صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۱ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۳

هدفی که از «هانزی» دور نیست ؛ آیا دوران طلایی گواردیولا و کرایف در بارسا با «فلیک» تکرار می شوند؟

هانس دیتر فلیک که 4 سال قبل در نقش سرمربی بایرن مونیخ، هرچه عنوان و افتخار بود و دروکرد، حالا در سن و سال پختگی در قامت مسئول فنی جدید بارسلونا یک ایده کلی دارد؛ این که تیمی مثل دوران گواردیولا و کرایف بسازد تا قادر به فتح جام ها باشد.
کد خبر : 924806

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تیم فوتبال بارسلونا اسپانیا که دو هفته است زیر نظر «هانس دیتر فلیک» (معروف به هانزی) ،سرمربی جدید آلمانی اش در دوره آماده سازی پیش فصل، تمرین می کند، روز گذشته راهی تور ایالات متحده آمریکا شد. کاتالان ها که تا پایان فصل قبل زیر نظر «ژاوی»  هدایت شدند، در رقابت با رئال مادرید کم آوردند و دست شان از جام کوتاه ماند. مدیریت باشگاه نیز در حرکتی عجیب، مربی اش  را کنارگذاشت و به جایش فلیک را برگزید. این مربی 59 ساله چند روز قبل وقتی به صورت رسمی معرفی شد، ادعایی بر زبان آورد که بحث انگیز شد.

*تکرار دوران طلایی

فلیک در جمع رسانه ها بعد از گذشت چندین روز از شروع کارش با تیم عنوان کرد هدفش، جنگیدن تا پیروزشدن و دست یابی به دوران طلایی گذشته تیم است. خیلی راحت و بی دغدغه گفت آنقدر تلاش خواهد کرد تا سبک بازی «آبی و اناری» را به دوران موفقیت بار مربیان نامداری همچون یوهان کرایف و پپ گواردیولا برساند:«من از این ایده که بارسلونا در گذشته و به خصوص در دوران مربیانی مثل کرایف و پپ موفق بوده، دور نیستم.»

سرمربی پیشین تیم ملی آلمان و بایرن مونیخ خاطر نشان ساخت «ساختار ایده الش» این است که تیمی فعال در زمین بسازد که نشان دهد با توپ و بدون توپ چه توانایی و هنر بالایی دارد. بدیهی است برای این منظور تیم او براساس سیستمی مشخص و بی عیب باید شکل بگیرد. دوست دارم و حتما تلاش خواهم کرد تا بتوانیم بازی زیبا، تکنیکی و خوبی را ارائه دهیم که هر تماشاگری، پسند کند و بگوید بازیکنان در زمین چیزی کم نگذاشتند.

*پس زمینه

بارسا در سال های 1988 تا 1996 زیر نظر یوهان کرایف به 4 مقام قهرمانی لالیگا، 3 سوپرجام اسپانیا، یک لیگ قهرمانان اروپا، یک سوپر جام اروپا، یک قهرمانی کوپا دل ری و یک جام در جام اروپا دست یافت. بلوگرانا همچنین در سال های 2008 تا 2012 به 3 قهرمانی لالیگا، 2 کوپا دل ریف 3 سوپرجام اسپانیا، 2 مقام نخست لیگ قهرمانان اروپا، 2 سوپرجام اروپا و 2 قهرمانی باشگاه های جهان رسید.

حالا فلیک باوجود محدودیت های زیادی که در تیمش مواجه است، قصد دارد آن دوران پرافتخار را تکرارکند؛ موردی که لاپورتا به عنوان رئیس باشگاه نیز به آن اشاره داشت:«فلیک بهترین فرد برای تکرار آن دوران است.» مربی سرد و گرم چشیده ژرمنی برای دست یابی به هدف ارزشمندی که دارد، تیم خوبی از همکارانش را گردآوری کرده است. آخرین نفری را که به این تیم از دستیارانش واردکرد، تیاگو آلکانترا، شاگرد سابقش در بایرن و بازیکن سال های اخیر لیورپول بود که چندی قبل فوتبال را کنارگذاشت. مسئول فنی تازه وارد بارسا در این مورد می گوید:«وقتی دیدم تیاگو با فوتبال وداع کرد، به او پیشنهاد همکاری دادم. او را از زمان بایرن می شناسم. همیشه در ارتباط خوبی با هم بوده ایم. به او گفتم به کمکش در اینجا به عنوان همکار نیاز دارم. چرا که می تواند رابط بسیار خوبی با بازیکنان تیم باشد. او هم پذیرفت و حالا در تلاش هست که هر چه زودتر مجوز مربیگری اش را بگیرد تا در کنار تیم، به تیم کمک کند.»

 

*نگاهی به اعداد

پس از فصلی ناامید کننده و بدون عنوان تحت هدایت ژاوی ، فلیک می خواهد با کاتالان ها به سوی عناوین قهرمانی حمله کند. این در حالیست که مدت قراردادش با باشگاه تا سال 2026 خواهد بود. وی در سال 2020 در حالیکه هدایت تیم بایرن مونیخ را برعهده داشت، به 6 مقام قهرمانی دست یافت و موفق ترین سال مربیگری اش را تجربه کرد. حالا با الهام گرفتن از آن سال، همینطور تجربیاتش در بارسا می خواهد نمادی برای کسب عناوین مثل دوران کرایف و گواردیولا ایجاد کند.

وی در سال 2020 در حالیکه هدایت تیم بایرن مونیخ را برعهده داشت، به 6 مقام قهرمانی دست یافت و موفق ترین سال مربیگری اش را تجربه کرد. حالا با الهام گرفتن از آن سال، همینطور تجربیاتش در بارسا می خواهد نمادی برای کسب عناوین مثل دوران کرایف و گواردیولا ایجادکند.

*کارشناسان اسپانیایی درباره ادعای فلیک چه نظر می دهند؟

اما سئوالی که در اینجا مطرح می شود، این است که آیا واقعا او با توجه به امکانات امروزی تیم امکان رسیدن به چنین ادعای زیبا و دلنشینی را دارد. در این مورد چند کارشناس خبره اسپانیایی چنین نظر داده اند:

-ناچو لابارگا(روزنامه نگار قدیمی مارکا ) :

مدت زیادی از حضور فلیک در بارسلونا نگذشته، پس هنوز ارزیابی درباره اش زود است. اما تا به  اینجا در جلوگیری از همه جنجال های رایج در تیم، خوب عمل کرده، با این همه وقتی می گوید با بازی گواردیولا و کرایف موافق است، بدیهی است که دچار مشکل شود. چرا که شما وقتی سبک را تعیین می کنید، این می تواند برای هواداران بارسا که همیشه با سبک تیم زندگی کرده اند، تولید مشکل کند. به خصوص که آنها می خواهند بر اساس همین سبک، برنده نتایج شوند. وقتی شما تا حد پپ و کرایف، سبک تان را تعیین می کنید، این در واقع می تواند برای خود شما به عنوان مربی ایجاد سنگینی و فشار در آغاز کار کند.

-ژرمن کارا(گزارشگر اسپانیایی سایت فیفا ) :

درست است که تفاوت بین مادرید و بارسلونا زیاد نیست اما فکر می کنم بارسا تحت هدایت فلیک اگر نیکو ویلیامز بیاید قادر به انجام هر کاری خواهد بود. هرچند که همین هم کافی نخواهد بود.آنچه مسلم است رقابت دو رقیب در فصل جاری است که باید دید فلیک این رقابت با رقیب دیرینه را مدیریت می کند.

-پدرو ریسکو( مهاجم اسبق وایکانو) :

به نظر من مشکل آنجاست که شما نمی خواهید تاریخ را رهاکنید و سال به سال، مربی پشت مربی به تیم تان می آورید. ظاهرا اسیر یک موجی هستید. یادمان نرفته ژاوی هم که به بارسلونا آمد، همین چیزها را گفت و بعد دیدیم چطور اسیر حرف هایش شد. مثلا می گفت یک بر صفر بردن خیلی ارزش ندارد و باید پرگل برنده شد. در حالیکه این چیزی فراتر از واقعیت در فوتبال است.

-پائولو پینتو(گزارشگر و استاد دانشگاه) :

مساله سبک و DNA یکی از چالش‌های فوتبال است. مربیانی مانند کومان هستند که به نظر می رسد این DNA تیم را دارند اما در کسب نتایج موفق نیستند. پس به ناچار مجبور به رفتن می شوند. یا دیدیم والورده دو قهرمانی می گیرد اما ادعا می شود فوتبالش کسل کننده است و به همین دلیل هم اخراج می شود. من نگرانم این بلا سر فلیک بیاید و او نتواند به هدفی که دارد برسد.

-دامیان کاستیا(روزنامه نگار آزاد) :

فوتبال تغییرکرده است. بسیاری از هواداران بارسا هم هنوز در همان حال و هوای دوران مسی و گواردیولا و تیم طلایی اش هستند. باید به آنها بگوییم آن افتخارات مربوط به سال ها قبل بوده  و حالا شرایط تغییرکرده است. این که با اطمینان بگویند با آمدن ویلیامز تحت هدایت کادر فنی جدید آن دوره تکرار خواهد شد، حرفی براساس منطق و شرایط امروز نیست. به نظر من به جای این چیزها، باید به فلیک اعتمادکرد و فقط از او خواست تحول در تیم ایجاد کند. آنوقت می توان به شرایط بهتر هم فکر کرد.

*فلیک در دوره ای سرنوشت ساز

فلیک که خود در دوران پرافتخار مربیگری اش در بایرن مونیخ 6 گانه گرفت و با ترکیبی از دو سبک «تیکی تاکای» گواردیولا و «گگن پرسینگ» یورگن کلوپ، سبکی از فوتبال چشم نواز را اجرا کرد که به روزنامه نگاران آن را «فلیکی فلاکا» نام نهادند، حالا در دوران آغازین حضورش در تیم قدیمی، بزرگ لالیگا و جهان در جست وجوی ساختارسازی است؛ این که براساس پتانسیل مالی و نیروی انسانی کنونی بارسلونا و رفع معایب دوران مربی قبلی، فوتبالی را با شاگردان جدیدش ارائه کند که به دوران طلایی گواردیولا و کرایف در بارسلونا نزدیک باشد و با اتکا به آن بتواند افتخارات جدیدی برای تیم بگیرد.

مربی صاحب ایده حالا در دوره آماده سازی مهم در ایالات متحده آمریکا همچنان فرصت دارد درباره طرحش، کلی فکرکند و خیلی تصمیمات ورزشی جدید بگیرد. او سه بازی دستگرمی در پیش دارد که مقابل حریفان مطرحی هستند.

 به باور تحلیل گران روزنامه های آس و مارکا، این پیکارها می توانند کمک بسیاری به او کنند تا بتواند تیمش را به تدریج به سمت و سوی تیمی مقتدر پیش ببرد. این نکته که تا چه حد در این زمینه موفق شود، البته که نیاز به زمان و صبردارد تا مشخص شود او با آن همه تجربه کاری قادر به تکرار دوران گواردیولا و کرایف است یا خیر.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر