صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ایلان ماسک افشا کرد؛

تراشه مغزی نورالینک در بیمار دوم بسیار خوب کار می‌کند/ ۴۰۰ الکترود فعال در مغز

ایلان ماسک فاش کرد دومین ایمپلنت نورالینک به خوبی کار می‌کند و ۴۰۰ الکترود از ۱۰۲۴ الکترود آن فعال است.
کد خبر : 925945

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، نورالینک، استارت‌آپ رابط مغز و کامپیوتر که توسط ایلان ماسک تاسیس شده، با کاشت موفقیت آمیز دستگاه خود در بیمار دوم، نقطه عطف مهمی را رقم زده است. این موفقیت بخشی از ماموریت این شرکت است تا افراد دچار آسیب نخاعی را قادر سازد با استفاده از افکار خود با دستگاه‌های دیجیتال تعامل داشته باشند.

به گفته ماسک، این دستگاه قبلا به اولین بیمار اجازه داده تا در فعالیت‌های مختلف از جمله انجام بازی‌های ویدیویی، مرور اینترنت، ارسال پست در رسانه‌های اجتماعی و کنترل مکان نمای لپ تاپ شرکت کند.

این خبر در میان آزمایش‌های بالینی در حال انجام منتشر می‌شود و ظرفیت فناوری نورالینک برای تغییر زندگی افراد با اختلالات شدید حرکتی را به نمایش می‌گذارد.

ماسک در جریان پادکستی که اواخر روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که بیمار دوم که آسیب نخاعی نیز دارد، از این ایمپلنت بهره می‌برد. در حالی که جزئیات مربوط به این شرکت کننده جدید اندک است، ماسک به اشتراک گذاشت که ۴۰۰ الکترود از ۱۰۲۴ الکترود دستگاه در حال حاضر فعال هستند و به خوبی کار می‌کنند.

ماسک به لکس فریدمن مجری پادکست گفت: به نظر می‌رسد که کار با ایمپلنت دوم بسیار خوب پیش رفته است. سیگنال‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد نورالینک خیلی خوب کار می‌کند.

ایلان ماسک در توییتر خود نوشت: اگر این سیستم بسیار ایمن باشد و شما بتوانید توانایی‌های ابرانسانی داشته باشید، فکر می‌کنم بسیاری از مردم انتخاب می‌کنند که یک نورالینک داشته باشند.

نوآوری‌ها و چالش‌ها

ایمپلنت نورالینک نشان دهنده جهشی قابل توجه در فناوری رابط مغز و کامپیوتر است. این دستگاه برای پر کردن شکاف بین مغز و دستگاه‌های خارجی طراحی شده است. این قابلیت کاربران را قادر می‌سازد تا رابط‌های دیجیتال را تنها با فکر کنترل کنند.

نخستین بیمار، نولند آرباگ، ایمپلنت خود را در ماه ژانویه دریافت کرد و تجربیات خود را با این فناوری به اشتراک گذاشت. قبل از ایمپلنت، آرباگ از یک چوب در دهانش برای کار با تبلت استفاده می‌کرد.

اکنون، او می‌تواند کامپیوتر خود را صرفا با تفکر کنترل کند، که به او سطح جدیدی از استقلال بخشیده و وابستگی او به مراقبان را کاهش داده است.

با این حال، این سفر بدون چالش نبوده است. پس از جراحی اولیه، آرباگ با مشکلاتی مواجه شد. سیم‌های کوچک ایمپلنت او پس زده شد که باعث کاهش قابل توجه تعداد الکترود‌هایی شد که قادر به اندازه گیری سیگنال‌های مغزی بودند. به گزارش رویترز، این مشکل براساس آزمایش‌های حیوانی نورالینک پیش بینی شده بود.

نورالینک با تنظیم الگوریتم ایمپلنت برای افزایش حساسیت و بازیابی عملکرد آن پاسخ داد. ماسک تاکید کرد که علی رغم این مساله، آربو در رکورد جهانی قبلی خود برای سرعت کنترل مکان نما بهبود یافته است، حتی با اینکه تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از الکترود‌ها عملیاتی شده اند. این بهبود انعطاف پذیری فناوری و تعهد شرکت به غلبه بر موانع را نشان می‌دهد.

چشم انداز آینده و تاثیر گسترده‌تر

در همین حال، نورالینک قصد دارد آزمایش‌های بالینی خود را به طور قابل توجهی گسترش دهد. ماسک اظهار داشت که هدف این شرکت کاشت این دستگاه در ۸ بیمار دیگر در طول سال است. این گسترش نشان دهنده یک گام مهم در تایید اثربخشی و ایمنی فناوری در مقیاس بزرگ‌تر است.

نظرات ماسک همچنین به چشم انداز وسیع‌تر او برای نوآوری، از جمله تغییرات قانونی بالقوه اشاره کرد. او به مذاکرات با دونالد ترامپ در مورد تشکیل کمیسیونی برای بهبود کارایی دولت از طریق کاهش مقررات کسب وکار اشاره کرد که ماسک معتقد است می‌تواند نوآوری بیشتری را پرورش دهد.

پیشرفت‌های نورالینک نه تنها نوید بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به آسیب‌های نخاعی را می‌دهد، بلکه به طور بالقوه حوزه فناوری کمکی را نیز متحول می‌کند. موفقیت ایمپلنت دوم و پیشرفت‌های مداوم در این دستگاه، نشان دهنده تلاش نورالینک برای از بین بردن مرزه‌ای آنچه با رابط‌های مغز و کامپیوتر ممکن است، است.

انتهای پیام/

ارسال نظر