صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۱ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۳

شناسایی جمعیت‌های شیرین‌بیان غنی از ترکیبات دارویی

محققان در قالب یک طرح پسادکتری با حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به معرفی جمعیت غنی از گلابریدین از جمعیت‌های کشت شده شیرین‌بیان ایران و تکثیر انبوه درون شیشه‌ای آن برای تجاری‌سازی در سیستم‌های کشت شدند.
کد خبر : 924632

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسن اسماعیلی، دانش آموخته دکتری تخصصی مهندسی کشاورزی - علوم باغبانی گیاهان دارویی، ادویه‌ای و نوشابه‌ای دانشگاه شیراز که با راهنمایی محمدحسین میرجلیلی موفق به اجرای این طرح شده در توضیح آن اظهار کرد: در این پژوهش با توجه به ارزیابی‌های اولیه انجام شده روی جمعیت‌های طبیعی شیرین‌بیان، جمعیت‌های دارای مقادیر بالای گلابریدین از طبیعت جمع‌آوری و در مزرعه گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی کشت داده شد و مقدار گلابریدین و سایر فلاونوئید‌ها در اندام هوایی و زیرزمینی آنها اندازه‌گیری و با جمعیت‌های وحشی مقایسه شد.

وی گفت: در پایان پژوهش جمعیت‌های شیرین‌بیان غنی از گلابریدین و گلیسیریزیک اسید شناسایی شدند. همچنین بهینه‌ترین محیط کشت و مناسب‌ترین تنظیم‌کننده‌های رشد جهت کشت درون شیشه‌ای و تکثیر انبوه جمعیت‌های غنی از این دو ترکیب ارزشمند دارویی معرفی شد.

وی تأکید کرد: با توجه به اثرات بیولوژیکی جالب توجه شیرین‌بیان به ویژه اثرات مرتبط با ترکیبات فلاونوئیدی از جمله گلابریدین، محققان معتقدند که این گیاه از گیاهان بسیار مهم مورد توجه در سال‌های آتی خواهد بود.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: با توجه به غلظت کم گلابریدین در مواد گیاهی شیرین‌بیان، مطالعه برای تولید این ترکیب با استفاده از روش‌های بیوتکنولوژیکی اعم از کشت سلول و ریشه مویینه بسیار ضروری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر