صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
در جلسه شورای عالی آب انجام شد

تأکید جهانگیری بر تدوین طرحی برای حل معضل پساب‌های کشت و صنعت نیشکر خوزستان

معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه شورای عالی آب تأکید کرد که لازم است ظرف دو ماه طرحی جامع برای حل معضل پساب‌های کشت و صنعت نیشکر خوزستان تدوین شود.
کد خبر : 92251

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری، اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی آب، با اشاره به تخلیه زهاب‌های واحدهای هفت‌گانه شرکت کشت، صنعت و توسعه نیشکر خوزستان، گفت: این موضوع معضلاتی جدی برای محیط زیست، بخش کشاورزی و نیروهای مسلح ایجاد کرده که حتماً باید برای حل این معضل راهکارهای عملیاتی پیدا شود.


معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به مطالعاتی که در سال‌های گذشته برای حل این معضل انجام شده، اظهار کرد: راهکارهایی نیز در سال‌های قبل برای حل این معضل تدوین شده اما به نظر می‌رسد هزینه اجرایی این راهکارها مناسب نیست ضمن آنکه برخی دستگاه‌های اجرایی نیز دارای اختلاف نظر هستند و راهکارها از جامعیت کافی برخوردار نیستند.


وی افزود: باید مطالعات دقیقی صورت پذیرد و راهکار جدیدی در قالب یک طرح جامع و کامل برای حل این معضل پیدا شود.


جهانگیری با یادآوری اینکه «چند موضوع در استان خوزستان در اولویت برنامه‌های دولت قرار دارد»، خاطرنشان کرد: ساماندهی رودخانه کارون یکی از برنامه‌های جدی دولت است و قرار است در برنامه ششم از ورود پساب‌ها، فاضلاب‌ها و سایر آلاینده‌ها به این رودخانه جلوگیری شود تا وضعیت قابل قبولی برای ساکنین اطراف رودخانه مهیا گردد.


معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به طرح زیرکشت بردن 550 هزار هکتار از اراضی استان خوزستان گفت: برای اجرای این طرح نیز همواره تاکید شده است که باید ابعاد و زوایای مختلف طرح از ابتدا تا انتها دیده شود و برای زهاب‌های حاصل از اجرای این طرح نیز برنامه ریزی مناسب و دقیقی انجام شود.


وی از رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور خواست کارگروهی متشکل از وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شود و موضوع پساب‌های حاصل از فعالیت شرکت کشت، صنعت و توسعه نیشکر خوزستان را مورد بررسی قرار دهند و با درنظر گرفتن مطالعات و راهکارهای گذشته، طرحی جامع در قالب یک برنامه کوتاه‌مدت و بلند‌مدت برای حل این معضل تدوین کنند به گونه‌ای که دغدغه‌های موجود نسبت به زهاب‌های حاصل از فعالیت این شرکت برطرف شود.


جهانگیری همچنین با یادآوری اینکه «در تدوین این طرح باید همه مسائل از جمله ابعاد زیست محیطی و موضوعات مرتبط با طرح زیر کشت بردن اراضی کشاورزی نیز لحاظ شود»، بر ضرورت جمع‌بندی موضوع و نهایی شدن آن ظرف دو ماه آینده تأکید کرد.


در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سرپرست استانداری خوزستان و رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز حضور داشتند، موضوع پساب‌های حاصل از فعالیت شرکت کشت، صنعت و توسعه نیشکر خوزستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و دستگاه‌های حاضر گزارشی از مطالعات گذشته، راهکارها و گزینه‌های پیشنهادی ارائه کردند.


در این نشست همچنین دغدغه‌های ستادکل نیروهای مسلح از تخلیه زهاب‌های شرکت کشت و صنعت نیشکر خوزستان مطرح شد و نماینده این ستاد به ارائه گزارشی در خصوص مشکلاتی که زهاب‌های این شرکت برای نیروهای مسلح ایجاد کرده است، پرداخت.


در پایان این جلسه مقرر شد رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست موضوع پساب‌های حاصل از فعالیت شرکت کشت، صنعت و توسعه نیشکر خوزستان را مورد بررسی قرار دهند و با در نظر گرفتن مطالعات گذشته، اخذ نظرات جدید و نیز لحاظ پیوست‌های زیست محیطی، ظرف دو ماه طرحی جامع در قالب برنامه کوتاه‌مدت و بلند‌مدت برای حل این معضل تدوین و جهت تصویب نهایی به شورای عالی آب ارائه کنند.


بر اساس این گزارش، رئیس سازمان هواشناسی کشور هم در این جلسه گزارشی از وضعیت بارندگی استان‌ها و وضعیت بهره برداری مخازن سدهای کشور از اول مهر تا 19 خرداد سال جاری ارائه کرد و به تشریح پیش‌بینی دمای هوای کشور در فصل تابستان و میزان بارش‌های پاییز سال جاری پرداخت.


انتهای پیام/

ارسال نظر