صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نمایش «الکترا پاسیون» از ایران به آلمان رفت

نمایش «الکترا پاسیون» به کارگردانی فرزاد امینی که پیش از این در مجموعه تئاترشهر روی صحنه رفته بود، پس از سه اجرای عموم در سالن بروتفابریک برلین، برای شرکت در فستیوال تئاتر دارمشتات آماده می‌شود.
کد خبر : 925069

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری آنا، نمایش «الکترا پاسیون» به نویسندگی و کارگردانی فرزاد امینی، پس از سه اجرای عموم در سالن بروتفابریک (Brotfabrik Bühne) شهر برلین، در روز‌های پنجشنبه، جمعه و شنبه مصادف با ۲۸، ۲۹ و ۳۰تیر ماه ۱۴۰۳ (۱۸,۱۹,۲۰ July ۲۰۲۴) و استقبال خوب مخاطبان از این اجرا، برای شرکت در فستیوال تئاتر دارمشتات شهر برلین آلمان آماده می‌شود.

این نمایش پیش از این در سال ۱۴۰۱ در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر به اجرا در آمده بود. فرزاد امینی در بروشور «الکترا پاسیون» در اجرای برلین چنین می‌نویسد: تراژدی الکترا بیانگر اراده شیطانی و میل به ظلم است. آرزویی که احتمالاً ابعاد نامحدودی دارد، تا جایی که اورستیا و الکترا می‌توانند مادرشان را بکشند.

تراژدی الکترا را می‌توان در یک خط به این صورت بیان کرد: آگاممنون دخترش ایفیژنیا را می‌کشد. کلیتمنسترا از آگاممنون انتقام می‌گیرد و او را می‌کشد. اورستیا و الکترا از مادرشان انتقام می‌گیرند و او را می‌کشند. بدین ترتیب دومینوی خون بر روح انسان، کشور و خانواده حاکم می‌شود. این سیاهیِ روح، ترسناک است. ظرفیت ترسناک انسان برای ظلم و شرارت. این تراژدی، ورطه تاریک وجود انسان را مانند یک سیاه‌چال در روح بیان می‌کند. فاجعه بارترین وضعیت این بی‌رحمی و تاریکی زمانی است که از یک سیستم سرچشمه بگیرد. ابتذال شرّ از اینجا آغاز می‌شود.

فرزاد امینى، متولد ٣٠ اسفند ۱۳۵۵ است و تا مقطع دکتری فلسفه به تحصیل پرداخته است.دربارهٔ فلسفهٔ هگل تألیف داشته و آخرین تألیفش دربارهٔ دراماتورژی نمایشنامه‌های سودابه فضایلی بوده با عنوان «صولت مرگ». این نویسنده تئاتر، مولف و کارگردان ایرانی، پیش از این دو بار دیگر در اروپا اجرا‌هایی را روی صحنه برده که می‌توان به اجرای نمایش «هیپولیت» در فستیوال زوگرافو در آتن یونان و اجرای همین نمایش در فستیوال تئاتر برگامو ایتالیا اشاره کرد و الکترا پاسیون در برلین سومین حضور او در تئاتر اروپا محسوب می‌شود.

همچنین وی در سال ۱۳۹۸ به تئاتر اودین (Odin Theater) در شهر هولستبرو دانمارک برای حضور در تمرین‌های «یوجنیو باربا» (Eugenio Barba) دعوت شد. بازیگران در الکترا پاسیون (به ترتیب الفبا): نازنین‌زهرا برومند، بهاره زمانی، رها ساکی، یاسمن مؤمنی؛ که به اجرای نقش پرداختند. همچنین طراح لباس: فرزاد امینی و بهناز علی آبادی، طراح پوستر، صحنه، نور و گریم: فرزاد امینی، ویدیو و عکاس: عماد دولتی، طراح بروشور: بهاره حمدالله زاده، مشاور رسانه و روابط‌عمومی: امیر پارسائیان‌مهر هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر