صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اختتامیه بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

اختتامیه بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام محمد شریفانی برگزار شد.
کد خبر : 926726

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختتامیه بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام مهدی فاطمی‌پور معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، فریده دوکانه‌ای فرد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، حجت‌الاسلام محمد معرفت مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران، معاونان و شرکت‌کنندگان این مسابقات در واحد رودهن برگزار شد.

مدرسه قرآنی تفسیر با هدف انس با مفاهیم قرآن تأسیس شده است

حجت‌الاسلام شریفانی در این مراسم با قدردانی از مسئولان واحد رودهن به جهت میزبانی بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: یکی از مهم‌ترین نعمت‌های خداوند، نعمت مقبولیت و خوش‌نامی است؛ سند اول این سخن در زیارت امین‌الله (فَاجْعَلْ نَفْسِی مَحْبُوبَةً فِی أَرْضِکَ وَ سَمَائِکَ) است، سند دوم آن در دعای حضرت ابراهیم (ع) «وَاجْعَل لِّی لِسَانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ» که می‌فرماید: و ذکر جمیل مرا در ذهن آیندگان انداز و سند سوم آن در آیه «وَرَفَعْنَا لَکَ ذِکْرَکَ» (و آوازه تو را بلند ساختیم. ۴/ انشراح) است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه نعمت محبوبیت سرآمد همه نعمت‌هاست، خاطرنشان کرد: همه ما شعاعی از محبوبیت داریم، اما به فرموده پیامبر گرامی اسلام (ص) تنها شخصیتی که علمدار محبوبیت است و هنوز جایگزینی پیدا نکرده امام حسین (ع) است. 

وی با اشاره به راز محبوبیت امام حسین (ع)، تصریح کرد: وجود همه ارزش‌های اخلاقی در شخصیت امام حسین (ع) و اخلاص تام ایشان در واقعه کربلا به طوری که همه دارایی خود را در پیشگاه خداوند بخشیدند (وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ) دو عامل محبوبیت این امام بزرگوار در طول تاریخ است.

حجت‌الاسلام شریفانی با بیان اینکه هر کسی می‌خواهد در عالم محبوب شود؛ با قرآن انس بگیرد، افزود: تمام رشته‌های بخش آوایی مسابقات قرآن و عترت ضمن ارزشمند بودن در جایگاه خودش، در واقع شکل و پوسته ظاهری قرآن است، باید تلاش کنیم با محتوا و مفاهیم عالی آیات قرآن انس بگیریم. در همین راستا «مدرسه قرآنی تفسیر» را تأسیس کردیم که به صورت مجازی در سه کلاس گلچین آیات، تفسیر موضوعی و تفسیر ترتیبی به بیان و تشریح آیات مبارک قرآن می‌پردازد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: علاقه‌مندان به مباحث تفسیری قرآن می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر از برنامه‌های «مدرسه قرآنی تفسیر» در کانال ایتا این مدرسه مجازی، به نشانی https://eitaa.com/madreseghoranitafsir عضو شوند. 

حجت‌الاسلام فاطمی‌پور در این جلسه با ابراز خرسندی از شرکت ۹۰ هزار تن در بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: خداوند قرآن را به عنوان کتاب هدایت، بیان و نور برای انسان‌ها به عنوان هدیه معنوی بسیار ارزشمند فرستاده است. خداوند در برابر این لطف از ما انتظاراتی دارد. نباید قرآن را رها کنیم و مصداق آیه: «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا» قرار بگیریم. بسیاری از مردم حتی نحوه صحیح روخوانی قرآن را نمی‌دانند.

فاطمی‌پور با بیان اینکه اگر قرآن در زندگی ما جریان نداشته باشد از آن عبرت نمی‌گیریم، اظهار داشت: برگزاری این رویداد‌های قرآنی به گسترش فرهنگ قرآنی کمک می‌کند. جامعه قرآنی در تبلیغ و گسترش قرآن و در ایجاد انس با قرآن موظف است. در قیامت از کسی که قرآنی است سوال می‌شود تو که در دنیا قرآنی بودی برای گسترش مفاهیم قرآن چه کردی؟ تکلیف یقینی برائت یقینی می‌خواهد. 

وی با اشاره به اینکه، باید در خلوت از خودمان بپرسیم آیا ما در برابر قرآن به تکلیف‌مان عمل کردیم، افزود: مشغول شدن به ظاهر قرآن و پناه نبردن به باطن آن، هدف نزول قرآن نیست. ان‌شاالله انس و بهره دانشگاهیان از قرآن بیشتر شود.

همچنین دکانه‌ای‌فرد در این جلسه با بیان اینکه خداوند را شاکریم که توفیق میزبانی مرحله کشوری بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، به دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن داده شد، گفت: در این میزبانی ۶۰۰ شرکت‌کننده در ۱۰ رشته حفظ پنج، ده و بیست جزء، حفظ کل، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، تواشیح، هم‌خوانی، اذان، دعاخوانی و مداحی حضور داشتند.

دکانه‌ای‌فردT رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: جهت تامین امکانات رفاهی شرکت‌کنندگان این مسابقات، تمام تلاش خود را به کار گرفتیم. در این راستا از تلاش‌های خالصانه تمام همکاران و دست‌اندرکاران سپاسگزاری می‌کنم و امیدوارم شرکت‌کنندگان کاستی‌ها را بر ما ببخشند.

حجت‌الاسلام معرفت در این مراسم با بیان اینکه خداوند دلی را که حافظ قرآن است عذاب نمی‌کند، گفت: رونمایی از پوستر بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حجت‌الاسلام دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، در مهرماه ۱۴۰۲ برگزار و آیین‌نامه آن به واحد‌های دانشگاه ابلاغ شد.

مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به اینکه ۹۰ هزار تن در بیست و هشتمین دوره مسابقات سراسری آموزشی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کردند، گفت: این مسابقات در سه گروه استادان، دانشجویان و کارمندان و در دو رده خواهران و برادران برگزار شد.

وی با اشاره به آموزشی بودن این دوره از مسابقات قرآن و عترت، تصریح کرد: سه کارگاه آموزشی انس با قرآن کریم، وقف و ابتدا و صوت و لحن با حضور استادان برجسته جهت ارتقا شرکت‌کنندگان برگزار شد.

حجت‌الاسلام معرفت با بیان تفاوت‌های این دوره از مسابقات با دوره‌های قبل، خاطرنشان کرد: حضور رشته‌های اذان، مداحی و دعاخوانی برای اولین بار و صدور کارنامه بلافاصله پس از آزمون شرکت‌کنندگان، از تفاوت‌های این دوره از مسابقات با دوره‌های قبل بود.

حجت‌الاسلام معرفت، تعداد کل شرکت‌کنندگان بخش آوایی در مرحله واحدی و استانی را ۱۳ هزار و ۱۶۹ تن و بیشترین تعداد شرکت‌کننده در رشته قرائت ترتیل ۷ هزار و ۸۶۹ تن برشمرد و افزود: برگزیدگان مرحله کشوری وارد مرحله ملی می‌شوند و با دانشجویان سایر دانشگاه‌ها رقابت می‌کنند بنابراین این مسابقات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در پایان این مراسم از ۱۸۰ تن از برگزیدگان بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با اهدای لوح و هدیه نقدی تقدیر شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر