صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۲۵ تير ۱۴۰۳

کنترل شیوع تب دنگی آسان نخواهد بود/ جهش ژنتیکی پشه آئدس محرز است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، نوع پشه آئدس در جنوب و شمال کشور را متفاوت از یکدیگر دانست.
کد خبر : 922429

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که نوع پشه صید شده در شمال و جنوب با یکدیگر متفاوت است، گفت: پشه جنوب تهاجمی‌تر و بیماری‌زاتر است و شدت بیماری بیشتری دارد.

وی افزود: در ۲ روز گذشته همراه با گروه‌های مبارزه با بیماری‌ها و بخش آموزش همگانی و بهسازی محیط، بازدیدی از شهر‌های آلوده به پشه آئدس و شهر‌های در معرض خطر داشتیم.

فرشیدی ادامه داد: مهم‌ترین فاکتور تأثیرگذار در انتقال تب دنگی، محیط است که اجازه رشد، گزش، تولید مثل و انتقال بیماری را به پشه می‌دهد و اگر بتوانیم محیط را برای پشه ناسالم کنیم و اجازه تخم‌ریزی ندهیم، می‌توانیم گام خوبی در جهت کنترل بیماری برداریم.

وی تاکید کرد: یکی از خصوصیات خاص پشه آئدس این است که تخم‌های آن خصوصیاتش را به نسل آینده منتقل می‌کند. یعنی اگر پشه به سم مقاومت داشته یا حامل ویروس باشد به تخم پشه هم منتقل می‌شود و نسل بعدی هم این خصوصیات را دارا خواهد بود، لذا در مبارزه با پشه آئدس، کار آسانی نخواهیم داشت و از الان باید به فکر بهسازی محیط و آموزش همگانی باشیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برای انتقال بیماری سه عامل شامل پشه، ویروس و انسان مهم است، اگر این سه کنار هم قرار بگیرند انتقال بیماری صورت خواهد گرفت و باید کاری کنیم گزش صورت نگیرد، اما باید توجه داشته باشیم بهسازی محیط و استفاده از توری برای پنجره منازل ضروری است و باید استفاده شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: پشه تب دنگی
ارسال نظر