صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۱۷۵)؛

چشم‌های هوش مصنوعی خودروها را رصد می‌کند/ نقض حریم خصوصی در کمین

دوربین‌های هوش مصنوعی می‌توانند خودروهایی که در جاده‌ها درحال حرکت هستند را رصد کنند، مسئله‌ای که می‎تواند تهدیدی برای حریم خصوصی افراد هم باشد.
کد خبر : 921188

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، برای مبارزه با افزایش تعداد تصادفات ناشی از حواس پرتی رانندگی، بریتانیا در حال برنامه ریزی برای عرضه سراسری دوربین‌های سرعت مجهز به هوش مصنوعی است.

این دوربین‌های هوش مصنوعی صرفاً محدود به گرفتن رانندگان با سرعت زیاد نیستند. در عوض، آنها دارای توانایی قابل توجهی برای شناسایی رانندگانی هستند که از تلفن همراه استفاده می‌کنند یا از بستن کمربند ایمنی غفلت می‌کنند (دو عامل اصلی در تصادفات جاده‌ای).

این ابتکار نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی از شیوه‌های موجود است. در حالی که یک چهارم نیرو‌های پلیس در سراسر بریتانیا قبلاً دوربین‌هایی را برای تشخیص استفاده از تلفن همراه مستقر کرده اند، فناوری جدید این قابلیت را به سطوح بی سابقه‌ای ارتقا می‌دهد.

با تجزیه و تحلیل تصاویر از چندین زوایای مختلف، این دوربین‌ها می‌توانند تشخیص دهند که یک راننده تلفنی را در دست گرفته است، حتی اگر به طور محتاطانه روی پای او قرار گرفته باشد. این سیستم نظارت جامع به طور خودکار تخلفات احتمالی را نشان می‌دهد و روند اجرای قانون را ساده می‌کند.

با این حال، این جهش تکنولوژیکی سروصدای گسترده‌ای به پا کرده است. طرفداران حریم خصوصی از ماهیت نفوذی نظارت مبتنی بر هوش مصنوعی انتقاد کرده اند.

 جیک هرفورت، رئیس تحقیقات و تحقیقات در «بیگ برادر واچ» (Big Brother Watch)، یک گروه مبارزات حریم خصوصی برجسته، استفاده از «تحلیل‌های ویدئویی مبتنی بر هوش مصنوعی اثبات‌نشده» را به شدت محکوم کرده است.

وی گفت: این نوع نظارت که با هر رهگذری به عنوان یک مظنون احتمالی برخورد می‌کند، بیش از حد سختگیرانه است و حریم خصوصی همه شهروندان را تهدید می‌کند.

انجمن خودرو (AA) به مزایای بالقوه چنین دوربین‌هایی برای ایمنی جاده اذعان کرده است، اما نسبت به اتکای بیش از حد آنها هشدار داده است.

این دوربین‌ها می‌توانند حوادث خاصی را ثبت کنند، اما فاقد توانایی مداخله در موقعیت‌هایی هستند که رفتار راننده نا مناسب یا خطرآفرین است. در چنین مواردی، حضور افسر راهنمایی و رانندگی همچنان حیاتی است.

مرکز بزرگراه‌های ملی بریتانیا معتقد است که استقرار دوربین‌های هوش مصنوعی رانندگان را وادار می‌کند تا در رفتار خود تجدید نظر کنند و ایمنی را در اولویت قرار دهند. آنها امیدوارند بتوانند با استفاده از فناوری از عادات خطرناک رانندگی جلوگیری کنند و محیط امن تری را برای همه کاربران جاده ایجاد کنند.

با این وجود بحث در مورد دوربین‌های سرعت مجهز به هوش مصنوعی بر تعامل پیچیده بین پیشرفت فناوری و حریم خصوصی افراد تاکید می‌کند.

در حالی که این دوربین‌ها وعده کاهش قابل توجه تصادفات ناشی از حواس پرتی رانندگی را می‌دهند، نگرانی‌های موجهی را در مورد نقض حریم خصوصی و احتمال سوء استفاده از داده‌های نظارتی  را ایجاد می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر