صدور بیش از پنج میلیون چک الکترونیک در بانک صادرات ایران
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یاسر مرادی در نخستین روز از رویداد بزرگ لندتک ایران و بزرگترین گردهمآیی فعالان لندتک، BNPLها، پرداخت و تأمین مالی خرد ایران با بیان دلایل و انگیزههای اصلاح قانون جدید چک در سال ۹۷، از صدور بیش از ۵ میلیون ۱۴۹ هزار برگ چکنو (نخستین چک امن دیجیتال نظام بانکی در بانک صادرات ایران) خبر داد.
مرادی در نخستین پنل تخصصی این رویداد که با سخنرانی فرشاد فاطمی استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، حسین سلاحورزی رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و مجید شکوهی مدیرعامل سایبانپی برگزار شد، گفت: چکنو بر خلاف مشکلات چکهای کاغذی، معضل مغایرتی بین کاغذ با سامانه و سیستمهای بانک مرکزی را ندارد و برای لندتکهایی که میخواهند پرداخت اعتباری انجام دهند، مشکلات چکهای کاغذی مرتفع شده است. در عین حال امکان سرقت، کلاهبرداری و جعل چک الکترونیک وجود ندارد و مهمتر اینکه در هر ساعت از شبانه روز امکان کارسازی و وصول آن وجود دارد.
عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران با بیان اینکه پس از بسته شدن سامانههای نقل و انتقال پول از جمله ساتنا و پایا در پایان هر روز، چکنو از چه مزایا و قابلیتهایی نقل و انتقال ۲۴ ساعته وجوه برخوردار است.
مرادی همچنین با بیان مشکلات ضمانت وام در بانکداری سنتی، از جمله برخورد سلیقهای بانکها در پرداخت وام به متقاضیان و پذیرش ضامن، دشواری دسترسی به ضامن معتبر و در عین حال محدود بودن دامنه وثایق قابل پذیرش، سامانه توثیق الکترونیکی دارایی در بانک صادرات ایران با نام «ست» را محصولی راهبردی عنوان کرد که فینتکها وکسب و کارهای دیجیتال میتوانند از قابلیتهای آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه منجمد و بی کیفیت شدن دارایی بانکها در اثر تملک وثیقه های غیر قابل فروش بانکها را دچار مشکلات عدیدهای در موضوع نقدینگی کرده، افزود: در این سامانه داراییهای نقدشونده متقاضیان دریافت وام به صورت الکترونیکی و بر پایه ارزیابی سامانه سمات بانک مرکزی توثیق میشوند و در صورت نکول بدهی این سامانه، داراییهای وثیقه گذاشته شده را میفروشد و از این رو لندتکها بدون درگیر شدن در مشکلات حقوقی و دادگاهها، میتوانند به سرمایه و داراییهای خود دست یابند و دارایی آنها فریز نشود.
مرادی با اشاره به روند استفاده از اسناد تجاری الکترونیک یعنی چک، سفته و برات الکترونیک در بانک صادرات ایران، اظهار امیدواری کرد که با همکاری نظام بانکی و نوآوریهای صنعت لندتکها، بتوان لذت تأمین مالی سریع، بدون تکلف و کمدردسر را به مردم چشاند.
انتهای پیام/