صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۱۷ تير ۱۴۰۳

ظرفیت تولید نیروگاه‌های مقیاس کوچک‌ تهران به ۳۰۰ مگاوات افزایش یافت

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران گفت: ظرفیت عملی تولید نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در استان‌های تهران، البرز و قم تا پایان تیر به ۳۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.
کد خبر : 920979

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت نیرو، رزم‌آرا ذاکری فر در خصوص اهمیت و ضرورت بهره‌برداری از نیروگاه‌های تولید پراکنده باهدف بی‌نیاز شدن مجتمع‌های بزرگ خصوصی و دولتی از شبکه برق سراسری گفت: یکی از روش‌های اقتصادی و به‌صرفه برای مجتمع‌های بزرگ خصوصی و دولتی برای تولید و تأمین برق، راه‌اندازی نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در محل مجتمع در حال فعالیت است.

وی خاطرنشان کرد: این نیروگاه‌ها گاز ورودی به مجتمع را قبل از بهره‌برداری در بخش‌های مرتبط با سامانه‌های سرمایشی یا گرمایشی متناسب با فصل سال به نیروگاه کوچک‌مقیاس تزریق می‌کنند و بنابراین ابتدا از گاز دریافتی برق تولید می‌کنند و سپس از حرارت تولید شده از این محل در فصل گرم سال سرما و در فصل سرد سال گرمای موردنیاز مجتمع را تأمین می‌کنند.

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران ادامه داد: با این سازوکار بازده مصرف انرژی در مجتمع‌های خصوصی و دولتی می‌تواند تا دوبرابر افزایش پیدا کند و این مجتمع‌ها از شبکه سراسری برق بی‌نیاز شوند.

ذاکری فر افزود: با این سازوکار به‌ویژه در فصل گرم سال که در کشور با ناترازی برق روبه‌رو هستیم، کمک شایانی به حفظ و پایداری شبکه سراسری برق می‌شود.

وی از امکان فروش برق مازاد این نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در بورس به‌عنوان یک مزیت اقتصادی برای مجتمع‌های خصوصی خبر داد و گفت: مجتمع‌های دارنده واحد‌های نیروگاهی کوچک‌مقیاس ضمن تأمین برق مصرفی خود، می‌توانند با اخذ مجوز لازم، برق تولیدی مازاد خود را در بورس انرژی بفروشند و از این محل کسب درآمد داشته باشند.

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران در خصوص ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در سه استان تهران، البرز و قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت عملی تولید برق از طریق نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در حوزه مدیریتی برق منطقه‌ای تهران قریب ۲۷۰ مگاوات است و با راه‌اندازی نیروگاه‌های در دست احداث تا آخر تیرماه به ۳۰۰ مگاوات می‌رسد.

ذاکری فر در باره دیگر محاسن و اجرای این طرح در کشور افزود: نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس منافع و محاسن فراوانی دارند که مهم‌ترین این منافع کمک به حفظ پایداری شبکه برق در فصل تابستان است، اما از دیگر محاسن این نیروگاه‌ها می‌توان به نقش‌آفرینی در زمینه کاهش آلایندگی محیط‌زیست، کاهش تلفات شبکه و افزایش بازدهی بهره‌وری انرژی اشاره کرد.

با ابلاغ دستورالعمل توسعه مولد‌های مقیاس کوچک توسط وزیر نیرو، مالکان نیروگاه‌های مقیاس کوچک مشمول می‌توانند نسبت به فروش برق تولیدی خود در بورس انرژی اقدام کنند و برق تولیدی نیروگاه‌های مقیاس کوچکی که از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ وارد مدار شده باشند، مشمول برنامه‌های مدیریت بار اعلامی شبکه برق کشور نخواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: برق نیروگاه
ارسال نظر