صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان کشف کردند؛

امواج مغناطیسی عامل حرارت لایه‌های دور خورشید

دانشمندان می‌گویند، میدان‌های مغناطیسی روی خورشید می‌توانند معمای قدیمی گرمایش خورشیدی را حل کنند.
کد خبر : 925328

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس محققان شرح می‌دهند، ماهیت فوق‌العاده داغ جو بیرونی خورشید یا "تاج" می‌تواند به دلیل رفتار جالب امواج در مقیاس کوچک در این پلاسمای سحابی باشد. این امواج که توسط دانشمندان به عنوان "امواج آلفون جنبشی" یا "KAW" شناخته می‌شوند، ارتعاشات موج مانند میدا ن‌های مغناطیسی هستند که با حرکات در فتوسفر خورشید آزاد می‌شوند.

تاکنون هیچ مأموریت فضایی پیش‌بینی‌ای در مورد این پدیده‌های نزدیک به خورشید ارائه نکرده است. خورشید، منبع اصلی انرژی در منظومه شمسی است و اگرچه دمای سطح خورشید بسیار بالاست، اما دمای لایه بیرونی آن بیشتر است. این موضوع از دیرباز یک معمای علمی بوده است که به "معمای گرمایش کرونا" معروف است.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی خورشید می‌توانند به حل این معما کمک کنند. دانشمندان دریافته‌اند که میدان‌های مغناطیسی در خورشید نقش مهمی در گرم کردن "سولار کرونا" ایفا می‌کنند.

این میدان‌های مغناطیسی در خورشید به دو شکل وجود دارند:

۱. میدان‌های مغناطیسی فعال: این میدان‌ها در نقاط فعال خورشید مانند لکه‌های خورشیدی وجود دارند و دمای بسیار بالایی دارند.

۲. میدان‌های مغناطیسی پراکنده: این میدان‌ها در سراسر سطح خورشید پراکنده هستند و دمای پایین‌تری دارند.

تحقیقات نشان داده است که انرژی این میدان‌های مغناطیسی می‌تواند به صورت موج‌های آلفن به سمت سولار کرونا منتقل شود و آن را گرم کند. همچنین هنگام برخورد این موج‌ها با ذرات و پلاسمای موجود در این لایه، انرژی تبدیل به حرارت و باعث افزایش دمای کرونا می‌گردد.

این کشف می‌تواند به فهم بهتر چگونگی گرم شدن سولار کرونا و همچنین پدیده‌های مرتبط با میدان‌های مغناطیسی خورشید کمک کند. درک بهتر این موضوعات، به پیشرفت علم نجوم و همچنین پیش‌بینی فعالیت‌های خورشیدی کمک خواهد کرد.

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی خورشید نقش اساسی در حل معمای گرمایش سولار کرونا بازی می‌کنند و همچنان موضوع تحقیقات گسترده‌ای در نجوم خواهند بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر