فرهنگ عاشورا و نهضت حسینی در دانشگاه تبیین و نهادینه شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسین رنجبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در مراسم سوگواری سرور و سالار شهیدان که در مسجد دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برگزار شد نهادینه کردن فرهنگ عاشورا و نهضت حسینی را اصل اساسی در دانشگاهها برشمرد و اظهار کرد: دانشگاهها باید در این امر مهم، فرهنگسازی و جریان سازی را با نگاه علمی، عملیاتی کنند.
وی افزود: حضرت سیدالشهدا امام حسین علیهالسلام نماد آزادگی، جوانمردی و ایثار و ازخودگذشتگی است و پیروان این امام همام باید با الهام از فرهنگ انسانساز عاشورا به تبیین اندیشههای این آزادمرد تاریخ اسلام بپردازند و دایره المعارفی از سبک زندگی، مبارزه و هدایت جامعه، توسط اندیشمندان دینی برای روشنگری و اشاعه فرهنگ امامت و ولایت نوشته شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان بیان کرد: بدون شک تاسوعا و عاشورا حسینی برای عاشقان آن حضرت یک زمان و مکان نیست؛ بلکه عاشورا مکتب، فرهنگ و تمدن بزرگی است که با خود ایثار، وفاداری، ایستادگی در مقابل ظلم و ستم و هزاران پیام دیگر را دارد که اگر چشم و گوش جان را برای درک این مفاهیم پر از راز و رمز باز نکنیم و فقط عظمت و بزرگی امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا را در چند روز ماه محرم خلاصه کنیم بدون تردید در حق این امام همام جفا کردهایم.
رنجبر تبیین کرد: امام حسین(ع) متعلق به همه نسلها، گروهها و اندیشههای آزادهای است که جوانمردی و ازخودگذشتگی را از او آموختهاند، دل در گروه محبت آن حضرت دارند کما اینکه ارادت بسیاری از ادیان الهی غیرمسلمان را در این ایام به آن حضرت به وضوح شاهد هستیم و باید مجالس این امام بزرگ در شأن و شخصیت آن برگزار کنیم.علاقه، عشق و محبت جوانان دانشجو در برگزاری و شرکت در این مراسمهای پرشکوه کاملاً مشهود بوده و امید میرود تا راه جوانان در این مسیر پر خیروبرکت از استحکام بیشتری برخوردار شود.
بالا نگهداشتن پرچم عاشورا وظیفه و تکلیف دینی است
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز با اشاره به این ایام غم و اندوه گفت: امروز بالا نگهداشتن پرچم عاشورا یک وظیفه و تکلیف دینی است که برای بیمه کردن انقلاب اسلامی ایران همه وظیفه داریم تا در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ عاشورایی و انتقال به نسلهای بعد کوشا باشیم و کشور را در برابر هجمههای دشمنان که به دنبال دین زدایی هستند مصون نگه داریم.
حجتالاسلام اسماعیل پاکنژاد ادامه داد: فرهنگ شهادت و ایستادگی از خصوصیات بارز امام حسین (ع) بود او در حالی که میدانست با این لشگر اندک، اما وفادار در مقابل لشگریان ظلم و ستم به شهادت خواهد رسید؛ اما ایستاد تا مکتب عاشورایی را با ایثار، جوانمردی، از خودگذشتی و ... عجین ساخته و به آیندگان انتقال دهد تا امروز بهعنوان یک مکتب ولایی در فکر و اندیشه جوانان راه باز کند.
این مسئول مذهبی، روحیه شهادتطلبی، آزادگی و شرف، عزتنفس، مبارزه با ظلم، مخالفت با تخطّی از احکام اسلام را از دیگر درسهای مکتب حسین (ع) خواند و اضافه کرد: اگر بتوانیم با حرکت در مسیر نهضت امام و واقعه عاشورا بهدرستی قدم برداریم و در اشاعه فرهنگ عاشورا خوب انجام دهیم، میتوانیم هر کشتی طوفانزدهای را به ساحل امن آرامش و امنیت هدایت کنیم.
پاکنژاد تأکید کرد: قیام عاشورا یک خواست و دستور الهی برای زنده نگهداشتن اسلام بوده و با خود درسهای بسیاری داشت، زیرا این قیام، قیامی سراسر سیاسی و عبادی بود و توانست در طول قرنها هر روز زندهتر از گذشته در ذهن، جان و روح مردم آزاده متبلورتر شود. به نظر میرسد امروز باید همه دانشگاهها، مدارس، منبرها، مساجد، مکتبخانهها، به پایگاهی برای مبارزه با استکبار، فساد، فحشا، انحراف و... باشند تا بتوانیم در راستای پیام عاشورا حرکت رو رشد خود را به سمت تمدن سازی نوین اسلامی ترسیم و تثبیت کنیم.
به گزارش آنا، ایام سوگواری اباعبدالله الحسین علیهالسلام از اول ماه محرمالحرام به مدت ده شب با مداحی مداحان بنام، سینهزنی و سخنرانی علمای شهیر هرمزگانی و عاشقان آن امام همام در مسجد دانشگاه آزاد بندرعباس ادامه دارد.
انتهای پیام/