صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۱۸ تير ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

اهمیت کنترل سطح تیروئید در مادران باردار

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری‌‌های تیروئید در بارداری از شایع‌‌ترین مشکلاتی است که زنان باردار به آن مبتلا می‌شوند.
کد خبر : 921208

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا - امید زحمتکش؛ تیروئید عضوی در جلوی گردن است، این عضو مسئولیت تنظیم هورمون‌های کنترل کننده متابولیسم بدن مانند سیستم قلب و عصبی، دما و بسیاری از فرآیندهای دیگر بدن را به عهده دارد، همچنین  تیروئید می‌تواند بر قدرت باروری اثر بگذارد. این یعنی هر بیماری و مشکلی در غده تیروئید می‌تواند احتمال باردار شدن را کاهش دهد. دلیل این اتفاق این است که پایین بودن سطح هورمون‌های تیروئید منجر به تغییراتی در سیکل قاعدگی می‌شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده، در زنان مبتلا به پرکاری تیروئیدی خطر به دنیا آمدن کودک مبتلا به ناشنوایی، 12 برابر افزایش یافته است

تحقیقات نشان داده اگر مادران پیش از بارداری مشکل تیروئید داشته باشند و یا هنگام  بارداری هورمون‌های تیروئیدی آن‌ها بیشتر از حد معمول یا کم‌تر از آن ترشح شوند. دو هورمون مخصوص بارداری به نام های استروژن و hCG هم عاملی برای افزایش سطح تیروئید هستند؛ البته این دو هورمون، تشخیص بیماری تیروئید در دوران بارداری را سخت تر خواهند کرد.

سارا حمزه‌لو مقدم کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: هورمون‌‌های تیروئید در بارداری برای تضمین رشد مغزی و سیستم عصبی جنین در سه‌ماهه نخست بارداری بسیار مهم است؛ زیرا جنین به هورمون ‌های مادر که از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود وابسته است. تیروکسین مادر به ویژه قبل از شروع تکامل عملکرد غده تیروئید جنین برای تکامل طبیعی مغز جنین ضرورت دارد. هورمون ‌های تیروئید برای رشد طبیعی جنین در سه ماه نخست بارداری ضروری هستند.

حمزه‌لو اظهار کرد: از آنجا که امکان کم‌کاری و پرکاری تیروئید در بارداری وجود دارد، باید قبل و حین بارداری سطح تیروئید کنترل شود و همچنین در مراقبت‌های پیش از بارداری برای تعیین عملکرد تیروئید آزمایش TSH  و در صورتی که قبل از بارداری سطح هورمون تیروئید بررسی نشده باشد، در نخستین مراقبت بارداری ( هفته 6-10) درخواست می شود.

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه بیماری‌ های تیروئید در بارداری از شایع‌ ترین مشکلاتی است که زنان باردار به آن مبتلا می شوند، تشریح کرد: در بیشتر موارد، به‌ راحتی و با استفاده از داروهای مناسب، قابل کنترل است. اگر مادر، مبتلا به کم ‌کاری یا پرکاری تیروئید باشد، باید مراقبت ‌های پزشکی بیشتری را برای حفظ این شرایط در حین بارداری، به ویژه در سه ماهه نخست بارداری، داشته باشد.

برای کنترل بیماری های تیروئیدی و کاهش عوارض ناشی از آن، دریافت مراقبت های پیش از بارداری ضروری است

وی افزود: ازعلائم پرکاری تیروئید در بارداری می‌توان به ضربان قلب نامنظم، عصبی بودن شدید، تهوع یا استفراغ، لرزش دست خفیف مشکل در خواب و از دست‌ دادن وزن یا افزایش وزن غیر معمول اشاره کرد که مرده زایی،زایمان زودرس، تاخیر رشد جنین، پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری(افزایش خطرناک فشار خون در اواخر بارداری) و نارسایی قلبی از عوارض پرکاری تیروئید است.

حمزه‌لوعلائم کم‌کاری تیروئید در بارداری خستگی شدید و افزایش وزن، یبوست، دشواری تمرکز یا مشکلات حافظه، حساسیت به سرما، گرفتگی عضلات ازعلائم کم‌کاری تیروئید در بارداری دانست و گفت: پرکاری تیروئید در بارداری عوارضی همچون مرده زایی، زایمان زودرس، تاخیر در رشد جنین، افزایش خطرناک فشار خون در اواخر بارداری، نارسایی قلبی را به‌دنبال دارد.

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دایان یادآور شد: برای کنترل بیماری های تیروییدی و کاهش عوارض ناشی از آن، دریافت مراقبت های پیش از بارداری ضروری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر