صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۱ تير ۱۴۰۳
پژوهشی که با علاقه و انگیزه منجر به اختراع شد؛

ساخت «سوسوزن‌های پلاستیک» با کاربردهای پزشکی، صنعتی و تحقیقاتی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت سوسوزن‌های پلاستیک با ترکیبات و روش‌های مختلف و کاربرد پزشکی، صنعتی و تحقیقاتی شد.
کد خبر : 921494

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ لاله یونسی دکتری مهندسی هسته‌ای گرایش پرتوپزشکی پایان‌نامه خود را با عنوان «بررسی اثر ترکیبات فلوئورسانس در فرمولاسیون بر رفتار سوسوزن پلاستیک و تأثیر پیرشدگی بر آن» با استاد راهنمایی مهدی صالحی باروق عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به اتمام رساند و در این پروژه سوسوزن‌های پلاستیک با ترکیبات و روش‌های مختلف ساخته(اختراع) شد.

یونسی در پاسخ به این پرسش که جرقه اولیه اختراع و محصول مورد نظر چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی باعث ساخت آن شد؟ به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: با توجه به سابقه فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک بین رشته‌ای در حوزه پلیمر و رشته تحصیلی برای ساخت حفاظ پرتو‌های مختلف چندین سال کار پژوهشی انجام داده بودم و علاقه‌مند به ادامه کار در ساخت کامپوزیت‌های پلیمری مرتبط با رشته تحصیلی خود بودم.

وی در این‌باره افزود: با توجه به اهمیت سوسوزن‌های پلاستیکی به عنوان آشکارساز پرتو‌ها و پایه پلیمری این آشکارساز‌ها، ورود به این فعالیت پژوهی را آغاز کردم.

دکتری مهندسی هسته‌ای گرایش پرتوپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه بالابردن توانمندی در آشکارسازی پرتو‌ها یکی از ضروری‌ترین مسیر‌های پیشرفت در حوزه کاربرد پرتو‌هاست، درباره اهداف و کاربردهای اختراع خود توضیح داد: سوسوزن‌ها به عنوان مهم‌ترین آشکارکننده‌های پرتو در بازه گسترده‌ای از کاربرد‌های مختلف پزشکی، صنعتی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته یونسی، سوسوزن‌های آلی پلاستیک به دلیل هزینه نسبتاً پایین‌تر در ساخت، استحکام مناسب، قابلیت تحمل شرایط محیطی، زمان واپاشی سریع، نزدیکی عدد اتمی موثر به بافت بدن و شکل‌دهی آسان، کاربرد زیادی در صنعت و پزشکی به خود اختصاص داده است. 

وی با بیان اینکه نمونه خارجی این محصول و اختراع وجود دارد، گفت: محصول ما در بخشی از مراحل ساخت متفاوت و  به ثبت اختراع داخلی رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر