صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۴ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۵

تشخیص دقیق مقادیر آلاینده‌های آلی در نمونه‌های آبی در دانشگاه اصفهان

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان روش آزمایشگاهی جدیدی را برای اندازه‌گیری دقیق مقادیر اندک یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب معرفی کرده‌اند. این روش که بر پایه یک نانوجاذب عمل می‌کند، می‌تواند به‌عنوان یک روش تشخیصی دوستدار محیط‌زیست در آینده مورد استفاده قرار گیرد.
کد خبر : 92591

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، کلروفنل‌ها یک دسته از ترکیبات شیمیایی سمی و بی‌رنگ هستند که حتی مقادیر کمشان در محیط‌ زیست خطرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت. در دو دهه اخیر اندازه‌گیری این ترکیب در نمونه‌های زیستی علاقه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. از کلروفنل‌ها به‌عنوان مواد نگهدارنده چوب، ضدعفونی‌کننده، آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها استفاده می‌شود. ضدعفونی آب آشامیدنی به‌وسیله‌ کلر نیز می‌تواند موجب ایجاد این ماده سمی و سرطان‌زا در محیط آبی شود. بنابراین تعیین مقادیر اندک آنها به ‌منظور تأمین سلامت جامعه گامی ضروری است.


به گفته دکتر محمد سراجی، هدف از انجام این پژوهش توسعه یک روش جدید و دوستدار محیط‌زیست جهت اندازه‌گیری کلروفنل‌ها در آب آشامیدنی و آب رودخانه بوده است.


استفاده از این روش موجب افزایش کارایی در تعیین مقادیر کلروفنل‌ها می‌شود. این روش علاوه بر اینکه روشی دوستدار محیط‌زیست است از حساسیت بالا و حد تشخیص پایینی نیز برخوردار است.


سراجی در رابطه با نحوه تشخیص و اندازه‌گیری مقدار کلروفنل در این روش جدید گفت: «در این روش، ابتدا ترکیبات کلروفنل از طریق غشاء یک فیبر توخالی به درون محلول درون فیبر استخراج می‌شوند. فیبر، لوله‌ای توخالی از جنس پلی‌پروپیلن با ارتفاع 1/5 سانتی‌متر و قطر شش‌دهم میلی‌متر است. بعد از استخراج ترکیبات به درون محلول درون فیبر، کلروفنل‌های استخراج شده توسط یک نانوجاذب جامد که بر روی یک سیم قرار گرفته است، جذب می‌شوند. در حین فرایند جذب، کلروفنل‌های استخراج شده با استیک آنیدرید واکنش داده و به مشتقات استری خود تبدیل می‌شود. سپس نانوجاذب سیمی شکل به کمک یک وسیله مخصوص درون دستگاه کروماتوگرافی گازی تزریق و ترکیبات کلروفنل جذب‌شده اندازه‌گیری می‌شود».


این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر محمد سراجی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و میلاد غنی، دانشجوی مقطع دکترای این دانشگاه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر