نمیافتاد.
دلیلی که آقای عارف، پیشنهاد آقای احمدینژاد را قبول نکرد چه بود؟
آن موقع که نگاه آقای احمدینژاد مشخص نبود. ایرادی ندارد که قبول نکرد. بعضیها پذیرفتند و ماندند مثلا وزیر راه دولت اصلاحات. آقای عارف شاید خط را مشترک نمیدید ولی این حسن نیت در دولت قبل وجود داشت و هر کی دوست داشت بماند را نگه میداشت، از جمله نعمت زاده و خیلیهای دیگر و اکثر مدیران میانی.
اگر احمدینژاد سال آینده به صحنه انتخابات بیاید، جامعه به او روی خوش نشان میدهد؟
من معقدم آقای احمدینژاد رأی بالایی دارد. متاسفانه یا خوشبختانه فعالیتها و ضعف دولت فعلی به سبد آقای احمدینژاد هم میریزد. ناتوانیهای این دولت دارد افزایش مییابد. آراء آقای احمدینژاد اشکال کار دولت فعلی است که رقیب خودش را تقویت میکند. خود من محل رجوع هستم. خیلیها وقتی من را میبینند یاد دولت قبل میافتند، حتی آنهایی که در دولت قبل انتقاداتی از آقای احمدینژاد داشتند، وقتی به من میرسند میگویند خدا پدرش را بیامرزد یک کارهایی کردند حداقل یک مشکلی حل کردند، حالا که همه کارها خوابیده و اقتصاد راکد است. همه آنهایی که مخالف جدی آقای احمدینژاد بودند امروز دعا میکنند و میگویند خدا پدرش را بیامرزد خیلی خوب کار کرد، این دولت که هیچ کاری برای ما نکرد. دولت فعلی به دلیل ضعفهایی که دارد به طرف آقای احمدینژاد میرود.
شاهد بودیم در سال 92 کاندیداهای اصولگرایان به ائتلاف نرسید و شکست را برای این جناح رقم زدند، آیا امکان دارد این جناح یک بار دیگر دست دوستی جلوی رئیس دولت دهم دراز کند؟
نمیدانم، اظهار نظر در مورد این مسائل زود است، نمیدانم چه اتفاقاتی میافتد.
اخیرا انتخابات مجلس نتایجش مشخص شد و ترکیب خانه ملت و هیأت رئیسه مجلس را مشخص شد، ارزیابیتان در این مورد چیست؟
مجلس در مجموع خوب است و از اقوام مختلف در آن هستند. این باعث میشود همه افراد مراقبت و دقت و تلاش کنند خمودگی و رخوت بهشان دست ندهد و یک رقابت فعال در مجلس حاکم شود.
برخی بر این باورند که مجلس گذشته، چندان در راستای منافع ملی اقدام نمیکرد، نظر شما چیست؟
اصلا اینجوری نیست. وقتی در یک مجلس اکثریت از یک جناح میشوند، این افراد خود به خود آن فعالیت و رقابت جدی را ندارند. مجلس نهم، مجلس ناموفقی نبود و هر آنچه که در توانشان بود انجام دادند.
مهمترین نقدتان به مجلس نهم چیست ؟
خیلی دقت نکردم.
حضور پایداریها؟
خیر، همه در مجلس میتوانند حرف بزنند و حرفها باید به دور از اتهام و تهمت زدن و توهین باشد. انتقاد کردن خوب است اشکالی ندارد که انتقاد سازنده هم توسط نهادی که قوهای که مسئول همین کار است.
پرونده بنیاد شهیدتان به کجا رسید ؟
هیأت تفحص تصویب نکرد. هر تفحصی یک هیأت برایش میگذارند که آن هیأت بررسی میکند و بعد با حضور مسئولین ذیربط آن را دوباره بررسی میکند. اگر دیدند مسئله قابل توجهی دارد تصویب میکند و کمیسیون بالای دستی که کمیسیون اجتماعی است بررسی میکند.
این قضیه به هیأت تفحص رفت. وقتی میخواهند تصمیم گیری کنند دو موافق و دو مخالف بحث میکنند. مسئول مربوطه از خودش دفاع میکند و در نهایت رای گیری میکنند. امکان دارد دو نفر موافق باشند که تخلفی صورت گرفته و حتی امکان دارد یک عده هم مخالف باشند.
در مجموع، رای گیری میکنند و هر رایی که گرفتند همان میشود عین قانون. متاسفانه یا خوشبختانه، تهیه کنندگان گزارش نتوانستند نظر کمیته را جلب بکنند؛ یعنی به عبارتی این گزارش به تایید هیأت تفحص و تایید نرسید. چه کار کردند؟ عملا کار متوقف است. با این حال رئیس هیأت تحت تفحص آن هیأت را دور زد و پرونده را برای کمیسیون برد. کمیسیون هم دو جلسه بحث کرد، آنجا هم نتوانستند کمیسیون را قانع کنند، یعنی؛ کمیسیون تصویب نکرد و به عبارتی تفحص رد شد و مطلب قابل توجهی نداشت. حالا بعضی دوستان به استناد اینکه دو نفر هم موافق بودند، یک حرفهایی میزدند. مهم این است که این به تصویب هیأت نرسید و مجددا پرونده را به هیأت رئیسه بردند. هیأت رئیسه گفت این نه به تصویب کمیسیون رسیده نه به تصویب هیئت، بنابراین قابل طرح در صحن علنی نیست. آن برادری که دنبال کار بود دنبال هر اتهامی رفت تا به ما وارد کند. اینها هم در این دنیا و هم آن دنیا جواب دارد.
پس پرونده راکد ماند؟
نه عملا چون به تصویب هیأت نرسیده مختومه است. هیچ تخلفی توسط مدیران صورت نگرفته و اگر تخلفی بوده مربوط به گذشته بود.
یعنی مربوط به دوره دولت اصلاحات است؟
خیر، مسئولین دولت اصلاحات. فقط یک مورد کلاهبرداری مثلا یک مورد اختلاس صورت گرفته که فرد را (که قبل از من آنجا مشغول بود) برکنارش کردم.
این کلاهبرداری دقیقا چه زمانی صورت گرفته است؟
این کلاهبرداری نیست. دو مورد الان صورت گرفته که یکی سوء استفاده بوده که من آن مدیر را از قبل عزل کرده بودم. چراکه متوجه شدم مدیر صالحی نیست. بعد هم که از تخلفش مطلع شدیم پرونده را به دادگاه فرستادیم و خودم هم پیگیری کردم و ملاقات متعددی با دادستان داشتم.
نهایتا پرونده به جریان افتاد و طرف را گرفتند و تمام پولی که گرفته بود را از او پس گرفتند. نطفه این تخلف هم قبل از من بسته شده و زمان من نبوده است ولی به زمان من منتقل شده بود. تا فهمیدم طرف را برکنار کردم. یک مورد دیگر کلاهبرداری هم وجود داشت که از بانک دی صورت گرفته بود. البته بانک دی زیر نظر رئیس بنیاد نیست، زیر نظر بانک مرکزی است. با اینحال چون بانک دی 60 درصد سهامش متعلق به ایثارگران است، من در دفاع از حقوق، وقتی از کلاهبرداری مطلع شدم معاونم را موظف کردم و گفتم شما شده نیمی از وقتت را بگذارید برای این پرونده که حقوق ایثارگران. بالاخره حکم قضایی را گرفتیم و رفتیم شرکت که 5 نفرشان خارج از کشور بودند. آنها را بازداشت کردیم و آوردیم و اموال را به صورت ملک، پول و چیزهای دیگری از آنها پس گرفتیم. این از افتخارات من است که در دفاع از حقوق ایثارگران انجام دادم. این کار کلاهبرداری است نه اختلاس. یک نفر از بیرون کلاه بانک را برداشته و من پیگیری کردم به نتیجه رسید. این را درپرونده بنیاد بگذارند، یک ظلم است، یک ظلم آشکار است که جبران نمیشود. هنوز دیر نشده هر تخلفی دارند، پروندهاش را رو کنند.
واکنش آقای احمدینژاد به اتهاماتی که به شما وارد شد، چه بود؟
اواخر دولت بود. من به شما اعلام میکنم اگر به اندازه یک حبه قند زریبافان در بنیاد استفاده کرده رو کنند. آن موقع نشنیده بود، بحثهای اولیه بود. بیشتر در دولت بعد بررسیهایش انجام شد. گفتند تصویب شده، ما هم گفتیم بررسی کنید. مهم نیست، خودمان به خودمان اعتماد داشتیم. الان هم چون آقایان از بنیاد چیزی ندارند میگویند برای بنگاه اقتصادی است، بنگاه اقتصادی هم هیچ موقع برای زمان بنده نیست. همه برای قبل بوده است.ما هم برخورد کردیم. مورد دارند، بیایند دادگاه، کار سختی نیست که یک نفر مدام مصاحبه کند. هرچی ناراحتی خودش است اینگونه بروز بدهد و دیگران را خراب بکند. شما نتوانستید کمیته هیأت را متقاعد کنید و نتوانستید کمیسیون اجتماعی را متقاعد کنید. وقتی نتوانستید، اشکال از من است؟ اینکه میگویید فشارهای سیاسی مخوف نگذاشتند، آیا این توهین به نماینده مجلس نیست؟
انتهای پیام/