خطرات آرسنیک و میزان سمیبودن آن در برنج
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سمیرا ربیعی متخصص علوم تغذیه آلودگی با فلزات سنگین را یکی از موارد آلودگیهای محیطی برنج برشمرد و گفت: آلودگی آب و خاک و همچنین نزدیک بودن مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلابهای مربوطه در تجمع این آلودگی در برنج مؤثر هستند.
وی، آلودگی با آرسنیک را یکی از آلودگیهای شایع در برنج عنوان کرد و افزود: آرسنیک یکی از سمیترین عناصر جهان و به طور جدی کشنده است.
ربیعی یادآور شد: آرسنیک در اکثر مواد غذایی به مقدار بسیار اندک یافت میشود، اما میزان آن در حدی نیست که تهدیدی برای سلامتی محسوب شود.
وی با اشاره به اینکه برنج بیش از هر ماده دیگری توانایی ذخیره آرسنیک را دارد، خاطرنشان کرد: نگرانی بسیاری در خصوص آلودگی برنج با آرسنیک وجود دارد.
به گفته این استادیار دانشکده علوم تغذیه، اثر سمی آرسنیک ۱۰۰ هزار برابر سیانور است و این در حالی است که آرسنیک و تمام ترکیبات آن، به عنوان آفتکش استفاده میشوند.
ربیعی، مهمترین عوارض مسمومیت با آرسنیک را شامل مختل شدن کارکرد سیستم گوارشی، آسیب جدی به کبد، سرطان پوست و در نهایت ایجاد شوک و مرگ برشمرد.
به گفته این دکترای علوم تغذیه، هرچند میزان آرسنیک در برنجهای وارداتی بیش از برنجهای ایرانی است، ولی این موضوع به این معنا نیست که برنجهای ایرانی فاقد آرسنیک هستند.
انتهای پیام/